REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikina Kovo 11-osios proga. 

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikina Kovo 11-osios proga. 

REKLAMA

Savo pranešime ji kreipėsi į lietuvius visame pasaulyje.

Brangieji, sveikinu visus su Kovo 11-ąja!

Tai šventė, kurioje visada girdime dainuojančią revoliuciją, įkvėptą atgimimo vilties. Tai diena, kai jaučiame pasididžiavimą savo tauta ir Lietuva.

Ši pergalė, iškovota prieš beveik tris dešimtmečius, mums kas kartą primena, kad sutelkę ryžtą ir bendrą valią galime siekti aukščiausių tikslų.

Perduokime šį įsitikinimą, šią nepaprastą patirtį kiekvienai naujai kartai kaip atsakomybę už mūsų šalies, laisvos ir nepriklausomos valstybės, ateitį.

Saugokime savyje Kovo 11-osios drąsą!

Švęskime laisvę!, - savo sveikinimo žodį užbaigė ji.

Lietuva pirmadienį švenčia Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Ta proga Seime rengiamas iškilmingas posėdis, miestuose vyks eitynės, ekskursijos, koncertai.

Vidurdienį Vilniuje Nepriklausomybės aikštėje bus pakeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos, renginyje dalyvaus Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa ir Lietuvos kariuomenės orkestras.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į eitynes Gedimino prospektu nuo Nepriklausomybės aikštės iki Katedros aikštės – drauge su šauliais ir skautais nešti 400 metrų ilgio Trispalvę, vėliau vyks nemokamos ekskursijos.

REKLAMA

Kaune iškilmingas minėjimas tradiciškai vyks Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, Klaipėdoje šventė vyks Atgimimo aikštėje, miestuose koncertuos muzikos grupės.

„Tai šventė, kurioje visada girdime dainuojančią revoliuciją, įkvėptą atgimimo vilties. Tai diena, kai jaučiame pasididžiavimą savo tauta ir Lietuva“, – sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Ši pergalė, iškovota prieš beveik tris dešimtmečius, mums kas kartą primena, kad sutelkę ryžtą ir bendrą valią galime siekti aukščiausių tikslų“, – teigė ji.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sekmadienį Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atstovams perduos saugoti metus per šalį keliavusią knygą „Pasižadėjimas Lietuvai“. Joje visi norintieji galėjo pažymėti savo moralinį įsipareigojimą Tėvynei.

REKLAMA
REKLAMA

Per minėjimą taip pat bus įteikta Nepriklausomybės stipendija. Šiemet ji teko archeologei Justinai Kozakaitei.

Pavakary sostinėje tradicines eitynes rengia tautininkai. Šios eitynės kartais sulaukia kritikos dėl perdėto nacionalizmo.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba paskelbė atstatanti nepriklausomą Lietuvos valstybę. Už tokį nutarimą balsavo 124, susilaikė šeši deputatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų