REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Arterijomis į skirtingas kūno dalis, nuo galvos iki kojų, teka kraujas ir deguonis. Kad kraujas ir deguonis būtų tinkamai varinėjami po kūną, arterijos turi būti sveikos.

 Arterijomis į skirtingas kūno dalis, nuo galvos iki kojų, teka kraujas ir deguonis. Kad kraujas ir deguonis būtų tinkamai varinėjami po kūną, arterijos turi būti sveikos.

REKLAMA

Tačiau daugelio žmonių arterijos ima kimštis. Pasak JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro, kas 40 sekundžių JAV vienas žmogus patiria širdies smūgį, kurį gali sukelti ir užsikimšusios arterijos, rašoma foodprevent.com.

Bakterijos užsikemša, kai ant vidinių arterijų sienelių ima kauptis apnašos, kurios užblokuoja kraujo tekėjimą ir sumažina po organizmą cirkuliuojančio kraujo ir deguonies kiekį. Dėl šios priežasties kai kurios kūno dalys tinkamai nebeveikia, o taip pat gali būti pažeisti organai.

Gerasis cholesterolis (HDL) padeda kontroliuoti blogojo cholesterolio (LDL) kiekį, todėl svarbu, kad jų lygiai būtų subalansuoti. Iš tiesų, aukštas blogojo cholesterolio lygis vadinamas tyliuoju žudiku, nes šis sutrikimas dažnai nepastebimas tol, kol būna jau per vėlu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip šie produktai veikiai ir kaip juos naudoti?

Česnakas mažina LDS lygį, užkirsdamas kelią cholesteroliui prilipti prie arterijų sienelių. Tai neleidžia arterijoms kimštis, užkerta kelią kraujo krešuliams ir taip pat mažina kraujospūdį.

REKLAMA

Tiesiog per dieną suvalgykite 2-4 skilteles žaio česnako. Nors geriausius rezultatus išgausite kasdien valgydami žalią česnaką, jei jo skonis jums nepriimtinas, vietoj to į savo kasdien valgomą maistą galite įdėti 5-7 česnako skilteles. Česnaku galite gardinti padažus, salotas, arba įtrinti jį į pilnagrūdės duonos skrebutį. Česnaką taip pat galima vartoti tabletėmis ar kapsulėmis, yra česnako ekstratų ir miltelių.

Ciberžolė – tai prieskonis, kuris padeda užsikimšusioms arterijoms, mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina širdies veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Ciberžolėje esantis kurkuminas turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, kurios užkerta kelią kraujo trombocitų krešulių formavimuisi. Kurkuminas taip pat padeda atspalaiduoti kraujagysles ir mažina širdies smūgio bei insulto riziką. Ciberžolę galima vartoti milteliais, įberiant šaukštelį jų su trupučiu medaus į stiklinę šilto pieno. Tokį gėrimą rekomenduojama gerti 1-2 kartus per dieną.

Ciberžolės milteliai taip pat gali būti naudojami maisto gamyboje – dedami į padažus ar sriubas. Taip pat galima vartoti maisto papildus su turmeriku (400-600 mg tris kartus per dieną). Tačiau prieš pradedant naudoti bet kokius maisto papildus geriausia pirma pasikonsultuoti su gydytoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Avižų dribsniai yra puikus širdies veiklą gerinantis maistas – jame yra daug tirpiųjų skaidulų. Amerikos širdies asociacija rekomenduoja suaugusiems kasdien su maistu, o ne papildais, suvartoti nuo 25 iki 30 gramų skaidulų. Būtent todėl avižų dribsniai – puikus pasirinkimas. Dubenėlis avižų dribsnių iš trijų ketvirčių puodelio sausų avižų turi 3 gramus tirpiųjų skaidulų, kurias virškinti yra lengviau nei netirpiąsias skaidulas. Tirpiosios skaidulos prisitvirtina prie organizme esančio cholesterolio, padeda virškinimui ir nėra sugeriamos kraujotakos. Tai padeda mažinti LDL kiekį kraujyje.

Norėdami iš avižų dribsnių išgauti geriausius rezultatus, per dieną jų valgykite 1-2 dubenėlius. Į dribsnius taip pat galite įsidėti šviežių vaisių, riešutų ar net medaus, kad būtų ir skanu, ir sveika.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų