REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
79
Simona Lipnė su šeima (tv3.lt fotomontažas)

Trynukų – Herkaus, Emilijos ir Patricijos – mama Simona Lipnė (25) aktyvi socialinių tinklų vartotoja. Kiek daugiau nei 31 tūkst. gerbėjų „Instagram“ tinkle turinti jauna mama ne tik aktyviai dalijasi savo vaikų nuotraukomis bei patarimais, bet taip pat ir įvairiais savo gyvenimo pasiekimais.

79

Trynukų – Herkaus, Emilijos ir Patricijos – mama Simona Lipnė (25) aktyvi socialinių tinklų vartotoja. Kiek daugiau nei 31 tūkst. gerbėjų „Instagram“ tinkle turinti jauna mama ne tik aktyviai dalijasi savo vaikų nuotraukomis bei patarimais, bet taip pat ir įvairiais savo gyvenimo pasiekimais.

REKLAMA

Visai neseniai ji baigė Vilniaus universitete tarptautinio verslo studijas, kurioms, kaip ji pati sako, prireikė nemenkai pastangų. Per 3,5 studijų metų jos gyvenimas apsivertė kardinaliai – kartu su mylimuoju Mindaugu ji susilaukė trynukų, susižadėjo bei susituokė.

Įstojo netikėtai

Grožio sferoje dirbusi Simona sakė, kad tarptautinio verslo studijas ji pasirinko visiškai netikėtai. Vieną dieną jos sesuo tiesiog pasiūlė pamėginti sudalyvauti stojimuose, už ją užpildė dokumentus, o ji sėkmingai įstojo.

„Studijos buvo mokamos, per metus reikėjo sumokėti apie 3 tūkst. eurų, o man tai yra tikrai dideli pinigai, bet už mano studijas mokėjo tėtis“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Susidūrė su sunkumais

Antrajame kurse pastojusi Simona teigia, kad nėštumas jai suteikė motyvacijos pabaigti mokslus, o ne juos susistabdyti.

„Vaikščiojau į paskaitas tiek, kiek galėjau. Mokiausi nuotoliniu būdu, bet buvo dėstytojų, kurie buvo nesupratingi, todėl vėliau išsilaikiau tris ar keturias skolas. Mintis susistabdyti studijas tikrai buvo, bet konsultavausi su administratorėmis, kurios sakė, kad sustabdžiusi studijas, greičiausiai, nebegrįšiu. Taip ir nusprendžiau, kad reikia pabaigti. Skolų turėjau, bet jų nei kiek nebijojau – žinojau, kad sugebėsiu“, – ryžtingai sakė ji.

REKLAMA

Trynukų susilaukusi Simona prisiminė ir kurioziškas situacijas, kai vykdama į paskaitas ir iš jų ji pastoviai nusitraukdavo pieną: „Mane į paskaitas išleisdavo mama. Važiuodavau į paskaitas su pientraukiu – traukdavau pieną, palikdavau jiems, o tada paskaitose būdavau iki tiek, kol užtenka pieno, grįždama atgal – vėl traukdavau pieną... Būdavo, kad per savaitę 3-4 dienas taip po pusdienį praleisdavau universitete. Gavosi apie pusė metų tokio maitinimo ir važinėjimo, bet tai ir palaikė mano gyvybę – man tai buvo prasiblaškymas, vyras kaip tik sakė, kad reikia neužsisėdėti namuose. Kiti sakė, kad aš esu bloga mama, kad palieku vaikus, bet mūsų kitoks požiūris. Jei kur reikia, vaikus prižiūri mano mama. Kai vaikai miega pietų miego, aš galiu per 2 valandas susitvarkyti savo reikalus, o auklė rūpinasi mūsų vaikais“, – pasakojo Simona.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Simona buvo atvira, studijos pareikalavo ir nemenkai nervų: „Sunkiausia buvo rašyti kursinį ir bakalaurą. Tomis dienomis buvau tikrame kosmose – jaudinausi, nemiegojau. Žinojau, kad neturiu, kur dėtis – sumokėta didelė suma pinigų, norėjau baigti su kursiokais, su kuriais ir pradėjau mokytis. Man vyras visąlaik kartojo, ką aš pasakysiu vaikams – kad tik mokyklą baigiau? Tai koks vaikams bus postūmis studijuoti?“, – šyptelėjo S. Lipnė.

Svajoja apie kitas studijas

Simona taip pat neslėpė, kad norėtų studijuoti magistrą – kol kas ji galvoja apie marketingo studijas.

„Jei ne vaikai, gal net nebūčiau baigusi studijų... Jie buvo mano didysis stimulas. Norėčiau pabaigti magistrą. Mokykloje man sekėsi sunkiai – pradėjau anksti dirbti, norėjau turėti savo pinigų, būti nepriklausoma, keliauti, kur noriu, pirkti, ką noriu. Iš namų išėjau labai anksti – dar nebuvau baigusi mokyklos, bet, baigus bakalaurą, noriu baigti ir magistrą. Kaip norėčiau sutikti mokytoją ir pasakyti, kad baigiau magistrą...“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbų sulaukia visokių

Bakalauro diplomą S. Lipnė gavo iš savo krikšto tėčio – Vilniaus universiteto rektoriaus Artūro Žukausko. To nepraleido ir internautės, kurios įvairiuose forumuose negailėjo piktų komentarų, jog be jo Simona nebūtų baigusi universiteto.

„Komentarų neskaičiau, žinučių negavau, bet iškart, save apsigindama, užsirašiau, kad tikrai jis man nepadėjo. Per tuos metus jį mačiau gal pora kartų, nė karto neskambinau. Jis dirba sunkų akademinį darbą, daug keliauja, net nedrįsčiau skambinti ir prašyti pagalbos. Kaip po to į akis pažiūrėti? Man atrodo juokinga nesugebėti išsilaikyti egzaminų ar parašyti bakalauro. Bet žmonių, kurie po to kalba, tikrai yra. Visa tai tiesiog gražiai sutapo – kursiokams net nepasakojau, kad jis – mano dėdė. Nemačiau tikslo tą daryti“, – tvirtino trynukų mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų