REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose visose 60-yje savivaldybių kels maždaug 1750 kandidatų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė LiCS centrinio rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis, partija rinkimuose dalyvaus sąžiningai, o Seimo narių tarp kandidatų nebus.

REKLAMA

"Mes laikomės pozicijos, kad Seimo nariai neturėtų dalyvauti savivaldos rinkimuose, siekiant sąrašą padaryti patrauklesniu rinkėjams. Manome, kad tai yra nesąžininga. Dabar daugelis Seimo narių dalyvauja rinkimuose ir neslepia, kad neis dirbti į savivaldybę. Jie yra kaip "juodieji arkliukai", padedantys savo partijos sąrašams. Reikia pripažinti, kad tai rinkėjų apgaudinėjimas", - sakė Ž.Šilgalis.

Beveik penkis tūkstančius narių turinti LiCS tikisi iškovoti apie 250 mandatų savivaldybių tarybose. LiCS centrinio rinkimų štabo vadovas pažymėjo, jog geriausių rezultatų laukiama tose savivaldybėse, kur sėkmingai dirba liberalcentristų merai, o partija turi valdančiąją daugumą taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

"Ten jau yra įdirbis, matosi rezultatai. Partijos strategijoje numatyta turėti ne mažiau kaip 15 merų ir dalyvauti ne mažiau kaip 25 valdančiose pozicijose", - sakė Ž.Šilgalis.

Visuomenės nuomonės tyrimų duomenimis, savivaldybių tarybų rinkimai LiCS būtų sėkmingi - partija, surinkusi 4,3 proc. rinkėjų balsų, perkoptų privalomąjį barjerą.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks vasario 25 dieną. Iš viso į daugiau kaip 1,5 tūkstančio vietų 60-yje savivaldybių tarybų turėtų būti iškelta apie 10 tūkstančių kandidatų. Jų sąrašus šiemet turi teisę registruoti 25 Lietuvoje veikiančios politinės partijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų