REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
12 vaikų šeima (nuotr. stop kadras)

Pasiūlė moterims daugiau gimdyti ir už tai gauti pinigų

Vengrija siūlys motinas, kurios susilaukė mažiausiai keturių vaikų, visiškai atleisti nuo pajamų mokesčio. Tokiu būdu prieš migrantų priėmimą pasisakantis premjeras Viktoras Orbanas tikisi padidinti šalyje gimstamumą.

26

Vengrija siūlys motinas, kurios susilaukė mažiausiai keturių vaikų, visiškai atleisti nuo pajamų mokesčio. Tokiu būdu prieš migrantų priėmimą pasisakantis premjeras Viktoras Orbanas tikisi padidinti šalyje gimstamumą.

REKLAMA

Premjero teigimu, toks vyriausybės žingsnis leis padidinti šalyje gyventojų skaičių ir atsisakyti į šalį atvykstančių migrantų.

Sekmadienį kreipdamasis į šalies gyventojus V. Orbanas atskleidė, kad vyriausybė imsis įvairių skatinimo priemonių, įskaitant 2,5 mln. forintų (apie 7,8 tūkst.) subsidiją, skirtą šeimoms su trimis ir daugiau vaikų įsigyti 7 vietų automobilį.

Moterims iki 40 metų, kurios išteka pirmą sykį bus suteikiamos lengvatinės 10 mln. forintų paskolos, rašoma „The Independent“.

REKLAMA
REKLAMA

V. Orbanas, kurio pastarųjų metų politika pasižymi „nuline tolerancija“ imigrantams iš Artimųjų Rytų ir Afrikos, pareiškė, kad ši iniciatyva yra skirta „užtikrinti vengrų tautos išlikimą“.

REKLAMA

„Europoje gimsta vis mažiau ir mažiau vaikų. Vakarai pasirinko problemos sprendimo būdą – imigraciją, – aiškino Vengrijos premjeras. – Už kiekvieną trūkstamą vaiką vienas turi atvykti ir tuomet skaičiai išsilygina“.

„Tačiau mums nereikia skaičių. Mums reikia vengrų vaikų. Tai yra vengrų atsakymas, o ne imigracija“, – aiškino jis.

Kol kas nėra aišku, kiek valstybei kainuos šios programos įgyvendinimas. V. Orbano atstovų teigimu, naujos programos bus finansuojamos iš valstybės rezervų ir 2019-ųjų biudžeto pertekliaus.

Premjeras žada ginti „krikščionišką Europą“

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas savo Europos rinkimų kampaniją sekmadienį pradėjo raginimu rinkėjams ginti „krikščioniškas valstybes“ nuo imigracijos, pasak jo, nulėmusios „terorizmo virusą“.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužę įvyksiantys Europos Parlamento rinkimai yra „istorinė kryžkelė“ Europai, sakė V. Orbanas, Budapešte kviestinės auditorijos akivaizdoje skaitydamas metinį pranešimą.

Europos Parlamento rinkimus jis pavadino pasirinkimu iš migraciją remiančių Briuselio biurokratų, kuriuos esą veikia „pinigų žmonės“, tokie kaip liberalus JAV milijardierius George'as Sorosas, „naujo internacionalizmo“ ir suverenių valstybių, ginančių tradicijas bei krikščionybę.

V. Orbanas perspėjo nebalsuoti už imigraciją remiančias partijas.

Tie, kas „dėl kokių nors priežasčių apsisprendžia už imigraciją ir migrantus, tikrovėje kuria maišytos rasės šalis“, sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelis kartus paminėjęs tai, kad Vengrija 1989 metais atsisakė komunizmo, jis sakė, kad vengrai vėl susiduria su „tais, kas norėtų ištrinti mūsų tradicijas ir valstybes“.

„Istorinės tradicijos imigrantų šalyse nyksta... Tokiose šalyse sukuriami krikščionių ir musulmonų pasauliai su nuolat mažėjančia krikščionių dalimi“, – pridūrė jis.

V. Orbanas, kuris iškilo kaip Europos nacionalistų politikų nominalus lyderis, taip pat sakė, kad „imigracija atneša padidėjusį nusikalstamumą, ypač – nusikaltimų prieš moteris, ir įleidžia terorizmo virusą“.

Skelbdamas savo septynių punktų programą, V. Orbanas bet kokius bandymus mažėjančio gimstamumo Europoje problemą spręsti didesne imigracija pavadino kapituliacija.

REKLAMA

Vengrijos gyventojų skaičius pastaraisiais metais smuko žemiau 10 mln., o gimstamumo rodiklis šalyje yra vienas žemiausių Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO).

Tuo metu maždaug pusė milijono vengrų nuo 2004 metų, kai šalis įstojo į Europos Sąjungą, emigravo į Vakarų Europos šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų