REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau nuo pat penktadienio ryto Vilniuje šurmuliuoja Kaziuko mugė. Žmonės skuba nusipirkti įvairių grožybių, kuriomis puoš namus, arba maisto, kuriuo mėgausis grįžę iš kasmetinės mugės.

Jau nuo pat penktadienio ryto Vilniuje šurmuliuoja Kaziuko mugė. Žmonės skuba nusipirkti įvairių grožybių, kuriomis puoš namus, arba maisto, kuriuo mėgausis grįžę iš kasmetinės mugės.

REKLAMA

Vis dėlto, gana dažnai žmonės grįžta kone tuščiomis sakydami, kad apsipirkti Kaziuko mugėje – labai brangu. tv3.lt redakcija sulaukė praktiško vilnietės patarimo, kaip prasisukti mugėje, kad piniginėje nebešvilptų vėjai.

Vilnietė Silvija laiške rašo:

„Aš, kaip ir daugelis kitų vilniečių, kasmet skubu į mugę. Kartais net ne todėl, kad man kažko reikėtų, o vien tam, kad pabūčiau tarp žmonių, apžiūrėčiau prekes, kainas, naujoves.

Vis dėlto pastebėjau, kad kainos Kaziuko mugėje, lyginant penktadienio ir sekmadienio popietes, labai skiriasi.

Pavyzdžiui, jeigu medinis šaukštas penktadienį kainuoja 7 eurai, o prekybininkai nesileidžia į derybas tikėdamiesi, kad šaukštą nupirks ir už tokią kainą, tai sekmadienio pavakarę, kai dauguma prekybininkų jau kraunasi daiktus atgal į namus, šaukštą įsigyti galima ir už 3 eurus.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai taip pat ir su maistu – jeigu penktadienį maisto atsargomis pasipildę prekeiviai laiko užkėlę aukštas kainas, tai sekmadienio vakarą jie nebenori namo vežtis tų pačių atsivežtų produktų, jų transportuoti, todėl galima tikrai nusipirkti pigiau.

REKLAMA

Pernai taip nupirkau riestainius: už didelę pynę, kurią galima pasikabinti ant kaklo, sumokėjau vos 1 eurą, nors dar penktadienio popietę sakė, kad kaina siekia du su puse euro. Girdėjau, kad panašiai nusiderėti galima ir lašinukus ar net pamėgtus sūrius.

Gal čia tik man taip sekasi, nežinau, tačiau tiksliai galiu pasakyti, kad šiemet į Kaziuko mugę trauksiu sekmadienį popiet, kai prekeiviai jau bus kiek pavargę, norės greičiau vykti namo, o praeiviams leis norimą prekę įsigyti pigiau“, - rašoma laiške. 

Primename, kad 416-ąjį kartą prasidedanti Kaziuko mugė šiemet miestiečius ir miesto svečius pasitinka šūkiu „Drožiam į Kaziuką“. Ją šiemet organizuoja naujas savivaldybės konkursą laimėjęs operatorius – bendrovė „Concept events & media“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet organizatoriai prekybos leidimus išdavė daugiau nei 1300 prekybininkų, daugiausia jų – apie 800 – prekiaus ne maisto gaminiais, taip pat apie 150 prekybininkų atvyks iš užsienio.

Didžiausia naujovė šių metų mugėje – keturių metrų aukščio tiltas per Gedimino prospektą, jis stovės prie Vinco Kudirkos aikštės. Mugės lankytojai galės iš viršaus pamatyti prospekte nusidriekusius prekybininkų paviljonus.

Penktadienį rengiama iškilminga mugės atidarymo ceremonija prie šio tilto, iki kurio nuo Lukiškių aikštės žygiuos šventinė eisena.

Organizatoriai tikisi, kad šiemet pirmąjį kovo savaitgalį vyksiančią mugę aplankys iš viso apie 500 tūkst. žmonių.

Galbūt ir jūs pastebėjote tam tikrų gudrybių iš Kaziuko mugės? Jei taip, dalinkitės jomis el. paštu [email protected]

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų