REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpareigojimas per 15 dienų teikti ministro kandidatūrą prieštarautų Konstitucijai, opozicijos pataisas vertina premjeras Saulius Skvernelis.

Įpareigojimas per 15 dienų teikti ministro kandidatūrą prieštarautų Konstitucijai, opozicijos pataisas vertina premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Konstitucijoje tokie terminai nėra nustatyti, juo labiau, galėtų būti įstatymu susiaurinta diskrecija formuojant Vyriausybę tiek ministro pirmininko, tiek prezidento, ir tai neatitinka Konstitucijos, mano vertinimu“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

REKLAMA

Į antradienio darbotvarkę yra įtrauktos opozicinių socialdemokratų pataisos, kurios įpareigotų premjerą per 15 dienų teikti kandidatą į atsilaisvinusią vietą Ministrų kabinete.

Šias pataisas opozicija registravo premjerui mėnesį neteikiant naujos aplinkos ministro kandidatūros, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė atsisakė į šias pareigas skirti teisingumo viceministrę Irmą Gudžiūnaitę.

Laikinai aplinkos ministro pareigas nuo gruodžio pradžios, kai S. Skvernelis iš šių pareigų atleido Kęstutį Navicką, eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas opozicijos iniciatyvą Vyriausybės vadovas taip pat kėlė klausimą, kas lauktų pagal įstatymą nepateikus kandidatūros per nustatytą terminą, ir teigė, jog tai būtų „tokia nelabai gyva teisės norma“.

Klausiamas apie aplinkos ministrą S. Skvernelis teigė, jog kandidatūros ieško ir teiks, kai atrinks „pačią geriausią, kuri galėtų spręsti iššūkius aplinkos ministerijos reguliavimo srityje“.

Skeptiškai opozicijos pataisas vertino ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Konstitucijoje tokio reikalavimo nėra. Kalbant apie teisę, pareigas, galbūt perteklinis siūlymas, nes Vyriausybės vadovas, Vyriausybė žino, ko jiems reikia, kad būtų sėkmingai dirbama“, – žurnalistams antradienį sakė R. Karbauskis.

„Tik priminsiu kaimyninės Latvijos situaciją, kai po trijų mėnesių po rinkimų buvo sudaryta Vyriausybė. Iš to, kad mums trūksta vieno ministro, daryti didelę problemą... Matyt, kuriama politinė tam tikra drama, kad nėra ministro, energetikos ministras pavaduoja, ministerija dirba. Jeigu to ministro nebūtų iki birželio mėnesio, nieko neatsitiktų. Bet esu girdėjęs premjero pasakymą, kad pateiks kandidatūrą artimiausiu laiku“, – kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA

Opozicinės Socialdemokratų frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas su Algirdu Sysu siūlo pataisas, kurios įpareigotų premjerą per 15 dienų teikti kandidatą į atsilaisvinusią vietą Ministrų kabinete.

„Taip negali būti, kad Vyriausybės vadovas sugalvotų nuspręsti, kad Vyriausybė gali dirbti tik su dalimi jos narių. Įstatymais yra nustatyta – Vyriausybę sudaro ministras pirmininkas ir ministrai. Vadinasi turi būti paskirti visų ministerijų vadovai, kolegialiai priimantys Vyriausybės sprendimus“, – apie pataisas yra sakęs J. Sabatuskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų