REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Rungtynių akimirkos (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Tritaškiais prapliupę ir milžiniško palaikymo iš Vilniaus „Siemens“ arenos tribūnų sulaukę Kauno „Žalgirio“ (20-3) krepšininkai pasiekė itin saldų revanšą prieš „Rytą“ už nesėkmę Karaliaus Mindaugo taurėje prieš tris savaites.

55

Tritaškiais prapliupę ir milžiniško palaikymo iš Vilniaus „Siemens“ arenos tribūnų sulaukę Kauno „Žalgirio“ (20-3) krepšininkai pasiekė itin saldų revanšą prieš „Rytą“ už nesėkmę Karaliaus Mindaugo taurėje prieš tris savaites.

REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse 85:59 (18:17, 24:14, 21:10, 22:18) sutriuškino „Rytą“. Tai buvo trečia „Žalgirio“ pergalė per keturis susitikimus su „Rytu“ šiame sezone.

„Žalgiris“ pergalę šventė ne tik aikštėje – į masinę išvyką išsiruošę žalgiriečių sirgaliai užpildė pusę antrojo „Siemens“ arenos aukšto vietų ir buvo geriau girdimi už „B tribūną“. Sirgaliai bandė perrėkti vieni kitus skanduotėmis ir sukūrė tikrą šventę tribūnose.

„Žalgirio“ gretose net keturi krepšininkai surinko dviženklius taškų skaičius. Rezultatyviausias buvo Thomas Walkupas, pelnęs 21 tašką (4/7 dvit., 3/5 trit., 4/4 baud.). Iškalbinga amerikiečio ir +/- statistika – su juo aikštėje kauniečiai pelnė 33 taškais daugiau už varžovus.

REKLAMA
REKLAMA

16 taškų pridėjo Marius Grigonis, 15 Brandonas Daviesas (5 atk. kam., 4 rez. perd., 24 n.b.), 14 Leo Westermannas (4/6 trit., 5 rez. perd.).

„Rytui“ 17 taškų surinko ir 7 kamuolius atkovojo Artiomas Parachouskis. Jis vienintelis vilniečių gretose perkopė dviženklį taškų skaičių.

REKLAMA

Žalgiriečiai realizavo 10/23 tritaškių (43 proc.), kai „Rytas“ vos 5/18 (27 proc.). „Žalgiris“ taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (30-22), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (19-13) ir rečiau klydo (10-17).

Daug agresyviau žaidęs „Žalgiris“ pataikė 21/26 baudos metimų, kai „Rytas“ prie šios linijos stojo vos 9 kartus ir pataikė 6 kartus.

„Rytas“ svečiams priešinosi iki antro kėlinio vidurio, kai po Deivido Sirvydžio tritaškio dar pirmavo 27:25.

Vis tik tada Artūras Milaknis smeigė du tritaškius iš eilės ir piktai nužvelgęs ištikimiausius vilniečių sirgalius iš „B tribūnos“ privertė prašyti minutės pertraukėlės Dainių Adomaitį.

REKLAMA
REKLAMA

Po jos reikalai nesitaisė ir sostinės klubą terorizuoti ėmėsi Thomas Walkupas, per pirmą mačo pusę surinkęs 12 taškų. Netrukus Edgaras Ulanovas išprovokavo nesportinę pražangą ir pirmą kartą skirtumas tarp ekipų tapo dviženklis.

Po dvidešimties minučių „Žalgiris“ pirmavo 42:31 ir tik pačioje trečio kėlinuko pradžioje vilniečiai dar buvo sumažinę atsilikimą iki vienženklio.

Tada „Žalgiryje“ sėkmingas serijas pasikeisdami sužaidė Brandonas Daviesas, Marius Grigonis ir Leo Westermannas, užauginę Lietuvos čempionų pranašumą iki nepadoraus 63:37.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ atsipalaidavo ir neberodė tokios koncentracijos, o už tai pykęs Š.Jasikevičius paprašė dviejų greitų minutės pertraukėlių. Iš karto po jos kauniečių persvara šoktelėjo nuo 16 iki 21 taško. Likusios penkios minutės tebuvo formalumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rytas“ šiame mače vertėsi be Chriso Kramerio, kurio neteko visam sezonui, o „Žalgiriui“ nepadėjo net trys krepšininkai – kapitonas Paulius Jankūnas, Nate’as Woltersas ir Antanas Kavaliauskas.

Vilniečiams tai buvo šešta nesėkmė per 23 turus ir jie lieka trečioje vietoje. „Žalgiris“ su dvidešimčia pergalių tvirtai pirmauja LKL.

„Rytas“: A.Parachouskis 17, M.Girdžiūnas 9, R.Stipčevičius 7, D.Sirvydis 6, A.Butkevičius 5, E.Bendžius, M.Echodas ir M.Normantas po 4, D.J.Seeley 3, A.Piliauskas ir E.Tubutis po 0.

„Žalgiris“: Th.Walkupas 21, M.Grigonis 16, B.Daviesas 15, L.Westermannas 14, A.Milaknis 6, E.Ulanovas 5, R.Jokubaitis 4, A.White’as ir D.Thompsonas po 2, L.Uleckas ir E.Venskus po 0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų