REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Vilniaus „Ryto” komandos triumfas (nuotr. Fotodiena.lt/Mato Baranausko)

Vilniaus „Ryto“ komandos artimiausiu metu laukia net kelios svarbiausios šio sezono dvikovos. Vilniečiai antradienį pradeda Europos taurės ketvirtfinalio etapą, kuriame laukia Eurolygos patirties turinčio „Valencia“ klubo iššūkis, o tarp dviejų ispaniškų egzaminų Dainiaus Adomaičio kariaunos laukia ir Kauno „Žalgirio“ išbandymas.

18

Vilniaus „Ryto“ komandos artimiausiu metu laukia net kelios svarbiausios šio sezono dvikovos. Vilniečiai antradienį pradeda Europos taurės ketvirtfinalio etapą, kuriame laukia Eurolygos patirties turinčio „Valencia“ klubo iššūkis, o tarp dviejų ispaniškų egzaminų Dainiaus Adomaičio kariaunos laukia ir Kauno „Žalgirio“ išbandymas.

REKLAMA

„Rytui“ peržengti ketvirtfinalio barjerą, krepšinio ekspertų ir specialistų nuomone, lengva tikrai nebus. „Valencia“ yra laikoma viena favoričių triumfuoti Europos taurės turnyre, o savo ruožtu vilniečiai tarp aštuonių stipriausių turnyro komandų pateko turėdami mažiausiai pergalių.

D. Adomaičio kariaunos šiame etape galėjo ir nebūti, tačiau ilgai lauktą triumfo akimirką iš pradžių sostinės klubui padovanojo baltarusis Artsiomas Parakhouskis, pataikęs paskutinės sekundės metimą Belgrade (Serbija), kovojant prieš vietos „Partizan“.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį ir svarbiausią, tiesa, itin užtikritną žingsnį link ketvirtfinalio „Rytas“ žengė Vilniuje, kuomet be didesnio vargo susitvarkė su AS „Monaco“ krepšininkais.

REKLAMA

Tiesioginę rungtynių transliaciją antradienį nuo 21:45 val. galite stebėti portale tv3.lt:

Namų pranašumas

Bene didžiausiu „Valencia“ pranašumu tampa pirmosios rungtynės būtent Valensijos mieste. Ten pralaimėję vilniečiai turėtų iškovoti dvi pergales paeiliuj: kartą Vilniuje ir kartą atsakomosiose rungtynėse Ispanijoje.

Namuose „Valencia“ laimėjo 13 iš paskutnių 15 dvikovų. Tiesa, vilniečius turėtų džiuginti faktas, kad Valensijos klubas vieną iš dviejų nesėkmių patyrė prieš mėnesį, kai paskutinį kartą rungtyniavo savų žiūrovų akivaizdoje ir kiek sensacingai nusileido CAB „Obradoiro“ klubui.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik, savoje teritorijoje „Valencia“ komanda šiame sezone parklupdė ir tokius klubus, kaip Las Palmo „Gran Canaria“, Sankt-Peterburgo „Zenit“ ar Malagos „Unicaja“.

Neabejojama, kad būtent pirmoji „Ryto“ ir „Valencia“ komandų akistata Ispanijoje atsakys į daugumą klausimų dėl patekimo į turnyro pusfinalį.

Priekinė linija ir baltarusio jėga

Valensijos klubas vilniečius „ant popieriaus“ akivaizdžiai pranoksta priekinės linijos žaidėjais, kurių ūgio pranašumas ir patirtis gali pridaryti itin daug sunkumų D. Adomaičiui.

Ispanų gretose šį sezoną puikiai vienas kitą keičia du aukštaūgiai: Willas Thomasas ir Bojanas Dubljevičius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

W. Thomasas šiame Europos taurės sezone vidutiniškai fiksuoja 11,9 taško ir 15 naudingumo balų rodiklius. B. Dubljevičius savo ruožtu renka 11,7 taško ir 15,3 naudingumo balų.

„Rytas“ sezono eigoje sulaukė bene stipriausio savo pirkinio per pastaruosius dvejus-trejus metus. Akivaizdžiu komandos lyderiu po krepšiais tapo A. Parakhouskis, kuris pelno po 15 taškų ir renka 21.2 naudingumo balų.

Vis dėlto, baltarusis aikštelėje vidutiniškai praleidžia apie 23 minutes, o tai reiškia, kad beveik pusę rungtynių jį pavaduoti turi kitas aukštaūgis. 

Dažniausiai D. Adomaitis remiasi Martynu Echodu. Šis 21-erių vidurio puolėjas didelės patirties tokios svarbos dvikovose neturi, o vidutiniškai per sezoną renka 9,8 taško ir 11,9 naudingumo balų.

REKLAMA

Tai, kaip vilniečiams seks susitvarkyti su varžovų priekinės linijos žaidėjais, ko gero, irgi taps itin svarbiu faktoriumi žvelgiant į tolimesnes galimybes kautis dėl pusfinalio.

Patirtis ir sezono tikslai

„Ryto“ vadovybė prieš šį sezoną D. Adomaičiui iškėlė aiškius tikslus: du iš jų treneris jau įvykdė.

Vilniečiai triumfavo Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre, taip pat pateko į Europos taurės ketvirtfinalį. Mažiausią biudžetą iš visų ketvirtfinalyje dalyvaujančių komandų turintis „Rytas“ prieš prasidedant šiam etapui gyvena laukimo nuotaikomis, tačiau apie triumfą ir net tolimesnį etapą kalbėti gali nedrąsiai.

REKLAMA

Pats klubo prezidentas Antanas Guoga dar sezono eigoje prasitarė, kad ši komanda nesiekia titulų ir skambių pergalių „čia ir dabar“. Vilniaus klubas yra sudaręs strategiją ir į aukščiausią lygį siekia grįžti palaipsniui, todėl pralaimėta serija prieš „Valencia“ didelio apmaudo sukelti neturėtų.

Savo ruožtu ispanams Europos taurės turnyras nėra pats prestižiškiausias ir ilgai lauktas ar svajotas pasiekimas. 

„Valencia“ 2016-2017 metais varžėsi turnyro finale, tačiau jame pergalės pasiekti nepavyko. Tiesa, praėjusiame 2017-2018 metų sezone Valensijos klubas dar rungtyniavo Eurolygoje, kur liko per žingsnį nuo atkrintamųjų ir užėmė 9 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klubo žaidėjų, sirgalių ir organizacijos patirtis šioje turnyro ir sezono stadijoje gali tapti lemiamu faktoriumi prieš ambicingą, tačiau didelių kalnų nuversti nesiruošiantį „Rytą“.

Prieš rungtynes visi koziriai yra Valensijos klubo pusėje, tačiau pergalių skonį pajutęs „Rytas“ dar tikrai gali nustebinti tiek pats save, tiek visą Europą.

Pirmoji tarpusavio dvikova vyks antradienį 21:45 val. Valensijos mieste.

Rungtynes tiesiogiai transliuos tv6 kanalas, taip pat dvikovą galėsite stebėti portale tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų