REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvos mokykloje Nr. 2109 šios savaitės pradžioje buvo itin karšta – mokyklos direktorę metaliniu strypu sužalojo įsiveržęs vyras.

Maskvos mokykloje Nr. 2109 šios savaitės pradžioje buvo itin karšta – mokyklos direktorę metaliniu strypu sužalojo įsiveržęs vyras.

REKLAMA

Vienas vyras, neapsikentęs, jo manymu, dėl neteisingai sumažinto atlyginimo seseriai-mokytojai, atėjo aiškintis pas mokyklos direktorę. Aiškintis jis atėjo ne tuščiomis – atsinešė metalinį veržliaraktį, kuriuo ir puolė jam neįtikusią moterį.

Moteris, kurios brolis atėjo „aiškintis“, toje pačioje mokykloje dirbo paruošiamojoje klasėje.

Albina Jevgejevna jau seniai dirba su vaikais, rašoma „Readovka“. Dar šiais metais ji dirbo paruošiamojoje grupėje, tačiau vasario viduryje sulaukė problemų dėl vienų tėvų skundo.

Auklėtoja dirbanti mokytoja vasario mėnesį vieną iš savo mokinių paliko rūbinėje už bausmę. Kaip tik tuo metu į mokyklą atvyko mergaitės mama. Išvydusi apsiverkusį ir išsigandusį vaiką ji parašė skundą mokyklos vadovybei – tariamai mergaitė buvo palikta nesaugioje aplinkoje. Mokyklos administracija priėmė sprendimą auklėtoją perkelti į kitą, jaunesnių, vaikų grupę. Kuomet pedagogė sulaukė savo pirmojo algalapio naujose pareigose, suprato, kad neteko ženklios pajamų dalies – apie 5 tūkst. rublių (apie 67 eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Pati Albina pateikė kiek kitokią mergaitės „baudimo“ versiją: „Viskas prasidėjo prieš pusantros savaitės, vasario 15-ąją. Mergaitė pradėjo su manimi grubiai kalbėti, aš jai paaiškinau, kad su suaugusiaisiais taip negalima kalbėti. Mergaitė įsižeidė ir liko sėdėti rūbinėje: aš čia lauksiu mamos. Prasidėjo pietūs ir aš išėjau į grupę su kitais vaikais. Vyresnioji auklėtoja pamatė sėdinčią mergaitę, pabandė grąžinti ją į grupę, tačiau ši atsisakė. Man buvo liepta sėdėti su vaiku ir laukti, kol atvyks jos tėvai. Tačiau kaip aš liksiu rūbinėje, jeigu grupėje be priežiūros liktų dar keli vaikai?“ – aiškino vietos žiniasklaidai moteris.

REKLAMA

Ji taip pat paaiškino, kad sutiko su perkėlimu į kitą grupę, tačiau nesitikėjo atlyginimo sumažinimo, kuris jos šeimai atsiliepia itin skaudžiai. „Mano buvusioje grupėje yra neįgalių vaikų, už tai pedagogams priklauso priemoka, o naujojoje grupėje tokių vaikų nėra. Todėl aš turėjau gauti mažiau. Tačiau mano šeimai tai didžiulė suma. Aš esu vieniša motina. Mes gyvename vieno kambario bute trise: su moksleiviu vaiku ir mano vyresniuoju broliu. Prabanga nesimėgaujame. Mes net televizoriaus negalime sau leisti įsigyti. Brolis dar neseniai neteko darbo“, – aiškino aplinkybes moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Talžė veržliarakčiu per galvą

Vasario 25-ąją ji atėjo pas mokyklos vadovybę. Moteris buvo įsiutusi ir dar kartu su savimi atsivedė brolį, kuris taip pat dirba švietimo sistemoje – mokyklų mitybos srityje. Skandalas persikėlė į direktorės kabinetą, kur konflikto metu buvo pati direktorė Liubov Jegorovna, vyresnioji metodistė ir vyresnioji auklėtoja.

Vyras, vos tik už jo užsivėrė durys, iš atsinešto krepšio išsitraukė veržliaraktį ir pradėjo talžyti L. Jegorovną, taip pat ir per galvą. Užpuoliko sesuo tuo metu klykė, kad išlaiko brolį, kuriam „tokie vat vadovai taip pat nemoka pinigų“. Mažiausiai vienas iš smūgių direktorei kliuvo į galvą, pasipylė kraujas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusiąją iš darbo vietos išsivežė greitosios pagalbos automobilis, vyras buvo sulaikytas policijos. Pranešama, kad moters gyvybei pavojaus nėra, patirtas sužalojimas nebuvo stiprus.

Kol kas nėra aišku, kokios sankcijos laukia dėl atlyginimo dydžio besiskundusios mokytojos ir jos brolio. Priklausomai nuo direktorės patirtų sužalojimų, 46-erių auklėtojos brolis gali sulaukti ir laisvės atėmimo bausmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų