REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Renginio akimirka (tv3.lt fotomontažas)

Šiandien sostinėje įvyko įspūdinga premjera. Lietuvos ir Lenkijos bendra komanda pristatė filmą „Žalgirio mūšis“.

14

Šiandien sostinėje įvyko įspūdinga premjera. Lietuvos ir Lenkijos bendra komanda pristatė filmą „Žalgirio mūšis“.

REKLAMA

Renginio nepraleido ir daugybė žinomų žmonių.

Tarp jų – ir filmo režisierius Pawel Pitera, Vytauto vaidmenį atlikęs majoras Donatas Mazurkevičius, filmą lietuviškai įgarsinęs aktorius Saulius Siparis ir kiti.

Tai – filmas, kurio dalis nufilmuota įvairiose Lietuvos istorinėse vietose – Trakuose, Kernavėje, Siesikuose, Stirniuose bei kitur, epizodinius vaidmenis atliko istorinės rekonstrukcijos klubų nariai, filmui paskolinę ir įspūdingus pagal XII-XIV a. šaltinius rekonstruotus drabužius, o Ordino istoriją pasakoja Amerikos kino ir televizijos aktorius, „Auksinio gaublio“ laimėtojas Stacy Keach.

Tai – moderni istorinė dokumentika, parodanti Vokiečių Ordino bei Lietuvos ir Lenkijos valstybių istoriją kaip masyvų strateginį žaidimą, kuriame konkuruoja skirtingos vertybės, susikerta įvairios žmogiškos emocijos ir atskleidžiamos šeimos paslaptys. 

Lietuvos ir Lenkijos istorinėse vietose nufilmuotoje kino juostoje Viduramžių Europą kaustę kryžiaus žygiai atves prie svarbiausio jų pralaimėjimo – Žalgirio mūšio. Atrodė, kad jokia jėga nesulaikys kryžiuočių riterių, tačiau du lietuviai – Jogaila ir Vytautas – juos nugalėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų