REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvija – viena perspektyviausių Europos krepšinio komandų, tačiau mūsų kaimynų planetos pirmenybėse Kinijoje gali ir nebūti.

Latvija – viena perspektyviausių Europos krepšinio komandų, tačiau mūsų kaimynų planetos pirmenybėse Kinijoje gali ir nebūti.

REKLAMA

FIBA Europos zonos atrankos varžybose latviai beveik visada turėjo verstis be savo pajėgiausių žaidėjų, o tai smarkiai pakenkė jų rezultatams.

6 pergales per 10 susitikimų iškovoję lietuvių „broliai“ I grupės varžybose užima ketvirtą vietą, o kelialapį į pasaulio čempionatą iškovos trys geriausios kiekvieno pogrupio komandos.

Tiek pat laimėjimų turintys juodkalniečiai yra treti – jie lenkia latvius dėl pergalės tarpusavio akistatoje.

Grupės lyderiai ispanai (8-2), ir turkai (7-3) jau yra užsitikrinę vietą planetos pirmenybėse, todėl paskutiniame varžybų „lange“ galės pataupyti savo geriausius žaidėjus.

Tuo metu latviai griebiasi paskutinio šaudo ir mėgins surinkti pajėgiausią įmanoma sudėtį.

Žinoma, čia negalės padėti Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) žaidžiantys Davis Bertanis, Rudonas Kurucas, bei traumą besigydantis Kristapas Porzingis, tačiau Eurolygoje rungtyniaujantys žaidėjai yra pasiryžę aukotis vardan savo šalies.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį (vasario 22 d.) Latvijos rinktinė namuose kovos prieš ispanus. Šiose rungtynėse aikštelės šeimininkai tikisi sulaukti Pirėjo „Olympiakos“ dueto Janio Timma ir Janio Strelnieko, taip pat Milano „Olimpia Armani“ snaiperio Dairio Bertanio.

REKLAMA

Šis trejetas ketvirtadienio vakarą žais Eurolygos rungtynes, todėl turės mažiau nei parą pasiekti Rygą, bei atsigauti fiziškai iki dvikovos pradžios su Ispanija.

Pirmadienį (vasario 25 d.) latviai išvykoje varžysis su Juodkalnija. Čia komandai turėtų padėti ir Stambulo „Daruššafaka“ atstovaujantis Žanis Peineris.

Lietuvoje rungtyniavęs žaidėjas Latvijai negalės padėti penktadienio akistatoje su ispanais, nes šią dieną žaidžia Eurolygos mačą prieš Stambulo „Fenerbahče“.

Pergalė abiejose rungtynėse latviams garantuotų bilietą į planetos pirmenybes.

Tiesa, jei šį penktadienį Latvija pralaimės ispanams, o Juodkalnija įveiks Ukrainą, paskutinėse atrankos rungtynėse Podgoricoje jiems tektų laimėti bent 10 taškų skirtumu.

Taip yra dėl to, kad pirmąjį šių komandų mūšį Rygoje 84:75 laimėjo Juodkalnija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų