REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Visas šias moteris vienija gimimo diena  (nuotr. asm. archyvo)

Kovo 8-osios rytą daugelis moterų prabunda su kiek didesne šypsena nei kiekvieną dieną – juk tai didžioji Moters diena. Ir nors neretai netyla kalbos, kad ši šventė yra tik dar vienas „sovietinis palikimas“, vis dėlto vyrai neslepia šypsenos šią dieną matydami daugelį moterų, gatvėje besinešančių tulpių puokštes.

13

Kovo 8-osios rytą daugelis moterų prabunda su kiek didesne šypsena nei kiekvieną dieną – juk tai didžioji Moters diena. Ir nors neretai netyla kalbos, kad ši šventė yra tik dar vienas „sovietinis palikimas“, vis dėlto vyrai neslepia šypsenos šią dieną matydami daugelį moterų, gatvėje besinešančių tulpių puokštes.

REKLAMA

Būtent kovo 8-ąją kai kurios lietuvaitės švenčia ne tik Moters dieną, bet ir savo gimtadienį. Ar tokios moterys yra apdovanotos didesniu moteriškumu? O galbūt jas visas sieja tam tikri charakterio bruožai ar net talentai? Susipažinkite su penkiomis lietuvaitėmis, kurias vienija viena stipri gija – visos jos yra gimusios būtent per Moters dieną.

Aplinkiniai Simoną vadina tikra moterimi

Būtent šiandien, Moters dieną, savo 28-tąjį gimtadienį švenčia ir jau devintus metus Airijoje gyvenanti Simona Ramonaitė. Kaip pasakoja pati moteris, ji nepastebi, jog iš kitų išsiskirtų savo moteriškumu, bet štai aplinkiniai Simonai tokių pagyrų tikrai negaili.

REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma sako, kad esu tikra moteris. Pasimaivydama visada pajuokauju, kad šią dieną laukiu dvigubai gėlių“, – juokiasi pašnekovė.

Simona Airijoje užsiima savo mylima veikla, čia ji dekoruoja drabužius ir yra labai laiminga. Paprašyta apibūdinti savo charakterį, Simona tikina, kad tikriausiai kaip ir kiekviena moteris, ji būna miela, švelni, o kartais net ir šiek tiek išprotėjusi.

REKLAMA

Tiesa, šią dieną Simona neturi jokių tradicijų, ji tiesiog atšvenčia savo gimtadienį.

Gimimo diena Gaudvilei pakuždėjo pomėgius

Iš Airijos grįžkime į Lietuvą, tiksliau – Vilnių. Būtent šiame mieste šiandien savo jaunatvišką 20-metį švenčia iš Kupiškio kilusi Gaudvilė Turkevičiūtė. Merginai ši diena yra itin svarbi ir be galo graži – šią dieną ji mini net tris šventes.

„Jaučiuosi ypatinga, gimusi tokią dieną. Tai triguba šventė – mano gimtadienis, Moters diena ir mano vardadienis! Šią dieną yra gimusi ir mano amžinatilsį močiutė, todėl kai ji dar buvo gyva, gimtadienius minėdavome kartu“, – šypteli mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Gaudvilė net neslepia – ši diena ją gyvenime apdovanojo išskirtiniu moteriškumu ir elegancija.

„Ji man suteikia daugiau moteriškumo ir elegancijos, galbūt todėl taip domiuosi grožiu ir mada. Esu altruistė, nuoširdi ir atsakinga. Į gyvenimą visada stengiuosi žiūrėti optimistiškai. Taip pat esu užsispyrusi ir siekianti savo tikslų. Šiuo metu studijuoju ergoterapiją, domiuosi psichologija“, – sako ji.

Tiesa, Gaudvilė taip pat laisvalaikiu mėgsta ir šokti bei sportuoti, o štai savo gimtadienius ji labiausiai mėgsta paminėti artimų draugų kompanijoje.

Jaunė gauna daugiau gėlių nei kitos

Jaunė iš Kauno, švenčianti 23-ąjį gimtadienį, džiaugiasi, kad gimė tokią ypatingą dieną. „Moters diena labai graži šventė, nepavydėjau niekada tiems, kurie gimtadienį švenčia kitomis dienomis. Be to, gaunu daugiau gėlių nei kitos. Ir dauguma žmonių, kurie sužino, kada mano gimtadienis, sako, jog gimiau labai gražią dieną,“ – pasakoja Jaunė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aurelijos gimimą šventė visos slaugos darbuotojos

Vilniuje gyvenanti kaunietė Aurelija, švenčianti 26-ąjį gimtadienį, pasidalino juokingu nutikimu, kurį jai papasakojo mama. „Kai aš gimiau, ryte močiutė ėjo mano mamos sveikinti ir negalėjo palatos rasti, nes visos seselės šventė kovo 8-ąją. Galiausiai pati surado palatą ir pasveikino mamą su mano gimimu, “ – mamos prisiminimais pasidalino Aurelija.

Karolinos gimtadienio vyras niekada nepamirš 

Moters diena svarbi ir Šilutėje gyvenančiai Karolinai Jakštienei, šiandien ji švenčia savo 30-metį. Pati Karolina šypteli, kad ši diena jai maloni ne tik dėl gimtadienio, bet ir dėl tokių smulkmenų, kaip policininkų dovanojamos gėlės moterims.

REKLAMA

„Kai nepažįstami sužino, kad gimiau šią dieną, tikrai džiugiai nustemba. Sako, kad vyras niekada nepamirš gimtadienio“, – juokiasi ji.

Karolina atvirauja, kad ši diena jai iš tiesų yra labai moteriška, elegantiška ir pavasariška. Tą dieną moteris iš tiesų džiaugiasi gėlėmis, o ji pati išsiduoda, kad iš tiesų yra emocionali, tačiau kupina meilės ir atvirumo.

„Didelių talentų gal ir neturiu, bet visada turėjau gerą regimąją atmintį, pomėgį užsienio kalboms. Tiesa, vyras juokiasi, jog kai nežino dainos pavadinimo ar atlikėjo, tai gali paklausti manęs. Šiuo metu auginu dukrytę, tad dar mėgaujuosi atostogomis ir buvimu namie“, – sako moteris.

REKLAMA

Karolina priduria, kad šią dieną ji visada pamini su tais, kurie jai yra brangiausi – šeima.  

Tarptautinė moters diena 

Kai Lietuva išsivadavo iš Tarybų sąjungos, visi pašaipiai pažvelgė į Tarptautinę moters dieną, tarsi ji būtų buvusi tarybinė šventė. Tačiau iš tiesų šios dienos ištakos daug tolimesnės. Šios šventės užuomazgų galima rasti dar Antikos laikais.

Aptinkama žinių, kad tam tikrą dieną Graikijoje moterys reikalaudavo ypatingo savo vyrų dėmesio. Netgi kariaujantys vyrai tą dieną turėdavo nutraukti visus karus ir būti su savo moterimis.

Tikroji Tarptautinė moters diena atsirado dėl politinių priežasčių. 1899 m. socialdemokratė Klara Cetkin pirmoji pradėjo kovoti dėl lygių moterų ir vyrų teisių. 1907 m. jos iniciatyva Štutgarte buvo surengta pirmoji tarptautinė moterų konferencija. Konferencijos metu nuspręsta įkurti tarptautinę moterų organizaciją, kovojančią už moterų teises.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1910 m. kovo 8 d. Kopenhagoje vyko moterų konferencija, kurioje dalyvavo apie 100 įvairių šalių atstovių. Klara Cetkin pasiūlė kasmet vieną dieną skirti dėmesio moters kovai už laisvę ir lygias teises. 1911 metų kovo 8 d. pirmą kartą Tarptautinė moters diena buvo minima Vokietijoje, Australijoje, Danijoje, Švedijoje. Kai kuriose šalyse moterys bijojo oficialiai švęsti šią dieną, kad nebūtų nubaustos policijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų