REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Lietuva, Latvija ir Estija (nuotr. 123rf.com)

Lietuvos prezidentė ir premjeras pasveikino Estiją šios šalies Nepriklausomybės 101-ųjų metinių proga.

23

Lietuvos prezidentė ir premjeras pasveikino Estiją šios šalies Nepriklausomybės 101-ųjų metinių proga.

REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir Lietuvos žmonių vardu palinkėjo Estijos vadovei Kersti Kaljulad ir visiems Estijos gyventojams sėkmės, laimės, gerovės ir santaikos.

D. Grybauskaitė pažymėjo, kad Estija yra svarbi Lietuvos partnerė, su kuria ir toliau bus atvirai dirbama, siekiant įgyvendinti strateginius tikslus, saugoti abi šalis jungiančias laisvės vertybes, užtikrinti viso regiono gynybą ir visapusį piliečių klestėjimą.

„Praėjusiais metais trys Baltijos sesės – Estija, Latvija ir Lietuva – kartu šventė nepriklausomų valstybių šimtmečius ir prisiminė už šalių laisvę kovojusius, ją branginusius ir iki šių dienų išsaugojusius Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečius. Šių žmonių kova išlieka įpareigojimu toliau stiprinti savo valstybes, įtvirtinant nepriklausomybę ir demokratiją“, – teigiama sveikinime, kurį paskelbė prezidentės spaudos tarnyba.

Premjeras Saulius Skvernelis pasveikino Estijos premjerą Juri Ratą (Jūrį Ratą) Nepriklausomybės dienos proga. Pasak S. Skvernelio, abi šalys daugelį metų yra vienos iš stipriausių sąjungininkių bei partnerių regione.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu įsitikinęs, kad ir toliau vieningai stiprinsime bendras pozicijas bei pastangas užtikrinant taikią ir saugią mūsų regiono ateitį“, – sakome Vyriausybės kanceliarijos išplatintame premjero S. Skvernelio sveikinime.

Ministras pirmininkas Estijos premjerui ir visiems šalies žmonėms palinkėjo gerovės ir klestėjimo.

Vasario 24 dieną Estijoje minimas 1918 metų nepriklausomybės deklaracijos paskelbimas Taline.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų