REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio futbolo asociacijų taryba (IFAB) patvirtino penkis futbolo taisyklių pakeitimus, kuriuos žaidėjai ir žiūrovai pajaus jau šią vasarą.

Tarptautinio futbolo asociacijų taryba (IFAB) patvirtino penkis futbolo taisyklių pakeitimus, kuriuos žaidėjai ir žiūrovai pajaus jau šią vasarą.

REKLAMA

Futbolo žaidimo esmė išliks tokia pačia, kaskart laimės daugiau įvarčių pelniusi komanda, tačiau šie penki pakeitimai kaip reikiant palengvins teisėjų darbą ir suteiks žaidimui daugiau dinamikos.

Žaidimas ranka

IFAB patvirtino, kad futbole daugiau nebebus „netyčinės“ rankos taisyklės. Tai reiškia, kad futbolininkas, pelnęs įvartį, bet ankstyvojoje atakos stadijoje bet kokiu būdu palietęs kamuolį ranka, džiaugtis negalės ir įvartis nebus įskaitytas.

Traktuojama, kad bet koks kamuolio prisilietimas prie rankos, atakuojančios komandos atžvilgiu, bus laikomas taisyklių pažeidimu.

REKLAMA
REKLAMA

Žaidėjų keitimasis

Tai taps ko gero akivaizdžiausiu taisyklių pakeitimu. Nuo šios vasaros žaidėjai, kuriuos treneriai nusprendė pakeisti, aikštę turės palikti ne per patį jos vidurį, kaip įprasta dabar, o pačiu lengviausiu ir greičiausiu būdu: pavyzdžiui, prie savo vartų buvęs futbolininkas aikštę paliks tiesiai už jų ir užleis vietą kitam futbolininkui.

REKLAMA

IFAB praneša, kad tai suteiks daugiau dinamikos ir futbolininkų pasikeitimai nebeužtruks tarp 30 sekundžių ir 1 minutės.

11 metrų baudiniai

Šis taisyklių pakeitimas yra skirtas vartininkams. Iki šiol 11 metrų baudinio smūgio metu vartininkas turėjo abiejomis kojomis liesti vartų liniją, tačiau nuo vasaros vartininkai vartų liniją galės liesti tik viena koja.

Tai, manoma, vartininkams suteiks geresnes galimybes reaguoti į smūgi, būti šiek tiek arčiau smūgiuotojo ir taip pat įgauti mobilumo.

Baudiniai

Ketvirtoji permaina palies ir puolančios, ir besiginančios komandos žaidimą. Jei prieš tam tikrą futbolininką bus prasižengta ir jis ruošis baudos smūgiu atliktį smūgį į vartus, besiginančų futbolininkų „gyvatvorėje“ negalės būti nei vieno jo komandos draugo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad vadinamoji „sienelė“ bus sudaryta tik iš besiginančios komandos žaidėjų. Atskirą žaidėjų liniją puolantys žaidėjai galės sudaryti arba prieš, arba už pagrindinės „gyvatvorės“.

Treneriai: geltonos ir raudonos kortelės

IFAB taip pat nusprendė, kad rungtynių teisėjas nuo šios vasaros geltoną ir raudoną korteles galės skirti ne tik aikštės žaidėjams, bet ir jų treneriams.

Jei trenerio elgesys kels papildomą chaosą ar neleis tinkamai dirbti teisėjui, šis galės nuraminti aistras pakėlęs geltoną kortelę į viršų. Dvi geltonas korteles gavęs treneris privalės palikti rungtynes.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų