REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 2-ąją penkių asmenų šeima, gyvenanti Kaišiadorių rajone, neteko stogo virš galvos. Rumšiškių seniūnijoje, Karčiupio kaime, supleškėjo Matelių gyvenamasis namas.

Kovo 2-ąją penkių asmenų šeima, gyvenanti Kaišiadorių rajone, neteko stogo virš galvos. Rumšiškių seniūnijoje, Karčiupio kaime, supleškėjo Matelių gyvenamasis namas.

REKLAMA

Iš namo beveik nieko neliko, visi buvę daiktai sudegė iki pelenų. Trijų vaikų mama Vaida sako niekada netikėjusi, kad tokios nelaimės gali pasiekti jos šeimą.

Trys vaikai liko be namų

Dešimt metų šeima gyveno ir dirbo užsienyje tam, kad pastatytų savo namus, kad galėtų gyventi ir auginti vaikus Lietuvoje. Darbšti šeima sodo namelį pavertė gyvenamuoju namu ir penkerius metus jame gyveno.

Šeimos galva turi auksines rankas – vyras stalius gamina baldus, žmona Vaida dirba Kauno klinikose ir privačioje klinikoje medicinos sesele. Be namų liko ir trys jų vaikai, devynerių Justas, dvylikametis Arnas ir abiturientas Edvinas.

Susisiekus su nukentėjusia Vaida ši papasakojo apie jų šeimą sukrėtusią nelaimę: „Sunku kalbėti, likome be namų, viskas sudegė. Namas buvo rekonstruojamas iš sodo namelio, buvo likusi sena elektros instaliacija, tikriausiai, sutrumpino ir užsidegė.“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris nesulaikė ašarų: „Dešimt metų dirbome ir gyvenome Airijoje, buvo sunku, visą mūsų darbą pasiėmė ugnis. Iš nupirkto sodo namelio lipdėme namus, prieš penkerius metus nusprendėme grįžti į Lietuvą ir jame apsigyventi, nors dar ne viską buvome spėję įsirengti.“

REKLAMA

Šalimais sodo namelį turintys kaimynai pasiūlė šeimai jame laikinai apsistoti: „Kaimynai gyvena Kaune, patys atvažiuoja čia praleisti savaitgalių. Ilgai likti negalime, namelyje nėra visų patogumų, sunku taip gyventi su trimis vaikais. Geri žmonės žadėjo padėti išsinuomuoti butą, tikiuosi pavyks.“

Kadangi anksčiau tai buvo sodo namelis ir ne visiškai užbaigtas, šeima negalėjo jo apsidrausti: „Mums iš pradžių jo nedraudė, o vėliau per tuos darbus vis atidėliojome pasikonsultuoti dėl draudimo.“

„Džiaugiuosi, kad likome sveiki, gyvi ir esame visi kartu. Nelaimė nutiko dienos metu, nebuvome namuose, kaimynai paskambino ir pranešė, kad dega mūsų namas.

REKLAMA
REKLAMA

Atvažiavus pamačiau dūmus, tarnybas, neėjau į namus, ėjo tik mano vyras, buvo per daug sunku“, – virpančiu balsu apie nutikusią nelaimę kalbėjo moteris.

Vaida dėkojo geriems žmonėms ir giminaičiams, kurie aprūpino šeimą drabužiais ir kitais reikalingais daiktais, tačiau dabar didžiausias šeimos noras vėl turėti savus namus.

Seniūnijos komentaras

Susisiekus su Rumšiškių seniūnija, ši teigė, kad šeima tvarkinga ir tikrai nėra asociali: „Darbštūs, tvarkingi žmonės, gyveno sodų bendrijoje, statėsi namus. Mano žiniomis, anksčiau šeima dirbo ir gyveno užsienyje. Karčiupyje jie tvarkingai gyveno, vaikai mokėsi, o sutuoktiniai dirbo.“

Norintys padėti šiai šeimai, paramą pervesti gali į Vaidos Matelienės sąskaitą LT707300010003908575. Prie pavedimo paskirties prašoma nurodyti, jog tai – Auka sudegusiam namui atstatyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų