REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Akimirkos iš „SOHO“ klubo (A. Dzimidavičius nuotr.)

Vilniečių sprendimu į antrąjį mero rinkimų turą patekęs dabartinis Vilniaus miesto vadovas Remigijus Šimašius savaitgalį įėjo į Lietuvos politikos istoriją – R. Šimašius buvo pirmasis ir kol kas vienintelis Lietuvos meras apsilankęs ir su rinkėjais susitikęs naktiniame gėjų klube, rašoma pranešime spaudai.

28

Vilniečių sprendimu į antrąjį mero rinkimų turą patekęs dabartinis Vilniaus miesto vadovas Remigijus Šimašius savaitgalį įėjo į Lietuvos politikos istoriją – R. Šimašius buvo pirmasis ir kol kas vienintelis Lietuvos meras apsilankęs ir su rinkėjais susitikęs naktiniame gėjų klube, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Antrąją kadenciją mero poste siekiantis užsitikrinti Remigijus Šimašius savo pirmojo rato rinkiminę agitaciją pabaigė lankydamasis Vilniaus miesto baruose – meras neaplenkė ir didžiausio šalies LGBT žmonių traukos centro, gėjų klubų „Soho“.

R. Šimašių su komanda pasitiko su meru norėjusiu pasisveikinti klubo svečių ir LGBT klausimams neabejingų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Atėjo metas pasakyti kartą ir visiems laikams – Vilnius yra LGBT bendruomenei draugiškas miestas. Jeigu mano atėjimas čia turi skleisti kažkokią žinią, tai lai ta žinia būna, kad visi vilniečiai savo mieste turi jaustis gerai, nepaisant jų seksualinės orientacijos. Šį vakarą visame mieste aš sutikau daug puikių jaunų žmonių, ir negalėjau sąmoningai „praleisti“ savo žemėlapyje vienos populiariausių miesto vietų vien dėl to, jog tai netradicinės seksualinės orientacijos žmonėms dedikuota vieta. Čia durys atviros visiems, taip ir Vilnius turi būti atviras visiems“, – kalbėjo dabartinis sostinės meras R. Šimašius.

REKLAMA

R. Šimašius į susitikimą su klubo lankytojais atvyko lydimas žmonos Agnės, Seimo narės Aušrinės Armonaitės bei teisininko, LGBT žmogaus teisių aktyvisto Tomo Vytauto Raskevičiaus. Į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kandidatavęs jaunas vyras vakarą „Soho“ klube buvo įsikūnijęs į aukštakulnius dėvinčios ir karūna pasipuošusios Okeanidės amplua.


„Mano tikslas taryboje – įvertinti, kaip kiekvienas priimamas sprendimas galėtų paveikti LGBT žmones. Ar mes kalbėtume apie savivaldybės finansuojamas savižudybių, patyčių prevencijos programas, ar apie viešų tualetų su lyties pagrindu neutraliu ženkliuku, kuris būtų saugus translyčiams asmenims, infrastrūktūrą. Labai džiaugiuosi, kad meras savo komandoje vertina atvirus žmones – Okeanidė yra mano gyvenimo dalis, tai bus ir mano politikos dalis, ir aš tikiu, kad dabar jau gyvename tais laikais, kai pasisakymas už LGBT teises ne atima, o prideda palaikymo visuomenės akyse.“ – kalbėjo Tomas Vytautas Raskevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Šimašiaus komentarą žiūrėkite:

Komentuodama R. Šimašiaus viešnagę žinomiausiame šalies gėjų klube, Seimo narė Aušrinė Armonaitė patikino, kad šis sprendimas – ne atsitiktinumas.

„Šis mero apsilankymas siunčia labai aiškią žinutę – Lietuva yra labai įvairi ir ji turi būti atstovaujama įvairių žmonių. Vyresni ir jaunesni žmonės, dirbantieji ir studentai, jaunos šeimos ir LGBT žmonės – visi turi būti reprezentuojami aiškiai ir atvirai, o LGBT bendruomenei to dėmesio trūko. Rinkimai ateina ir praeina, todėl svarbiausia pasirinkti tuos žmones, kurie ir ilguoju laikotarpiu dirbtų dėl atviresnės Lietuvos.“ – dalinosi A. Armonaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Istoriniu vadintinas Vilniaus miesto mero apsilankymas nepaliko abejingų – prie į naktinį klubą atvykusio mero nusidriekė norinčių pasisveikinti ir nusifotografuoti žmonių eilės, o kai kurie politikai neabejingi vilniečiai nevengė užduoti ir aštresnių klausimų.

„Aš labai džiaugiuosi, kad jis išdrįso šį vakarą čia ateiti. Paklausiau jo pozicijos dėl tos pačios lyties asmenų santuokų, kuris man svarbus asmeniškai, ir iš mero atsakymo supratau, kad jis yra tolerantiškas tuo klausimu. Aš įsivaizduočiau, kad sostinės meras net galėtų tuokti poras! Nežinau, ar to sulauksime, bet šis trumpas pokalbis man suteiktė vilčių.“ – susitikimą su R. Šimašiumi komentavo Ievos vardu prisistačiusi „Soho“ lankytoja.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų