REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
C.Ronaldo (nuotr. SCANPIX)

Vienas geriausių pasaulio futbolininkų – Cristiano Ronaldo – praėjusių metų vasarą savo pasaką nusprendė tęsti Italijoje, kur apsivilko Turino „Juventus“ marškinėlius. Portugalui čia buvo iškeltas vienas aiškus tikslas, o antradienį jis tik dar kartą įrodė, kad yra pasiruošęs viskam.

32

Vienas geriausių pasaulio futbolininkų – Cristiano Ronaldo – praėjusių metų vasarą savo pasaką nusprendė tęsti Italijoje, kur apsivilko Turino „Juventus“ marškinėlius. Portugalui čia buvo iškeltas vienas aiškus tikslas, o antradienį jis tik dar kartą įrodė, kad yra pasiruošęs viskam.

REKLAMA

34-erių C. Ronaldo surengė dar vieną nepamirštamą pasirodymą UEFA Čempionų lygoje. Būtent šio turnyro trofėjus yra pagrindinė visos Turino komandos ir portugalo misija.

Penkiskart geriausias pasaulio futbolininkas buvo per plauką nuo iškritimo iš pirmenynių dar aštuntfinalyje, kai „Juventus“ išvykoje 0:2 neprilygo Madrido „Atletico“.

Vis tik, antradienį nutiko tai, apie ką futbolo gerbėjai kalbės dar ilgai.

Portugalas pats pelnė tris įvarčius, pasiekė vadinamąjį „hat-tricką“ ir triumfavo 3:0 bei atvedė visą savo komandą į turnyro ketvirtfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

Jei C. Ronaldo savų žiūrovų akivaizdoje nebūtų pademonstravęs pasakiško futbolo, jis pirmąkart nuo pat 2010-ųjų neturėtų galimybių pasiekti turnyro pusfinalį.

REKLAMA

Bendrai C. Ronaldo atstovaujama komanda nepateko į turnyro pusfinalį vos kartą, skaičiuojant 12 paskutinių sezonų.

„Galbūt šįvakar pamatėte, kodėl „Juventus“ mane nusipirko. Jie mane įsigijo tam, kad padarytume dalykus, kurių nepavyko anksčiau.

Toks rezultatas yra milžiniškas postūmis į priekį, nes mes esame labai gera komanda ir tai ką tik įrodėme“, – po trijų savo įvarčių ir įspūdingos pergalės kalbėjo portugalas.

Po super sėkmingo vakaro Turine C. Ronaldo pasiekė ir buvusio bendraklubio Rio Ferdinando palyginimas su pačiu Visagaliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis yra futbolo Dievas. Būnant tokio amžiaus daryti tokius dalykus aikštėje yra tiesiog nepakartojama ir fantastiška“, – sveikino ilgametis „Manchester United“ gynėjas R. Ferdinandas.

Kiek anksčiau panašius žodžius, tačiau kiek kuklesnius, portugalo adresu pasiuntė ir buvęs jo treneris Seras Alexas Fergusonas.

„Ronaldo yra kaip vynas. Kasmet jo talentas tik auga, o žiūrėti jo žaidimą kasdien darosi vis maloniau“, – prieš kelis metus kalbėjo žymusis strategas.

Vienas, bet ne vienintelis fantastiškas vakaras

Sėkmingi antradienio įvykiai kartu reiškia, kad „Juventus“ žvaigždė šiuo metu Čempionų lygoje yra pelnęs 124 įvarčius, o tai – 18 taiklių smūgių daugiau, nei turi antroje vietoje esantis Leonelis Messi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nesunku suskaičiuoti, kad vienas C. Ronaldo čia yra pelnęs daugiau įvarčių už visą Madrido „Atletico“ klubą.

Antradienį pasiektas „hat-trickas“ kartu byloja apie tai, kad visų laikų daugiausiai šį rodiklį pasiekusių futbolininkų istorijoje turime dvivaldystę: jau minėtas L. Messi kartu su „Juventus“ žvaigžde šį rodiklį fiksuoja 8 kartą karjeroje.

Madeiros ir visos Portugalijos pasididžiavimas taip pat išlieka kovoje dėl rekordinio Čempionų lygos trofėjaus. Tai C. Ronaldo pavyko padaryti penkis kartus, o už jį vienintelis ilgesne turnyro titulų lentyna gali pasigirti tik šešiskart čia triumfavęs legendinis Madrido „Real“ futbolininkas Francisco Gento.

REKLAMA

Kartu su buvusiu savo klubu, „Real“, C. Ronaldo Čempionų lygoje triumfavo pastaruosius tris metus. Jei tai portugalui pavyktu padaryti ir šiemet, su „Juventus“, tai būtų jau ketvirtasis kartas paeiliuj, o to pasiekti dar nepavyko niekam istorijoje.

Turino klubas 2015 ir 2017 metais žaidė Čempionų lygos finale, tačiau abu kartus pralaimėjo. Paskutinį kartą „Juventus“ pajėgiausiame Senojo žemyno futbolo turnyre triumfavo 1996-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų