REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interesų konfliktas uosto verslininkams parėmus Klaipėdos uosto vadovo Arvydo Vaitkaus bei jį keliančių „valstiečių“ savivaldos rinkimų kampaniją buvo iškart suvaldytas, tvirtina susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Interesų konfliktas uosto verslininkams parėmus Klaipėdos uosto vadovo Arvydo Vaitkaus bei jį keliančių „valstiečių“ savivaldos rinkimų kampaniją buvo iškart suvaldytas, tvirtina susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

REKLAMA

„Verslininkai parėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partiją finansinėmis lėšomis ir visi klausimai pradėjo kilti. Aš pasikviečiau A. Vaitkų pokalbiui ir jis tą pačią dieną kreipėsi prašydamas nušalinti, kad tas galimas interesų konfliktas būtų suvaldytas. Aš jį nušalinau ir tą pačią dieną tiek, kiek buvo galima suvaldyti interesų konfliktą, jis buvo suvaldytas“, – antradienį opozicinių konservatorių frakcijos posėdyje sakė R. Masiulis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija ministrą pakvietė dėl situacijos Klaipėdos uoste, čia dirbantiems verslininkams maksimaliomis sumomis parėmus „valstiečių“ kampaniją.

REKLAMA
REKLAMA

„Valstiečių“ kampaniją uostamiestyje daugiau kaip 8 tūkst. eurų aukomis yra parėmę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į merus, Klaipėdos uosto vadovas A. Vaitkus, dar keli su uostu susiję „valstiečių“ sąraše kandidatuojantys verslininkai bei baltarusiškų trąšų karaliumi pramintas klaipėdietis verslininkas Igoris Udovickis ir jo sutuoktinė.

REKLAMA

Komentuodamas situaciją Klaipėdos uoste susisiekimo ministras taip pat teigė, kad iki savivaldos rinkimų „jokių simptomų nei iš specialiųjų tarnybų, nei iš uosto bendruomenės, nei iš miesto politikų, ne iš kitų politikų, jokių indikacijų dėl galimos korupcijos ar galimai neskaidrių santykių nebuvo“.

„Iki šiol nei iš Viešųjų pirkimų tarnybos, nei iš kitur indikacijų nebuvo, kaip tik Klaipėdos uosto ekonominiai, finansiniai, veiklos rezultatai yra įspūdingi, įmonė puikiai tvarkėsi ir mes buvome patenkinti darbu, kurį atlieka“, – tvirtino R. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Opoziciniai konservatoriai dėl I. Udovickio paramos „valstiečiams“ kelia ir nacionalinio saugumo klausimus, nes du „valstiečius“ parėmę verslininkai dėl grėsmės nacionalinio saugumo interesams negavo leidimo plėstis oro uoste.

Vyriausybei tikrinant strateginių įmonių sandorius, Klaipėdos uostas pernai nepasirašė dviejų valstybinės žemės nuomos sutarčių su jame veikiančiomis bendrovėmis: verslininko Arūno Tumos kontroliuojama krovinių ekspedijavimo geležinkeliais bei uosto krovos grupe „Kamineros grupė“ bei I. Udovickio kontroliuojamu Birių krovinių terminalu.

Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos pirmininkas Alminas Mačiulis yra patvirtinęs, kad plėstis Birių krovinių terminalui kelią užkirto 30 proc. akcijų turinčio koncerno „Belaruskalij“ paskola Rusijos banke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trąšas Klaipėdos uoste kraunantis Birių krovinių terminalas priklauso I. Udovickiui. Jis valdo 70 proc. terminalo akcijų, o kitą dalį – 30 proc. – vienas didžiausių kalio trąšų gamintojų pasaulyje Baltarusijos koncernas „Belaruskalij“.

Maksimaliomis 8800 – 8850 eurų aukomis „valstiečių“ kampaniją Klaipėdoje yra parėmę kandidatas į merus A. Vaitkus, su LVŽS sąrašu į savivaldą kandidatuojantys su uostu susiję verslininkai A. Tuma, Vidmantas Dambrauskas, Leonidas Bergeris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų