REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (9-14) krepšininkai vėlyvą ketvirtadienio vakarą stoja į dar vieną „finalinį“ mūšį Eurolygoje.

Kauno „Žalgirio“ (9-14) krepšininkai vėlyvą ketvirtadienio vakarą stoja į dar vieną „finalinį“ mūšį Eurolygoje.

REKLAMA

Prie sienos priremti ir teisės suklysti neturintys Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje susitinka su Vitorijos „Baskonia“ (11-12) klubu.

21.30 val. prasidėsiančią akistatą tiesiogiai bus galima stebėti vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, bei „TVPlay Sports“ kanalu.

Ispanijos klubas šiuo metu Eurolygos turnyro lentelėje užima aštuntąją vietą. Tai paskutinė pozicija atverianti klubams kelią į atkrintamąsias varžybas.

Tuo metu praėjusią savaitę pergalių badą pagaliau nutraukę žalgiriečiai rikiuojasi tryliktoje vietoje.

Kauniečiams pralaimėjimas Vitorijoje būtų pražūtingas – vargu, ar vėliau per likusias šešerias akistatas būtų įmanoma aplenkti „Baskonia“ klubą, bei kitas pirmojo aštuoneto komandas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai ne kartą yra užsiminęs ir žalgiriečių strategas Š. Jasikevičius. Anot jo, kauniečiams visos likusios septynios rungtynės Eurolygoje prilygsta finalui.

REKLAMA

„Dabar jau visi mačai yra kaip finalas. Manau, kad reikia stengtis laimėti kiekvienas rungtynes, jos kiekvienos dar labiau artina prie aštuntuko. Aišku, jeigu pralaimi, jos nutolina.“,- prieš skrydį į Vitoriją oro uoste kalbėjo Šaras.

Š. Jasikevičiaus kariauna į šiaurinę Ispanijos dalį išskrido be dviejų svarbių krepšininkų – Nate‘as Woltersas ir Antanas Kavaliauskas liko Kaune, nes gydosi traumas.

Rimtų nuostolių turi ir priešininkai, kurių gretose nerungtyniaus susižeidę Tornike Šengelija, Jasonas Grangeris, Patricio Garino.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau savojo šanso lauks „Baskonia“ lietuvis Tadas Sedekerskis.

Traumą išsigydęs krepšininkas jau registruojamas varžyboms, tačiau aikštelėje nepasirodė.

Šiame Eurolygos sezone Ispanijos klube naudingiausiai žaidžia Vincentas Poirier, kuris vidutiniškai pelno 11 taškų (61,6% dvit.), atkovoja 7,6 kamuolio (2,9 puolime), bei renka 15,9 naudingumo balo.

„Baskonia“ puiki komanda, ypač gerai žaidžianti namie. Būtina varžovų įžaidėjus atjungti nuo likusios komandos. Tai pat reikia atitverti oponentus nuo krepšiu, nes jie gerai kaunasi po lenta – ypač Vincent‘as Poirier“,- prieš šią akistatą kalbėjo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puolime prancūzui geriausiai talkina po 11 taškų pelnantis Mattas Jenningas. Tačiau šiam duetui ir likusiems krepšininkams vis tik nepavyksta pilnai kompensuoti T. Šengelija netekties.

Traumą besigydantis gruzinas šiemet Eurolygoje pelnydavo 12,7 taško (40,9% trit.), atkovodavo 4,5 kamuolio, bei rinkdavo 15,4 naudingumo balo.

Greitą puolimą mėgstantys „Baskonia“ krepšininkai nėra parankūs varžovai „Žalgiriui“. Apie ta i byloja ir tarpusavio rungtynių istorija. Šios abi ekipos modernios Eurolygos istorijoje yra susitikusios 19 kartų, o Vitorijos klubas laimėjo 11 tarpusavio susitikimų.

Įdomu, kad „Baskonia“ buvo viena iš tų retų komandų, kurios pernai žalgiriečiai taip ir neįveikė, nors vėliau kauniečiai prasibrovė į finalo ketvertą,

REKLAMA

Dar sunkiau suvokti faktą, kad abejas praėjusio sezono akistatas „Baskonia“ klubas laimėjo 20 taškų skirtumu!

Ispanijos ekipa laimėjo ir pirmąjį komandų mūšį šiame sezone. Kaune Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai triumfavo 87:79

Apskritai, žalgiriečiams Vitorijos „Fernando Buesa“ arena nėra svetinga. Čia kauniečiai net penkis kartus yra pralaimėję 18-ios ir didesniu taškų skirtumu.

Ir nors istorija kalba apie galimą „Baskonia“ klubo pranašumą, šios komandos trenerio V. Perasovičiaus žodžiai primena Šaro monologą.

„Mums kiekvienos rungtynės yra lyg finalas ir kovosime, kad reguliariojo sezono pabaigoje būtume tarp aštuonių geriausių komandų. „Žalgiris“ yra stipri komanda gynyboje, kuri supranta šį žaidimą. Jos žaidimo stilius yra panašus į praėjusio sezono ir turi gerą rezultatą svetimose arenose“, - prieš dvikovą su „Žalgiriu“ sakė „Baskonia“ treneris.

REKLAMA

Žvelgiant vien statistiškai, „Baskonia“ šiame Eurolygos sezone žalgiriečius lenkia pagal beveik visus komponentus.

„Baskonia“ – „Žalgiris“

Taškai (gynyboje): 81,0 (79,8) – 80,4 (79,5)

Atkovoti kamuoliai (puolime): 34,9 (10,9) – 32,6 (8,9)

Rezultatyvūs perdavimai: 18,3 – 17,5

Perimti kamuoliai: 6,6 – 5,5

Blokai: 2,3 – 1,6

Klaidos: 12,78 – 13,13

Dvitaškiai (proc.): 54,4 – 52,8

Tritaškiai (proc.): 36,3 – 37,4

Baudos (proc.): 75,5 – 80,8

Mūsiškiai tik šiek taikliau meta tritaškius ir baudas, viską kitą geriau atlieka ispanų klubas.

Tačiau prieš rungtynes pateikiama statistika mėgsta „pavesti“, nes viskas sprendžiasi aikštelėje.

„Žalgiriui“ – tai gyvybės arba mirties klausimo akistata.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniams šiame sezone tikrai ne viskas klojasi kaip iš pypkės, tačiau pergalė tokiame mače vėl gražintų viltį ir tikėjimą savo jėgomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų