REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį nepakartojama sensacija startavo UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomosios rungtynės. Triskart iš eilės čia triumfavęs Madrido „Real“ krito prieš Amsterdamo „Ajax“ ir iškrito iš turnyro. Vis tik, aukščiausio lygio futbolo intrigos dar toli gražu nesibaigė.

Antradienį nepakartojama sensacija startavo UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomosios rungtynės. Triskart iš eilės čia triumfavęs Madrido „Real“ krito prieš Amsterdamo „Ajax“ ir iškrito iš turnyro. Vis tik, aukščiausio lygio futbolo intrigos dar toli gražu nesibaigė.

REKLAMA

Trečiadienį savo atsakomąsias dvikovas sužais Paryžiaus „Saint-Germain“, „Manchester United“, FC „Porto“ ir AS „Roma“ klubai.

Prieš prasidedant rungtynėms arčiausiai kelialapių į ketvirtfinalį yra Paryžiaus ir Romos klubai, tačiau abiejų šių ekipų futbolininkų dar laukia bent 90 minučių sunkaus ir, kaip tikisi futbolo isrgaliai, gražaus bei įsimintino darbo.

Naujienų portalas tv3.lt kartu su TV3 ir TVPlay sporto komentatoriumi Ryčiu Vyšniausku apžvelgia šįvakar laukiančias intrigas.

REKLAMA
REKLAMA

Paryžiaus „Saint-Germain“ – „Mancheter United“ (2:0). Tiesioginė transliacija per TV6.

Pirmąją dvikovą Mančesteryje 2:0 laimėjo Paryžiaus futbolininkai. Kartu PSG tuo metu nutraukė 11-os iš eilės „Manchester United“ nepralaimėtų rungtynių seriją ir dėjo tvirtą žingsnį ketvirtfinalio link.

REKLAMA

„Raudonieji velniai“, vadovaujami norvego Ole Gunnaro-Sulšero, bendrai nuo praėjusių metų gruodžio 22-osios pralaimėjo vos kartą ir tai padarė prieš varžovus iš Prancūzijos sostinės.

„Man Utd“ trečiadienį rungtyniaus be Anderio Herreros, Jessie Lingardo, Juano Matos, Nemanja Matičiaus, Paulio Pogba, Alexio Sanchezo ir Antonio Valencia.

PSG savo ruožtu taip pat neturės pirmojo lygio žvaigždių: paryžiečiams nepadės Neymaras ir, tikėtina, Edinsonas Cavani.

Futbolo specialisto R. Vyšniausko nuomone, šiose rungtynėse poros nugalėtoją gali nulemti ir pirmasis įvartis. Jei pirmieji įmuš PSG, svečiams iš Mančesterio reikės pelnyti 3.

REKLAMA
REKLAMA

„Manchester United“ galimybėmis komentatorius neabejoja, tačiau jis taip pat tikina, kad įsivaizduoti rungtynes, kuriose PSG nepelno nei vieno įvarčio, yra ne tik sunku, bet ir naivu.

„Išretėjusi anglų sudėtis nėra pats pagrindinis faktorius. Žinoma, be lyderių, tokių kaip P. Pogba, žaisti Paryžiuje bus sunku. Manau, kad „Man Utd“ tuos du įvarčius tikrai gali pelnyti, bet kartu netikiu, kad šeimininkai nei karto nepralauš svečių gynybos.

Tai reiškia, kad „raudonųjų velnių“ šįvakar laukia tikrai nelengva užduotis. Ko gero, svarbiau yra ne greitai įmušti, o per visą dvikovą nepraleisti. Nedrąsiai prognozuočiau, kad praleidę įvartį anglai maksimalių pastangų ir „nebemes“, nes savaitgalį laukia rimtas Londono „Arsenal“ iššūkis“, – svarstė R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FC „Porto“ – AS „Roma“ (1:2). Tiesioginė transliacija TVPlay Sports kanalu.

Romos klubas pirmąją tarpusavio akistatą laimėjo 2:1, tačiau itin džiaugtis pasiekta pergale tiek patys AS „Roma“ futbolininkai, tiek gerbėjai, negali.

Portugalai išvykos rungtynėse pasiekė įvartį, o tai reiškia, kad kelialapį į ketvirtfinalį FC „Porto“ gali iškovoti ir minimalios (1:0) pergalės atveju.

Per paskutines dešimt rungtynių namuose Porto klubas laimėjo 8 kartus, dukart pralaimėjo ir vidutiniškai pelnė po 2,6 įvarčio.

Savo ruožtu AS „Roma“ išvykose sekasi sunkiai. Dešimt paskutinių išykos rungtynių triskart baigėsi pergalingai, komanda patyrė 5 pralaimėjimus ir dukart sužaidė lygiosiomis.

REKLAMA

Italijos sostinėje vykusi pirmoji tarpusavio dvikova galėjo baigtis ir kur kas rimtesniu šeimininkų triumfu, tačiau 9 kartus į vartų plotą smūgiavę AS „Roma“ futbolininkai besibaigiant rungtynėms praleido įvartį ir kaip reikiant apsunkino savo situaciją prieš trečiadienio akistatą.

Įvykius iš Olimpinio Romos stadionio prisiminęs R. Vyšniauskas akcentavo būtent tai, kad AS „Roma“ į ketvirtfinalį praktiškai galėjo žengti ir pirmųjų rungtynių metu, tačiau dabar neryškiais favoritais specialistas laikytų Portugalijos klubą.

„Pirmose rungtynėse akivaizdžiai stipresnė buvo Romos komanda. Šeimininkai turėjo pakankamai progų, kad tas ketvirtfinalis būtų pasiekiamas kur kas paprasčiau.

REKLAMA

Jei Italijoje dominavo šeimininkai, tai beveik neabejoju, kad šįvakar vaizdas aikštėje bus atvirkščias: rungtynių kontrolę savo rankose turėtų turėti FC „Porto“. Žinant tai, kad portugalams užtenka ir vieno tikslaus smūgio, nemanau, kad jie tą progą iššvaistys“, – komandų galimybes svėrė R. Vyšniauskas.

Likusiose aštuntfinalio porose jau kitą savaitę susigrums Madrido „Real“, Turino „Juventus“, „Manchster City“ ir Gelzenkircheno „Schalke“ klubai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų