REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Kūdikiai ligoninėje (nuotr. Twitter)

 Irakietė (25) natūraliu būdu pagimdė šešias mergaites ir vieną berniuką: gimus pirmajam šalyje septynetukui, šeima dabar rūpinasi 10 vaikų

3

 Irakietė (25) natūraliu būdu pagimdė šešias mergaites ir vieną berniuką: gimus pirmajam šalyje septynetukui, šeima dabar rūpinasi 10 vaikų

REKLAMA

Rytų Irako Diyali provincijos ligoninėje vyko labai retas gimdymas. Pranešama, kad moteris septynetuką pagimdė natūraliu būdu ir yra visiškai sveika.

Jauna mama jaučiasi gerai, vieno gimdymo metu natūraliu būdu pagimdžiusi septynis kūdikius – taip pat ir kūdikių būklė yra puiki.

25-erių metų moteris, kurios vardas neatskleidžiamas, gimdė Rytų Irake esančioje Diyali provincijos ligoninėje – manoma, kad tai pirmasis septynetuko atvejis visoje šalyje.

Vietos sveikatos apsaugos institucijų atstovas spaudai išleido pranešimą, kuriame teigiama, kad moteris su šešiomis dukromis ir vienu sūnumi yra visiškai sveiki.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikų tėvas Youssefas Fadlas sako, kad jis ir jo žmona neplanavo gausinti šeimos, o dabar reikės rūpintis dešimčia vaikų.

Nuotraukose matomi keturi mažyčiai kūdikiai, kartu gulintys lovelėje. Kitose nuotraukose matomi du naujagimiai, gulintys vienas greta kito netrukus po įspūdingo gimdymo.

REKLAMA

Visai neseniai Libane „Saint George“ universitetinėje ligoninėje moteris pagimdė šešetuką - tris mergaites ir tris berniukus. Vaikų tėvas Youssefas Fadlas sako, kad jis ir jo žmona neplanavo gausinti šeimos, o dabar reikės rūpintis dešimčia vaikų.

Pirmasis pasaulyje išgyvenusių naujagimių septynetukas gimė 1997 metais, Ajovos valstijoje JAV, Kenny ir Bobbiui McCaughey.

Ši pora išgarsėjo atsisakiusi selektyvinės redukcijos, sužinoję, kad laukiasi septynių vaikų po vaisingumo terapijos. Jie sakė, kad „viskas Dievo rankose“.

Kai paaiškėjo, kad pora laukiasi septynetuko, kiekvieną jų ir kūdikių žingsnį ėmė stebėti viso pasaulio spauda. Kai McCaughey kūdikiai gimė devyniomis savaitėmis per anksti ir susipažino su savo sese Mikayla Marie, žurnalistai užtvindė kuklų šeimos vieno aukšto namą.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaidos sūkuryje tuometinis prezidentas Bilas Clintonas asmeniškai paskambino šiai šeimai jų pasveikinti, Oprah Winfrey pasikvietė juos į savo laidą, o verslo atstovai rinko pinigus šeimai paremti.

Be kitų aukų, šeima gavo 5 500 kvadratinių pėdų dydžio namą, automobilį, visiems metams valgyti pakankamą kiekį „Kraft“ makaronų su sūriu, sauskelnių pirmiems dvejiems metams ir pilnas stipendijas vaikų studijoms Ajovos valstijoje.

Pirmaisiais gyvenimo mėnesiais septynetukas per dieną išgerdavo 42 buteliukus mišinio ir sunaudodavo 52 sauskelnes.

KAS YRA SELEKTYVINĖ REDUKCIJA?

Selektyvinė redukcija – tai būdas sumažinti vaisių skaičių daugybinių nėštumų metu.

Procedūra paprastai trunka dvi dienas. Pirmąją dieną atliekami tyrimai tam, kad būtų galima pasirinkti, kurie vaisiai bus pašalinti, o antrąją dieną atliekama pati procedūra, kurios metu į kiekvieno pasirinkto vaisiaus širdį įleidžiama kalio chlorido, vadovaujantis ultragarsu matomais vaizdais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Procedūros pavojų tarpe – kraujo perpylimo reikalaujantis kraujavimas, gimdos plyšimas, užlaikyta placenta, infekcijos, persileidimas bei priešgimdyvinis membranų plyšimas. Tačiau šie pavojai – reti.

Selektyvinė redukcija buvo sukurta apie 1985 metus, kai pagalbinių reprodukcijų technologijų srityje dirbantys žmonės sužinojo, kokį pavojų moteriai ir vaisiams kelia daugybinis nėštumas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų