REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Vilniaus „Ryto” arenoje spindėjo sporto ir pramogų pasaulio žvaigždės.

Sekmadienį Vilniaus „Ryto” arenoje spindėjo sporto ir pramogų pasaulio žvaigždės.

REKLAMA

„Sostinės žvaigždžių dienoje“ ant parketo išbėgo Eurolygos čempionas Kęstutis Šeštokas, olimpinių žaidynių prizininkas Tomas Pačėsas, NEBL čempionas Virginijus Sirvydis, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalininkai Gintautas Vileita, Donatas Sabaliauskas, Rolandas Skaisgirys ir šou verslo atstovai.

Renginį vainikavo šventinės rungtynės tarp „Vilniaus legendų“ ir Sostinės krepšinio lygos („GEALAN–SKL“) rinktinės.

Pirmoje rungtynių pusėje virė lygiaverčių varžovų kova – pirmaujanti komanda keitėsi daugybę kartų. Legendas į priekį tempė užtikrintas Rolando Skaisgirio žaidimas.

Po didžiosios pertraukos Stepono Markaus vedama SKL rinktinė įgijo pavojingą dviženklį pranašumą, tačiau jį čia pat trimis taikliais šūviais iš toli sunaikino T. Pačėsas.

REKLAMA
REKLAMA

Likus žaisti kiek daugiau nei 7 minutes „Vilniaus legendos“ turėjo tik 2 taškų deficitą, tačiau vos šešiese žaidę veteranai mačo pabaigoje pristigo jėgų ir buvo nublokšti veržlios SKL rinktinės bangos.

REKLAMA

Deimantas Pavlovskis ir kompanija rungtynių pabaigoje smaginosi dėjimais, o nuaidėjus finalinei sirenai švieslentėje degę galutiniai skaičiai neatspindėjo beveik visą mačą vykusios lygios kovos – 74:57 (13:14, 17:15, 16:17, 28:11).

Antroje ketvirtojo kėlinio pusėje varžovus palaužusiai SKL rinktinei tai buvo pirmoji pergalė panašaus pobūdžio „Sostinės žvaigždžių dienose“.

Rungtynių naudingiausiu žaidėju tapo 22 naudingumo balus surinkęs, 20 taškų pelnęs (4/5 dvit., 4/7 trit.) S. Markus. „Pagaliau SKL rinktinė laimėjo. Treneriai akcentavo, kad šiandien būtinai reikia laimėti (trenerių štabe dirbo „Ryto“ legenda Andrius Giedraitis, – aut. pastaba). Varžovų buvo mažai, jie buvo vyresni, todėl stengėmės bėgti ir žaisti greitai. Vaikystėje pats žiūrėdavau kaip jie žaidžia, o dabar turėjau galimybę pats prieš juos rungtyniauti. Labai smagus jausmas“, – kalbėjo S. Markus.

REKLAMA
REKLAMA

T. Pačėsas ir V. Sirvydis tiki sostinės krepšinio atgimimu

„Vilniaus legendose“ MVP pripažintas 11 taškų pelnęs, 4 kamuolius atkovojęs ir 2 rezultatyvius perdavimus atlikęs T. Pačėsas.

„Tai – puiki iniciatyva. Visi mes esame pažįstami ir toks senbuvių surinkimas duoda malonius prisiminimus, sentimentus. Tai yra labai svarbu. Gražu – šokėjos ir visi elementai buvo kaip tikrų rungtynių. Manau, mums pritrūko ilgesnio atsarginių žaidėjų suolelio, nes žaidėme tik šešiese, tad jaunimas mums palaužė tik pabaigoje. Tai yra pavyzdys kitiems miestams, kaip krepšinis ir istorija koreliuojasi, – kalbėjo 2016 m. „Ryto“ komandą į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) sostą atvedęs treneris.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie šiandienines krepšinio aktualijas, T. Pačėsas džiaugėsi „Ryto“ klubo pasiekimais ir vylėsi, kad netolimoje ateityje miesto parama krepšiniui didės:

„Manau, „Rytui“ šiame sezone ir toliau seksis gerai. Prieš klubui patenkant į Europos taurės aštuntuką buvo daug kritikos. Bet išsiskyrus su vienu žaidėju, atradus gerą ritmą ir atmosferą, komanda buvo tikrai neblogai paruošta KMT turnyrui. Visa ta kritikos lavina atitolo ir su tuo sveikinu komandą. Krepšininkai atlaikė įtampą, nedraugišką atmosferą. SKL, kaip ir visam sostinės krepšiniui, linkėčiau daugiau indėlio iš miesto valdžios. Jo akivaizdžiai trūksta tiek pagrindinei „Ryto“ komandai, jaunimo komandoms, Sostinės krepšinio mokyklai. Manau, kad galėtų būti žymiai daugiau pažiūrėta į tą pusę, nes krepšinis reprezentuoja sostinę ir visą Lietuvą. Galbūt naujoji valdžia įdės ne tik pažadų, norų, reikalavimų, bet ir lėšų.“

REKLAMA

Tuo metu be keitimų žaidęs ir 11 taškų pelnęs dabartinis Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ trenerių štabo narys V. Sirvydis taip pat džiaugėsi pavykusia švente: „Malonu, kad tokios šventės sutraukia sostinės krepšinio mėgėjus ir žinomus žmones. Šauni šventė, gera idėja. Mėgaujuosi krepšiniu nuo pat vaikystės iki pat šių dienų, kuomet jau esu treneris. SKL linkiu toliau propaguoti krepšinį, surinkti kuo daugiau entuziastų. Rolandui Skaisgiriui jau 50 metų, o žaidžia jis puikiai. Yra ir daugiau tų Vilniaus legendų – Rolandas Matulis, Erikas Kučiauskas ir pan., su kuriais man teko pačiam žaisti. Taip pat matau, kad kasmet atsiranda vis daugiau jaunų ir įdomių krepšininkų.“

REKLAMA

Eurolygos čempionas apie „Rytą“: „Visada yra galimybių“

Septynis kartus LKL čempionu tapęs ir Eurolygoje 1999 m. triumfavęs K. Šeštokas buvo itin pastebimas ir „Sostinės žvaigždžių dienoje“. 42-ejų sunkusis krašto puolėjas mače su SKL rinktine pelnė 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų:

„Tikrai smagu sutikti senus draugus ir pasižaisti tarp jaunimo. Nėra lengva. Tris kėlinius atsilaikėme, vėliau varžovai įjungė aukštesnę pavarą ir pabėgo. Džiugu, kad gyvuoja tokia lyga kaip SKL, kurioje, manau, žaidžia daug perspektyvaus jaunimo. Žaidžiu Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML), aistra krepšiniu išlikusi tokia pati (šypsosi). Žaidžiau Kauno „Žalgiryje“, „Ryte“ ir iš abiejų komandų išlikę tik malonūs prisiminimai. Iki šių dienų labai gerai sutariu su Andriumi Šležu, Robertu Javtoku ir kitais“, – sakė Eurolygos čempionas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie „Ryto“ galimybes Europos taurės ketvirtfinalio serijoje su Valensijos „Valencia“, K. Šeštokas išliko optimistu: „Galimybių visada yra. Aišku, „Valencia“ yra labai pajėgi komanda, išlaikiusi tą patį branduolį jau keletą metų ir turinti stiprią priekinę liniją. „Rytas“ tą savaitę turės labai sudėtingą tvarkaraštį – dvi rungtynės Europos taurėje, vėliau dvikova su „Žalgiriu“ ir galbūt dar viena išvyka į Valensiją. Dabar „Rytas“ yra pasiekęs neblogą sportinę formą ir tikrai gali iššauti. Žaidžia ne pavardės. Svarbiausia, bent vieną kartą laimėti išvykoje.“

„Sostinės žvaigždžių diena“ – tradicinis SKM ir SKL renginys, suvienijantis Vilniaus krepšinio mėgėjus ir profesionalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų