REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gardūs paukštienos kotletukai sužavės skoniu, o aromatas nukels į vaikystę. Tinkamai parinkti prieskoniai pavers juos neatsivalgomai skaniais.

Gardūs paukštienos kotletukai sužavės skoniu, o aromatas nukels į vaikystę. Tinkamai parinkti prieskoniai pavers juos neatsivalgomai skaniais.

REKLAMA

Gaminkite ir mėgaukitės skoniu.

Jums reikės:

1 didelio svogūno, 1 česnako skiltelės, 400 gramų kalakutienos arba vištienos, 130 gramų virtų grikių, žiūpsnelio druskos, 1 kiaušinio, džiovinto baziliko, džiovinto raudonėlio, šviežiai maltų juodųjų pipirų, aliejaus.

Iš pradžių smulkiai supjaustome svogūną, vieną trečdalį jo atsidedame į šalį, o kitus du trečdalius pakepiname keptuvėje su ketvirtadaliu arbatinio šaukštelio druskos gerai įkaitintame aliejuje, kol taps skaidrus.

Įtarkuojame česnako skiltelę bei pakepame dar apie 60 sekundžių.

Tuomet į dubenį sudedame kalakutieną (arba vištieną), grikius, keptą su česnaku bei žalią svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame likusią druską ir prieskonius (bazilikus, raudonėlį ir juoduosius pipirus).

REKLAMA
REKLAMA

Viską itin gerai išmaišome, neskubame ir skiriame tam laiko. Paliekame masę maždaug 10 minučių išbrinkti. Tada keptuvėje įkaitiname du valgomuosius šaukštus aliejaus. Iš pasiruoštos masės sudrėkintomis rankomis formuojame nedidelius kotletukus. Kotletukus iškart dedame į keptuvėje gerai įkaitintą aliejų.

REKLAMA

Kadangi kotletukų masė gausis ganėtinai skystoka, teks šiek tiek pasiterlioti, ir nekreipkite daug dėmesio į kotletukų formą. Kotletukus taip pat galima formuoti ir dviejų šaukštų pagaba.

Nepridedame į keptuvę vienu metu labai daug kotletukų, jie privalo nesiliesti vienas prie kito. Kepame ant šiek tiek silpnesnės nei vidutinio kaitrumo ugnies, vis apversdamos, kol gražiai apskrus.

Pirmą kartą kotletukus apverčiame po maždaug 1-2 minučių, kai susiformuos graži apkepusi plutelė.

Jeigu kotletukai nedideli, iškepti juos užtruks maždaug 5-6 minutes. Galima vieną jų perpjauti perpus bei įsitikinti, ar jau yra gerai iškepę. Atsargiai, jeigu reikia, išvalome keptuvę ir taip pat kepame naują partiją kotletukų.

Galiausiai patiekiame karštus, šiltus arba netgi šaltus - visaip skanu.

Šaltinis: https://mukatanas.blogspot.com/

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų