REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Kardashian įkvėptos rankinių tendencijos (tv3.lt fotomontažas)

Nors garsūs dizaineriai diktuoja naujus mados vėjus, tačiau socialinių tinklų žvaigždės lemia, kurios tendencijos iš tikrųjų įsitvirtins mūsų kasdienybėje. Vienos žymiausių nuomonės formuotojų mados srityje – tai Kendall ir Kylie Jenner, kurių kiekvieną stiliaus detalę seka ir kopijuoja milijonai visame pasaulyje.

11

Nors garsūs dizaineriai diktuoja naujus mados vėjus, tačiau socialinių tinklų žvaigždės lemia, kurios tendencijos iš tikrųjų įsitvirtins mūsų kasdienybėje. Vienos žymiausių nuomonės formuotojų mados srityje – tai Kendall ir Kylie Jenner, kurių kiekvieną stiliaus detalę seka ir kopijuoja milijonai visame pasaulyje.

REKLAMA

Šį sezoną garsiosios amerikiečių seserys pristato išskirtinę riboto leidimo rankinių kolekciją, kurią galės įsigyti ir Lietuvos gerbėjai, rašoma pranešime spaudai. Kokias karščiausias rankinių tendencijas kviečia prisijaukinti mados pasaulio ikonos?

Garsiosios seserys Kendall ir Kylie Jenner šį sezoną Lietuvos gerbėjams pristato išskirtinę „Deichmann“ rankinių kolekciją. Patarimais, kaip karščiausias sezono tendencijas atitinkančius rankinių modelius pritaikyti savo garderobe, dalijasi lietuviškosios mados „influencerės“ – tinklaraščio „Deichmann Shoelove“ autorės Inga Šmigelskytė bei Darja Tupčaja.

REKLAMA
REKLAMA

Holografinė rankinė

Holografinį menantis blizgesys – tai vienas ryškiausių devintojo dešimtmečio stiliaus akcentų, pernai grįžusių į madą su trenksmu. „Folijos“ tipo medžiaga jau kelis metus dominuoja ant mados podiumų: nuo klasikinių suknelių, iki rankinių. Fluorescentiniai atspalviai itin išpopuliarėjo socialinėse medijose, o už tai galima padėkoti žymiajai Kim Kardashian. Tad tie, kurie manė, kad tai tik trumpalaikė „Instagram“ mada – tikrai klydo.

REKLAMA

„Kadaise buvo laikai, kai blizgūs metalo atspalviai atrodė „pigiai“ ir neskoningai. Tačiau šie laikai tikrai praėjo, nes būtent blizgūs tonai šiemet bus ypač aktualūs renkantis aksesuarus. Jeigu bohemiškos rankinės su romantiškais kutais ne jūsų stilius, sidabrinės spalvos krepšys – tai puikus pasirinkimas norinčioms sukurti retro-futuristinį įvaizdį. Tokia blizgi rankinė gali pagyvinti net ir klasikinio kostiumo derinį. Aš šį aksesuarą derinu prie „chunky“ sportinių batelių ir neoninio ryškaus švarkelio“, – teigia I. Šmigelskytė.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu norite ypač madingo jūsų derinio akcento, rinkitės „oversized“ krepšius (angl. tote bag). Nieko keisto, kad tokio tipo dideli krepšiai nesitraukia iš madingiausiųjų sąrašo – jie labai praktiški, talpūs, todėl randa vietą kiekvienos užimtos moters spintoje.

Ryškiai matomos etiketės

Ryškios ir matomos etiketės bei prekių ženklų pavadinimai – tai svarbi 2019 metų šiltojo sezono rankinių tendencija. Madoje pastaruoju metu stebime vis daugiau marškinėlių ar aksesuarų, kurie puošiami prekių ženklų pavadinimais. Ne išimtis – ir rankinės.

„Jeigu anksčiau buvo laikas, kada gamintojo etiketė ar prekės ženklas buvo slepiami, tai pastaraisiais metais yra priešingai – kuo geriau matomas prekės ženklas, tuo geriau. Etikečių dydis svyruoja nuo subtilaus ir vos pastebimo mūsų akiai iki didelio ir svarbaus, tarsi tampančio pagrindiniu aksesuaro akcentu. Kai kurie logotipai nudažyti ryškiomis spalvomis ir padengti ryškiais blizgučiais, o kiti tarsi „prislopinti“, neutralių atspalvių“, – teigia D. Tupčaja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną gamintojų ir prekės ženklų etiketėms nebus jokių ribų, todėl jos bus „klijuojamos“ visur: ant diržų, rankinių kampuose ar net pačiame drabužių bei aksesuarų centre.

90-ųjų „fanny packs“ populiarumas išlieka

Kai „fanny packs“ tendencija pirmą kartą pasirodė prieš keletą metų, atrodė, kad tik didžiausios mados ikonos ar podiumų modeliai gali rinktis tokias rankines. Tačiau nuo pernai metų pavasario ši tendencija yra visur – kiekviena mergina gali priderinti tokią rankinę savo stiliuje.

„Fanny pack“ rankinės išpopuliarėjo dėl savo patogumo ir kompaktiškumo, ypač sportinė jų versija. Kartu su tokiomis rankinėmis populiarėja ir „femleisure“ tendencija, kuomet itin „mergaitiški“ drabužiai yra derinami su atletiškomis detalėmis. Pavyzdžiui, mano derinyje susipina trumpas sijonas, blizgi „fanny pack“ rankinė iš naujosios Kendall ir Kylie Jenner kolekcijos bei sportinės platformos. Mergaitiški ir klasikiniai akcentai puikiai dera su itin sportiniais motyvais“, – sako D. Tupčaja.

REKLAMA

Šiemet tokias rankines rinkitės blizgių arba neoninių atspalvių. Pastarieji šiemet bus itin paklausūs: jei prieš keletą metų dominavo rožinė, vėliau ryškiai geltona, sodri violetinė, tai dabar mados pasaulį užvaldė neoniniai atspalviai. Tokio atspalvio rankinę derinkite prie sportinio įvaizdžio, kuriame derėtų retro stiliaus akcentai.

Juosmens rankinės – naujoji klasika

Praktiškos merginos ieško rankinių, kurios ne tik puikiai atliktų savo funkciją, tačiau būtų ir patogios, o vadinamieji „belt-bag“ puikiai atitinka šiuos kriterijus. Pagrindinė jų praktiškumo savybė – laisvos rankos, kadangi rankinė juosiama ant juosmens. Tačiau anot I. Šmigelskytės, nepainiokite šių rankinių su „fanny pack“ iš 9-ojo dešimtmečio laikų. Juosmens rankinės yra subtilios, elegantiškos ir stilingesnės nei bet kada anksčiau. Tai labiau klasikinė ir „rimtesnė“ „fanny pack“ versija, kuri gali būti net klasikinių formų.

REKLAMA

„Šią rankinę derinu prie garsiųjų dviratininko šortų. Už šį derinį taip pat galime padėkoti Kim Kardashian – jau 2018 metais ji išpopuliarino dviratininko tipo šortų tendenciją. Kim yra pripažįstama šios tendencijos populiarumo kaltininke, nes prie tokių šortų derino net klasikines basutes. Aš savo atveju juosiu rankinę aplink gyvūno kailio rašto švarką, kuris taip pat labai madingas šį sezoną“, – teigia I. Šmigelskytė.

Mergina teigia, kad tokio modelio rankinė ne tik atlaisvina rankas, bet ir yra labai universali, tad gali būti juosiama kaip įprastas diržas, kai reikia pabrėžti liemenį, pavyzdžiui, nešiojant paltą, marškinius ar suknelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuprinė patogiam laisvalaikiui

„Athleisure“ sportinio ir laisvalaikio stiliaus derinimo tendencija kasmet auga vis labiau. Puikus to pavyzdys – šiandien daugelis merginų kur kas dažniau renkasi ne aukštakulnius, o sportbačius. Kartu su šia tendencija šalia klasikinių rankinių vis dažniau renkamės sportines kuprines.

„Patogumas – tai viskas, apie ką mes kalbame šiandien. Todėl nieko keisto, kad šalia mažų rankinių kasdienai vis dažniau renkamės kuprines. Šiandien kuprinių pasirinkimas itin didelis: 90-uosius menančios mini kuprinytės ar sportinio stiliaus kuprinės – jos visos sulaukia vis daugiau dėmesio. Kuprines nešiojame ne tik į sporto salę ar pasivaikščiojimą gamtoje, bet ir į darbą ar susitikimą. Į tokią kuprinę telpa visas merginų „gyvenimas“: nuo kompiuterio, iki sportinių batelių“, – teigia D. Tupčaja.

Kuprinę rinkitės atsižvelgdama į savo stilių – šį sezoną bus madingos tiek sportinio stiliaus, tiek puošnios kuprinės. Nebijokite madingų blizgių ar neoninių atspalvių bei netradicinių formų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų