REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolėje – žiauriai kankinamų gyvulių gelbėjimo operacija. Vėjo perpučiamose pašiūrėse rasta 15 įvairaus amžiaus galvijų. Gyvuliai tiesiogine prasme skendo mėšle, įtariama, kad buvo nešeriami ir negirdomi.

Marijampolėje – žiauriai kankinamų gyvulių gelbėjimo operacija. Vėjo perpučiamose pašiūrėse rasta 15 įvairaus amžiaus galvijų. Gyvuliai tiesiogine prasme skendo mėšle, įtariama, kad buvo nešeriami ir negirdomi.

REKLAMA

Kraupūs vaizdai pas vieną ūkininką netoli Marijampolės Igliškėlių kaime pašiurpino net visko mačiusius. Kai kurie galvijai iki pusės paskendę mėšle ir net nebegali pajudėti. Pašiūrėse, kurios atstoja tvartus, rasta 15 įvairaus amžiaus galvijų.

Spėjama, kad gyvuliai išsekę, nežinia kada ėdę ir gėrę. Anot specialistų, patikrinimų šiame ūkyje buvę nemažai, tačiau pašaro beveik niekada nerasta. O mėšlas nekuoptas – trejus, gal daugiau metų.

Marijampolės maisto ir veterinarijos tarnyba kreipėsi į teismą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo. Prašoma konfiskuoti galvijus iš ūkininko. Kol bus teismo sprendimas – karves nuspręsta laikinai paimti ir nuvežti gyvūnų globėjams. Štai iš tvarto išvesta karvė vos paeina. Gali būti, kad gyvūnas nusilpęs ir iš bado. Pamatęs pakeliui šieną, gyvulys godžiai puola ėsti.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu pats Igliškėlių ūkininkas tragedijos nemato. Vyras pripažįsta, kad mėšlo – daugoka. Tačiau pagrindo paimti gyvulius, jo manymu, nėra.

„Tie gyvuliai ant mėšlo būna labai trumpą laiką. Kai blogas oras. Yra nepagrįstas tų gyvulių paėmimas. Jau buvome sutarę, kad persivarysiu į tą tvartą. Tas mėšlas būna sausas iš rudens, suprantat“, – sako ūkininkas Jonas Noreikevičius.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad ūkininkas savo gyvulių neprižiūri jau daugelį metų. Apie tai žino ir seniūnija, ir Marijampolės veterinarijos tarnyba. Šios vadovas sako, kad buvo bandoma su ūkininku geruoju susikalbėti. Šis vis pažadėdavo pasitaisyti, tačiau pažadai likdavo pažadais – gyvuliai buvo laikomi pasibaisėtinomis sąlygomis.

„Mes stengėmės žmogui vis padėti. Matėme, kad norus pradžioje rodo kažkokius, bet tai pinigėliai baigėsi, tai pajėgų neturi tvartų pastatyti. Mes jam padėdavome, pas kitus ūkininkus surasdavome, kad peržiemotų“, – tarnybos viršininkas Kastytis Stankus.

REKLAMA
REKLAMA

Seniūnas pasakoja, kad problemos su ūkininku prasidėjo gal jau prieš dešimt metų. Tačiau iš pradžių situacija esą nebuvo tokia bloga. Galvijais buvo geriau rūpinamasi. Padėtis nekontroliuojama tapo šiais metais. Tad karves ir nuspręsta paimti.

„Seniai reikėjo, tas tai teisybė. Bet tų įstaigų tikrai nemažai ir dabar dar čia teisminiai dalykai… Sunki įstatymdavystė, kad galėtume paimti tuos gyvulius. Dabar, kaip sakant, vaikus lengviau paimti, negu gyvulius iš žmonių“, – sakė seniūnas Juozas Milius.

Veterinarijos gydytojas apžiūrėjo visus iš ūkininko paimtus gyvulius ir patvirtino, kad galvijai išbadėję ir nežinia kiek laiko negavę vandens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų