REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenė rengia labdaros koncertą, kuriame bus renkamos lėšos Afganistano Goro provincijos vaikų skiepams.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet nuo ligų, kurių jau seniai išvengiama išsivysčiusiose valstybėse, net 2 milijonai vaikų nesulaukia savo 5-ojo gimtadienio. Afganistane kas ketvirtas vaikas nesulaukia penktojo gimtadienio dėl lengvai pagydomų ligų, kurių galima išvengti skiepijant. Tačiau besivystančiose šalyse tokie skiepai dažniausiai būna neprieinami, nors norint paskiepyti vieną Goro provincijos vaiką, reikia tik kelių litų.

REKLAMA

Labdaros koncertą ves TV laidos "Tele bim-bam" vedėja Neringa Čereškevičienė, talkininkaujama savo mažųjų draugų. Pirmą kartą savo dainą "Pupa" Neringa sudainuos kartu su Krašto apsaugos savanorių pajėgų orkestru, šįkart mažybinį kreipinį adresuodama Afganistano vaikams. Koncerte taip pat dalyvaus populiarūs atlikėjai Jurga Šeduikytė, Jonas, grupės "Biplan", "Lemon Joy", "G&G sindikatas", "69 danguje".

Nemokamas labdaros koncertas rengiamas Vilniaus Vingio parke gegužės 20 d. tradicinės Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos proga. Renginyje įspūdingą programą organizuoja ir kariuomenė.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2005 m. Lietuva vadovauja Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupei, kurioje, be lietuvių, dar dalyvauja JAV, Danijos ir Kroatijos kariai. Su Lietuvos specialiąja misija Afganistane bendradarbiauja Islandijos ir JAV civiliai pagalbos specialistai bei diplomatai.

Pagrindinė misijos užduotis - stiprinti centrinės Afganistano valdžios įtaką provincijoje, kurti saugią aplinką ir stabilumą, sudaryti tinkamas sąlygas provincijai ir valstybei atkurti, vykdyti humanitarinius projektus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų