REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Tornadai JAV (nuotr. SCANPIX)

JAV pietinę Alabamos valstiją vienas po kito užgriuvę du galingi tornadai padarė didžiulę žalą ir nusinešė mažiausiai 23 gyvybes, pranešė gelbėtojai, įspėję, kad aukų skaičius turėtų dar išaugti.

7

JAV pietinę Alabamos valstiją vienas po kito užgriuvę du galingi tornadai padarė didžiulę žalą ir nusinešė mažiausiai 23 gyvybes, pranešė gelbėtojai, įspėję, kad aukų skaičius turėtų dar išaugti.

REKLAMA

„Viskas atrodo taip, lyg kas būtų paėmęs milžinišką peilį ir nugremžęs žemės paviršių“, – sakė su Džordžijos valstija besiribojančios Li apygardos šerifas Jay Jonesas.

„Ten, kur anksčiau stovėjo namai, belikusios nuolaužos, jų pilna visur, o medžiai – perlaužti“, – kalbėjo jis.

Pasak šerifo, tarp stichijos aukų yra vaikų, tarp jų vienas šešiametis. Dešimtys žmonių yra dingę. Tokio masto sugriovimų valstijoje nėra buvę pusę amžiaus, sakė J. Jonesas.

„Deja, prognozuojame, kad aukų skaičius dar gali padidėti“, – pridūrė jis.

Anot šerifo, tarp hospitalizuotų nukentėjusiųjų esama žmonių su labai rimtais sužalojimais.

Sekmadienį vėlai vakare dėl pavojingų oro sąlygų teko sustabdyti dingusių asmenų paieškas, tačiau pirmadienį paryčiais jos buvo atnaujintos. Paieškos operacijose dalyvauja agentūros iš visos Alabamos bei kaimyninės Džordžijos valstijos.

REKLAMA
REKLAMA

Sugriauti namai, išversti medžiai

Tornado, kuris praslinko sekmadienį po 14 val. vietos laiku, ant žemės paliktas sugriovimų pėdsakas yra 0,8 km pločio ir kelių kilometrų ilgio, sakė J. Jonesas. Pasak jo, tornadas sunaikino daug individualių namų ir namelių ant ratų.

REKLAMA

Nuotraukose ir filmuotoje medžiagoje matyti perlaužti medžiai, nuolaužomis nusėti keliai ir suniokoti namai.

Alabamoje be elektros liko daugiau kaip 6 tūkst., o kaimyninėje Džordžijoje – 16 tūkst. būstų, pranešė tokius sutrikimus fiksuojanti svetainė „PowerOutage.US“.

Dingusiųjų intensyviausiai ieškoma rajone aplink Boregardą, esantį 95 km į rytus nuo Alabamos sostinės Montgomerio.

Per regioną slenkant galingos audros sistemai, įspėjimas dėl pirmojo tornado buvo paskelbtas 14 val. 58 min. (22 val. 58 min. Lietuvos laiku). Mažiau nei po valandos, 15 val. 38 min., buvo paskelbtas pavojus dėl antro tornado.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinis meteorologijos centras pranešė, kad galingiausio tornado EF4 vėjo greitis siekė 270 km per valandą. Tai buvo pirmasis tokio galingumo viesulas per beveik dvejus metus.

CNN pranešė, kad sekmadienį per Alabamą ir Džordžiją praūžė apie tuziną tornadų.

Antradienį regiono mokyklose pamokos dar nevyks, o kai mokiniai sugrįš į klases, jiems bus pasiūlyta psichologų pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų