REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Lemiamas Europos taurės mūšis: Vilniaus „Rytas“ – „Valencia“  (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Vilniaus „Rytas“ penktadienio vakarą kovėsi, griuvo dėl kiekvieno kamuolio, be savo kapitono priešinosi svečiams iš Ispanijos, tačiau apmaudžiai baigė savo sezoną Europoje.

35

Vilniaus „Rytas“ penktadienio vakarą kovėsi, griuvo dėl kiekvieno kamuolio, be savo kapitono priešinosi svečiams iš Ispanijos, tačiau apmaudžiai baigė savo sezoną Europoje.

REKLAMA

„Rytas“ Europos taurės ketvirtfinalyje antrąkart 56:71 (14:20, 25:13, 9:24, 8:14) nusileido „Valencia“ klubui.

Rungtynių kontrolę Dainiaus Adomaičio kariauna prarado trečiojo kėlinio metu, kuomet per ilgąją pertrauką 39:33 priekyje buvę vilniečiai trečią ketvirtį pralaimėjo 9:24.

Vilniečių reikalai antroje rungtynių pusėjė ėmė prastėti itin dideliu tempu – prasidėjus lemiamam ketvirčiui „Valencia“ pataikė du sudėtingus tritaškius, „Ryto“ puolimas strigo ir likus 7 minutėms komandas jau skyrė 14 taškų (50:64).

„Valencia“ ir tuomet nesumažino apsukų bei didinio savo persvarą, o D. Adomaičio auklėtinių tritaškiai metimai ir toliau skraidė po šalį.

REKLAMA
REKLAMA

Viso antroje rungtynių pusėje šeiminikai pelnė 17 taškų, kai svečiai iš Ispanijos tuo metu pelnė 38.

Vilniečiams puolime akivaizdžiai trūko lyderio. Rezultatyviausiu žaideju tapęs Martynas Echodas surinko 11 taškų, o ankstesnėse rungtynėse komandą į priekį vedę Artsiomas Parakhouskis kartu su D. J. Seeley viso pelnė 14.

REKLAMA

Nesunkią ispanų pergalę Vilniuje nulėmė ir katastrofiška kova dėl atšokusių kamuolių. Ją „Rytas“ pralaimėjo 25:37.

„Rytas“: Martynas Echodas 11 (5/6 dvitaškių, 4 atk. kam.), Eimantas Bendžius (1/5 dvitaškių, 2/7 tritaškių) ir Artiomas Parachovskis po 10, Rokas Stipčevičius 9 (3/10 tritaškių, 6 rez. perd.), Arnas Butkevičius 6 (6 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Valencia“: Mike‘as Tobey 18 (7 atk. kam., 7/8 dvitaškių), Fernando San Emeterio 11, Willas Thomasas ir Joanas Sastre po 8, Mattas Thomasas 7, Samas Van Rossomas 5 (5 atk. kam., 5 rez. perd.).

REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes visi „Ryto“ krepšininkai apšilinėjo su raudonais marškinėliais, ant kurių nugaros buvo „išrėžtas“ numeris 3. Taip komanda išreiškė pagarbą traumuotam kapitonui Ch. Krameriui.

Vis tik, pergalės kapitonui padovanoti nepavyko. Garbingai Europos taurėje pasirodęs „Rytas“ savo žygį baigia ketvirtfinalyje.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Valensijoje „Rytas“ pralaimėjo 64:75.

Rungtynes tiesiogiai galėjote stebėti portale tv3.lt:

RUNGTYNIŲ EIGA:

STARTINIAI PENKETAI:

„Rytas“: Eimantas Bendžius, Artsiomas Parakhouskis, Arnas Butkevičius, Dennis Seleey, Rokas Stipčevičius.

„Valencia“: Samas Van Rossomas, Willas Thomasas, Bojanas Dubljevičius, Fernando San Emeterio, Joanas Sastre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtas kėlinys: (54:71)

Likus 3 minutėms vilniečių tritaškiai ir toliau skrieja pro šalį, savo taiklumą bando ir E. Bendžius ir M. Girdžiūnas ir D. J. Seeley, tačiau atsilikimo sumažinti nepavyksta (54:68)

„Valencia“ po ilgosios pertraukos visiškai perėmė kontrolę į savo rankas, o 33 minutę komandas skiria jau sunkiai panaikinamas 14 taškų skirtumas (50:64).

Trečias kėlinys: (48:57)

Likus dviems minutėms iki kėlinio pabaigos D. Adomaičio kariauna yra pelniusi 6 taškus. „Valencia“ savo ruožtu surinko 19 ir pabėgo 7 taškų skirtumu (45:52).

Įpusėjus kėliniui „Rytas“ jau atsilieka (43:46), A. Parakhouskis turi 3 asmenines pražangas.

REKLAMA

Valensijos klubas spurtuoja 5:0.

Antras kėlinys: (39:33)

Antrąjį kėlinį po dviejų R. Stipčevičiaus tritaškių „Rytas“ laimi 25:13 ir žengia rimtą žingsnį atkaklios antrososios pusės link.

A. Butkevičius pelno dvitaškį su pražanga ir išlygina rezultatą, M. Echodas kitoje atakoje jį ir persveria (30:28)

E. Bendžius smeiga antrą savo tritaškį ir kelią visą areną ant kojų (24:28).

Svečiai atlieka „alley-oop“ stiliaus dėjimą, A. Parakhouskis pelno lengvus taškus iš po krepšio, tačiau ispanai netrukus baudžia tritaškiu (17:25).

Pirmas kėlinys: (14:20)

Pirmoji rungtynių atkarpa vilniečiams klostosi sunkiai, tačiau Valensijos krepšininkai didelio pranašumo nesusikrauna (14:20).

A. Parakhouskis puikiai dirba gynyboje, o kitoje aikštelės pusėje pirmą kartą persveria rezultatą (10:9).

Pirmuosius rungtynių taškus pelno svečiai, R. Stipčevičius klysta puolime, tačiau netrukus abi komandos apsikeičia tritaškiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų