REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Indijos teismas šeštadienį nuteisė vieną aukšto rango katalikų kunigą kalėti 20 metų už nepilnametės išžaginimą.

 Indijos teismas šeštadienį nuteisė vieną aukšto rango katalikų kunigą kalėti 20 metų už nepilnametės išžaginimą.

REKLAMA

Tai jau ne pirmas su Bažnyčia susijęs skandalas dėl seksualinės prievartos pietinėje Keralos valstijoje.

Robinas Vadakkumchery (Robinas Vadakumčeris) šeštadienį buvo pripažintas kaltu dėl 16-metės moksleivės išžaginimo. Nusikaltimas išaiškėjo tik tada, kai auka 2017-ųjų spalį netikėtai pagimdė kūdikį.

Dėl įkalčių stokos teismas išteisino keturias vienuoles, kitą kunigą ir našlaičių namų darbuotoją, kurie buvo apkaltinti bandymu nuslėpti šį nusikaltimą ir dangstyti įtakingąjį R. Vadakkumchery.

Vienai vaiko teisių labdaros organizacijai apie slaptą gimdymą pranešus policijai, kunigas buvo suimtas Kočio oro uoste, kai bandė įsėsti į lėktuvą, skridusį į Kanadą. Tačiau daugelis pagrindinių bylos liudininkų nepanoro bendradarbiauti su teisėsauga.

REKLAMA
REKLAMA

„Beveik visi nepriklausomi liudininkai pasirodė esą nebendradarbiaujantys, todėl mums buvo sunku pateikti esminių įrodymų, kad atremtume visą tą prieš mus mestą gynybą“, – naujienų agentūrai AFP sakė bylą tyręs inspektorius Sunilas Kumaras.

REKLAMA

Nukentėjusiosios tėvas netgi tvirtino, kad jis, o ne kunigas, išžagino dukterį, o pati mergina teismui sakė, kad ji sutiko santykiauti ir kad tuo metu jau buvo pilnametė.

Pagal griežtus Indijos vaiko apsaugos įstatymus lytiniai santykiai su jaunesniu nei 18 metų asmeniu, netgi šiam sutikus, laikomi išžaginimu.

Pasak S. Kumaro, tik oficialus gydytojo įrašas su kūdikio gimimo data padėjo įrodyti, kad mergina gimdė būdama nepilnametė.

„Laimei, kūdikį priėmęs gydytojas laikėsi savo pozicijos, todėl mums pavyko įrodyti, kad nukentėjusioji tuo metu buvo nepilnametė", – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina mokėsi vienoje iš Bažnyčios išlaikomų mokyklų, priklausiusių R. Vadakkumchery jurisdikcijai.

R. Vadakkumchery – vienas iš kelių išžaginimu apkaltintų aukštų Bažnyčios hierarchų Keraloje. Tarp jų – vyskupas Franco Mulakkalas (Frankas Mulakalas), kuris yra kaltinamas per dvejus metus 13 kartų išžaginęs vieną vienuolę, tačiau pats šiuo kaltinimus neigia.

Sesuo Lucy Kalappurakkal (Liusi Kalapurakal), susilaukusi drausminių nuobaudų už tai, kad palaikė iškelti bylą F. Mulakkalui reikalavusius protestuotojus, džiaugėsi šeštadienio nuosprendžiu.

„Tai atgrasys tokius nusikaltėlius. Užuot dangsčiusi tokius baisius nusikaltimus, Bažnyčia turėtų kelti tokius dalykus viešumon", – dienraščiui „Hindustan Times“ sakė ji.

Katalikų Bažnyčią visame pasaulyje pastaraisiais metais krečia skandalai dėl dvasininkų vykdomo seksualinio išnaudojimo ir jos nenoro imtis veiksmų dėl tokių kaltinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų