REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Restorano „Kiškio kopūstai“ atidarymo šventė (nuotr. Organizatorių)

Trečiadienio vakarą įvyko oficialus restorano „Kiškio kopūstai“ atidarymas. Pasak naujosios vietos įkūrėjų, šis restoranas išsiskiria iš kitų jaukumu, paprastumu ir nostalgiškais patiekalais, primenančiais mamos virtuvę, rašoma pranešime spaudai.

40

Trečiadienio vakarą įvyko oficialus restorano „Kiškio kopūstai“ atidarymas. Pasak naujosios vietos įkūrėjų, šis restoranas išsiskiria iš kitų jaukumu, paprastumu ir nostalgiškais patiekalais, primenančiais mamos virtuvę, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Susirinkusių svečių laukė tikra vaikystės skonių ir jaukių patiekalų fiesta, todėl renginio nepraleido viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis, dizainerė Sandra Šernė su vaikais, tinklaraštininkė Inga Žuolytė, drabužių kūrėja Gabrielė Gineikaitė, stilistai Viktorija Šaulytė ir Joringis Šatas, TV laidų vėdėja Justė Žičkutė su sese, dizaineris Robertas Kalinkinas, dainininkė Dileta Meškaitė-Kisielienė, vizažistė Jurga Kartu, TV laidų vedėja Eglė Kernagytė-Dambrauskė su sūnumi, modeliai Justina Ieva Steponavičiūtė, Simona Starkutė, radijo laidų vedėjas Petras Daunys ir kiti.

Pakviestieji skanavo silkės užkandį, lietuviškus sūrius ir mėsas, keptą varškės sūrį su medaus karamele, pikantiškas salotas, marinuotas ir raugintas daržoves, šaltibarščius, baltą mišrainę, želę, kąstinio kremą ir kepenėlių paštetą. Labiausiai išalkusių laukė cepelinai su mėsa ar varške ir švilpikai. Desertas – karšti žagarėliai su karamele – sukėlė tikrą nostalgiško skonio bangą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūręs restoranas išsiskiria ir stilingu interjeras. Jis nė iš tolo neprimena tradicinių lietuviškų patiekalų kavinių ar restoranų. „Kiškio kopūstuose“ dominuoja natūralus medis, rudos spalvos oda, ypač madingas „Terazzo“ raštas, auksinės detalės. „Tikra „Instagram“ stiliaus kavinė. Taip ir norisi viską fotografuoti. Žmonės pavargę nuo įpareigojančių ir kaprizingų restoranų ir pasiilgę paprasto, jaukaus maisto“, – kalbėjo svečiai.

REKLAMA

„Šis restorano konceptas gimė atsitiktinai. Su kompanija norėjome nueiti pavalgyti naminių maisto kažkur paprastai, tačiau jaukioje aplinkoje. Restorane laukiame ne tik šeimų, bet ir jaunimo, kuris yra išsiilgęs nostalgiško, mamos virtuvę primenančio maisto. Jaukaujame, dabar nebereikės dėl kotletų važiuoti pas mama į kitą miestą – užteks užsukti į „Kiškio kopūstus“. Visi patiekalai restorane gaminami iš lietuviškų ingredientų. Baro lentynose – tik lietuviški gėrimai“, – pasakoja restorano vadovė Rūta Platačiūtė-Burneikė.

REKLAMA
REKLAMA

Modelis Solveiga Mykolaitytė į renginį atvyko su širdies draugu, kikboksininku Mantu Rimdeiku. Gražuolė pasakojo, kad šio restorano patiekalai jai ypač primena namus. Būtent tokius patiekalus švenčių metu gamina Solveigos mama. „Mano tėtis labai mėgsta gaminti cepelinus. Todėl nenustebinsiu pasakydama, kad atvykus aplankyti tėvų laukia tikra cepelinų puota“, – juokėsi žinoma moteris.

Renginio nepraleido ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino. Ją atlydėjo mylimasis, reperis Remigijus Daškevičius. Karolina pasakojo, kad šeimos švenčių metu mama gamina „mamiškus“ patiekalus, tačiau ant stalo netrūksta ir itališkų maistų. Mergina juokėsi, kad pirmą kartą cepelinų paragavo sulaukusi 16 metų ir dabar yra jos cepelinų era.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano tėčio mėgstamiausias lietuviškas patiekalas yra bulviniai blynai. Pastebėjau, kad visiems italams šis patiekalas patinka labiausiai. Aš pati labai mėgstu įvairiai paruoštas bulves. Na, o vaikystė man asocijuojasi su makaronais. Juos valgydavau kiekvieną dieną – tai vienintelis dalykas, be ko negaliu gyventi net ir laikydamasi dietų“, – pasakojo K. Meschino.

Pasiteiravus, kokiuose restoranuose pora mėgsta lankytis labiausiai, R. Daškevičius sakė, kad svarbiausia yra maisto kokybė. Jei patiekalas prastas, brangiu interjeru vaikino nepapirksi. „Su Karolina labai mėgstame lankytis maisto turguose, kur gali paskanauti skirtingų patiekalų“, – sakė atlikėjas. „Remis labai skaniai gamina, todėl mes labai dažnai valgome namie“, – pridūrė K. Meschino.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų