REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po pertraukos aukštesnę pavarą įjungęs Vilniaus „Rytas“ (17-5) į „Betsafe-LKL“ kovas grįžo pergalingai. Sostinės klubas pagal laimėtas rungtynes pasivijo Klaipėdos „Neptūną“.

Po pertraukos aukštesnę pavarą įjungęs Vilniaus „Rytas“ (17-5) į „Betsafe-LKL“ kovas grįžo pergalingai. Sostinės klubas pagal laimėtas rungtynes pasivijo Klaipėdos „Neptūną“.

REKLAMA

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai svečiuose 99:83 (29:26, 26:20, 24:14, 20:23) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (13-10) krepšininkus, kuriems daugiau nei pusę rungtynių vadovavo ne Gediminas Petrauskas, o jo asistentas Virginijus Sirvydis.

Šeimininkai pusantro kėlinio sėkmingai kibo „Rytui“ į atlapus, bet tuomet G. Petrauskas už antrąją techninę pražangą buvo išvarytas į rūbinę, o be savo generolo likusi kariauna pradėjo byrėti.

Vilniečiai antrojo ketvirčio viduryje atsilikinėjo 35:36, bet po varžovų stratego išvarymo spurtavo 14:4 bei išsiveržė į priekį 49:40.

REKLAMA
REKLAMA

Antroje mačo pusėje svečiai toliau bėgo į priekį. Trečiąjį kėlinį jie baigė spurtu 15:4 bei nutolo jau 79:60.

Paskutinysis kėlinys tebuvo formalumas, kurio metu „Rytas“ nepaleido solidaus pranašumo bei nuskambėjus finalinei sirenai šventė užtikrintą pergalę.

REKLAMA

Prienų „Skycop“ (8/14) krepšininkai kovingose ir permainingose rungtynėse panaikino net 17 taškų deficitą ir iškovojo svarbią pergalę.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose po pratęsimo 83:82 (18:15, 11:24, 27:14, 20:23, 7:6) nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ (7/15) komandą ir aplenkė ją turnyro lentelėje.

Šiuo laimėjimu prieniškiai nutraukė nesėkmingą seriją – prieš tai lygoje buvo pralaimėta net 4 sykius iš eilės, o paskutinė pergalė iškovota dar sausio viduryje prieš tą pačią „Dzūkiją“.

Svečių neišgelbėjo ir solidus komandos lyderio Keremo Kanterio žaidimas.

Vasario mėnesio lygos MVP pelnė 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 17 naudingumo balų.

Lygiai besiklosčiusiame ketvirtajame kėlinyje rezultatas visą laiką buvo apylygis, o iškovoti pergalę progų turėjo abi komandos – likus žaisti kelias sekundes Vytenis Lipkevičius pataikė tik vieną baudą iš dvejų ir paskutinės atakos progą paliko alytiškiams. Tačiau šie metimo nerealizavo ir rungtynės persikėlė į pratęsimą – 76:76.

Čia komandos taškus rinko sunkiai ir rezultatas ilgai buvo lygus – 81:81. Galų gale rungtynių laimėtoją nulėmė baudos metimai – likus žaisti mažiau nei minutę tik vieną pataikė alytiškių gynėjas Martynas Sušinskas, o į tai dviem taikliomis atsakė šios dienos prieniškių lyderis Arnas Labuckas – 83:82. Paskutinės svečių atakos metu jiems suregzti normalios atakos nepavyko – Pauliaus Danisevičiaus metimas buvo blokuotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų