REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tituluoto Madrido „Real“ klubo gerbėjai 2018-2019 metų sezoną prisimins kaip vieną prasčiausių visų laikų pasirodymų. Sunku suvokti, tačiau „Real“ vos per 6 dienas „pralošė“ visą likusį savo sezoną ir prarado viltis kovoti dėl visų 3 svarbiausių sezono trofėjų.

Tituluoto Madrido „Real“ klubo gerbėjai 2018-2019 metų sezoną prisimins kaip vieną prasčiausių visų laikų pasirodymų. Sunku suvokti, tačiau „Real“ vos per 6 dienas „pralošė“ visą likusį savo sezoną ir prarado viltis kovoti dėl visų 3 svarbiausių sezono trofėjų.

REKLAMA

Praėjusių metų vasarą didžiausią savo žvaigždę – Cristiano Ronaldo – praradę Madrido futbolininkai šį sezoną jau spėjo pakeisti ir trenerį, tačiau skaudžių pralaimėjimų pergalėmis pakeisti „Real“ nesugebėjo net sezonui peržengus „pusiaujo“ barjerą.

Dar prieš kiek daugiau nei metus ši „viduje“ daug nepasikeitusi komanda trečiąkart iš eilės kėlė UEFA Čempionų lygos trofėjų į viršų ir savo gerbėjams nežadėjo nieko panašaus į tai, ką jiems tenka matyti dabar.

„Real“ per šešias dienas pralaimėjo du „El Clasico“ mūšius prieš „Barcelona“ (0:1 ir 0:3), sugėrė skaudų Amsterdamo „Ajax“ klubo antausį ir pralaimėję 1:4 iškrito iš tolimesnių Čempionų lygos kovų.

REKLAMA
REKLAMA

Komentatorius Rytis Vyšniauskas sensacingai susiklosčiusią „Real“ nesėkmių seriją ir visą sezoną lygina su Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) stringančia LeBrono Jameso atstovaujama Los Andželo „Lakers“ komanda.

REKLAMA

Tiek „Real“, tiek „Lakers“, futbolo eksperto nuomone, šiuo metu yra „pametę“ savo identitetą, todėl viskas, kas belieka šių klubų gerbėjams, yra tikėjimasis, kad tai buvo tik pereinamasis sezonas skambesnių pasiekimų link.

„Pats Madrido klubo žaidimas nėra visiškai prastas. Tos skaudžios nesėkmės patirtos prieš gerus klubus, bet akivaizdu, kad šiai komandai trūksta bent kelių esminių dalykų, galbūt net ir pačio identiteto.

Pavyzdžiui, Marcelo tikrai nebėra tas geriausias kairysis gynėjas pasaulyje, Garethas Bale'as toli gražu neužpildė po C. Ronaldo išvykimo atsiradusios lyderio spragos.

REKLAMA
REKLAMA

Tikiu, kad „Real“ šį sezoną traktuos kaip pereinamąjį. Vasarą komandos vairą galbūt darkart perims Jose Mourinho, galbūt atvyks Edenas Hazardas, tuomet komanda turės aiškius lyderius ir aiškius tikslus, nes šie metai, permainų ir savotiško chaoso prasme, buvo labai sunkūs“, – kalbėjo R. Vyšniauskas.

2019-ieji „karališkajam“ klubui prasidėjo gana sėkmingai. Santiago Solari auklėtiniai per 10 pirmųjų šių metų dvikovų laimėjo 7 kartus, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė 2 nesėkmes.

Vis tik, net ir toks, ganėtinai pozityvus komandos pasirodymas, į 81 tūkstantį vietų turintį „Santiago Bernabeu“ stadioną pritraukdavo vis mažiau Ispanijos sostinės gyventojų ir sirgalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktyviausi futbolo gerbėjai iš viso pasaulio internetė ėmė kurti Madrido klubo lankomumą pašiepiančius „memus“ ir ieškojo šio akivaizdaus nuosmūkio priežasčių, žvelgė į jau minėtą C. Ronaldo, tačiau dabar aišku, kad tai buvo tik „Real“ subyrėjimo pradžia.

Viskas prasidėjo lygiai prieš mėnesį:

Vasario 6-oji

Penkias pergales iš eilės visuose frontuose pasiekusi S. Solari kariauna stoja į pirmąją Karaliaus taurės pusfinalio dvikovą. „Real“ futbolininkai ruošiasi pirmajam šių metų „El Classico“ mūšiui Barselonoje. Po atkaklios kovos ilgai pirmavę Madrido futbolininkai „Barcelona“ teritorijoje pasiekia optimistišką rezultatą ir prieš atsakomąsias rungtynes turi išvykos įvarčio pranašumą – 1:1.

REKLAMA

Vasario 27-oji

Dar tris pergales iš keturių bandymų pasiekęs Madrido klubas savo teritorijoje pradeda antrą šių metų „El Classico“ ir siekia žengti lemiamą žingsnį link Karaliaus taurės finalo.

Po pirmojo kėlinio „Santiago Bernabeu“ stadione susirinkę gerbėjai – pakilios nuotaikos. Iki ilgosios pertraukos išlaikyti „sausi“ vartai ir kelios puikios pačių „Real“ futbolininkų sukurtos progos leidžia tikėtis kelialapio tolyn.

Vis tik, vos prasidėjęs antrasis kėlinys pradeda ir šešių dienų sezono „subyrėjimo“ laikotarpį.

Jau 73-ą minutę „Real“ pralaimi 0:3 ir tampa aišku, kad Karaliaus taurės finalą teks užleisti principiniams varžovams.

REKLAMA

Sutriuškintos komandos treneris dar vasario 27-ąją kalba, kad jo auklėtiniai sužaidė neblogas rungtynes, o nugalėtoją lėmė progų išpildymas (viso „Barcelona“ į vartų plotą mušė vos dukart).

S. Solari tikina, kad jo kariauna spės atsitiesti ir tinkamai pasiruošti netrukus laukiančiam dar vienam „El Clasico“ mūšiui.

Kovo 2-oji  

Vietą Karaliaus taurės finale užsitikrinusi „Barcelona“ aktyviai artėja ir prie triumfo pagrindinėje, aukščiausioje Ispanijos „La Liga“ lygoje.

Vis tik, likus 13 turų iki sezono pabaigos, „Real“ ir principinius varžovus skiria 9 taškai, arba kitaip – trys pergalės. Madrido ir Barselonos komandos stoja į antrąją „La Liga“ tarpusavio akistatą, o pralaimėjimas šiame mače, žaidžiant savų žiūrovų akivaizdoje, „Real“ futbolininkus nuo lygos viršūnes atstumtų jau sunkiai pavejamu skirtumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visai netrukus ambicingomis ir kerštingomis nuotaikomis pasiruošę „Los Galacticos“ pilnutėliame stadione patiria dar vieną fiasko.

Įvarčio antrose iš eilės tarpusavio rungtynėse prieš „Barcelona“ nepalnę madridiečiai krenta 0:1 ir taip praktiškai palaidoja vietinės Ispanijos lygos trofėjaus viltis.

Likus 12 turų šiuo metu komandas skiria 12 taškų, o „Real“ yra arčiau ne pirmosios, bet šeštosios vietos vietinėse pirmenybėse.

Kovo 5-oji  

UEFA Čempionų lyga turės naują čempioną. Tituluotasis ir triskart iš eilės čia triumfavęs „Real“ klubas patiria gėdingą pralaimėjimą savų žiūrovų akivaizdoje ir neperžengia aštuntfinalio barjero.

„Karališkasis“ klubas praleidžia greitą įvartį, vėliau kapituliuoja dar tris kartus ir 1:4 neprilygsta Amsterdamo „Ajax“.

Bendrą dviejų rungtynių seriją „Real“ pralaimi 3:5 ir vos antrą kartą klubo istorijoje nepatenka į turnyro ketvirtfinalį laimėjus pirmąją dvikovą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų