REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje po rezonansą sukėlusio kraupaus 17-mečio gimnazisto nužudymo tik po pusmečio sugautam įtariamam žudikui tardymo izoliatoriaus durys anksčiau laiko atsivėrė į laisvę.

Panevėžyje po rezonansą sukėlusio kraupaus 17-mečio gimnazisto nužudymo tik po pusmečio sugautam įtariamam žudikui tardymo izoliatoriaus durys anksčiau laiko atsivėrė į laisvę.

REKLAMA

Tiesa, laukti teismo dienos jaunuolis tyliai paleistas su apykoje. Tokia žinia nužudytojo kaimynams pasėjo nerimą ir davė peno gandams.

Mat galimų žudikų sulaikymo operacija taip pat buvo slapta, o sunkiai į priekį stumiantis skandalingo nužudymo bylai prokuratūra ir vėl visko mėgina nesureikšminti.

Po daugiau nei metus trukusios tylos, kada kraupus 17-mečio gimnazisto nužudymas prie daugiabučio namo Dariaus ir Girėno gatvėje buvo išnarpliotas ir pagaliau sučiupti du įtariamieji vėl smūgis nužudytojo kaimynams ir artimiesiems. Pagrindinis skandalingos bylos įtariamasis teismo dienos lauks nebe už grotų. 19-metis paleistas su apykoje.

„Nustebino kaip į laisvę išleistas jauno žmogaus žudikas. Čia yra baisu“, – sako kaimynė Jadvyga.

„Įtariamajam, kuriam buvo skirta kardomoji priemonė, kaip minėjau, pakeista į švelnesnę, tačiau ji yra antra pagal griežtumą manant, kad šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje įtariamojo dalyvavimo procese bus galima užtikrinti ir taikant ją švelnesnę“, – sako Panevėžio vyriausioji apygardos prokurorė Nida Grunskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vieninteliam skandalingoje byloje likusiam įtariamajam apykojė uždėta pusmečiui. Tokia prokuratūros iniciatyva kaimynus ne tik pribloškė, bet ir vėl pasėjo nerimą. Žmonės nepamiršo, kad skandalingoje byloje iš pradžių figūravo 2 įtariamieji 17-metis ir 18-metis panevėžiečiai, kurie nusikaltimo metu dar buvo nepilnamečiai. Tačiau po apklausų jauniausias gana greitai nusikratė sunkių įtarimų. O dabar dar ir vyresnysis ištrūko į laisvę. Peno gandams davė ir nuslėptas įtariamųjų sulaikymas.

REKLAMA

„Geras vaikas buvo, mama neatsigavo iki šiol... Kaip galima atsigauti iš po tokio baisaus įvykio. Bijau ir duris atidaryt“, – sako nužudyto paauglio kaimynė Jadvyga.

Plačiau komentuoti bylos eigos prokuratūra nesiteikia. Esą ikiteisminis tyrimas stringa dėl liudininkų apklausų ir ekspertizių. Galbūt bylos stūmimąsi sunkina ir tai, jog iki šiol nerastas pagrindinis nusikaltimo įrankis. Neatskleidžiama ir ar įtariamasis bendradarbiauja su teisėsauga. Jau žinoma, kad vienos gimnazijos 11-toką tarp kiemų tamsoje užuolęs bendraamžis smogė peiliu į krūtinę ir kaklą. Nuo dūrių jaunuolis mirė iškart.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis yra apklaustas ne vieną kartą, tačiau plačiau komentuoti negaliu, nes yra ikiteisminio tyrimo duomenys. Ar pripažįsta kaltę? Negalėčiau komentuoti“, – sako N, Grunskienė.

Šiuo metu į namus išleistas įtariamasis žinomas policijai, niekur nesimokantis ir nedirbantis jaunuolis jau būdamas nepilnamečiu teistas už vagystes ir plėšimą. Tačiau jei ir bus įrodytas šis nusikaltimas jaunuoliui neteks pajusti pilno įstatymo griežtumo – skydu į švelnesnę bausmę jam taps tai, jog žiauraus nusikaltimo metu jis dar buvo nepilnametis.

Daugiau - TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų