REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiąją Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją Seime palieka dar vienas narys – Seimo narys Raimundas Martinėlis jungiasi prie opozicinės konservatorių frakcijos.

Valdančiąją Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją Seime palieka dar vienas narys – Seimo narys Raimundas Martinėlis jungiasi prie opozicinės konservatorių frakcijos.

REKLAMA

Apie tai ketvirtadienį žurnalistams pranešė konservatorių frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

„Šiandien mūsų frakcija pasipildo nauju nariu, frakcijoje vieningai patvirtinome R. Martinėlio prašymą prisijungti prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos“, – sakė G. Landsbergis.

R. Martinėlis sakė pasitraukęs iš „valstiečių“ frakcijos, nes nesutapo požiūriai dėl regionų politikos, Lietuvos radijo ir televizijos, sveikatos priežiūros įstaigų reformų.

„Konservatorių požiūriai sutampa su mano, todėl manau, kad sėkmingai dirbsiu frakcijoje“, – teigė R. Martinėlis.

R. Martinėlis dažnai balsuodavo priešingai nei „valstiečių“ frakcija. Jis yra nepartinis, į Seimą išrinktas kaip nepriklausomas kandidatas vienmandatėje Sėlos apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėjęs kadenciją R. Martinėlis prisijungė prie „valstiečių“ frakcijos.

Pasitraukus R. Marinėliui „valstiečių“ frakcijoje liko 51 narys, o konservatorių gretos išaugo iki 32 narių.

REKLAMA

„Valstiečiai“ šią savaitę iš frakcijos pašalino kandidatuoti prezidento rinkimuose nusprendusį Mindaugą Puidoką, o kitas pretendentas į prezidentus, frakcijai priklausęs Centro partijos vadovas Naglis Puteikis pasitraukė pats.

Karbauskis: jis niekuo nebuvo įsipareigojęs „valstiečiams“

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako, jog jo nestebina parlamentaro Raimundo Martinėlio sprendimas palikti „valstiečių“ frakciją.

„Tai suprantama, artėja savivaldos rinkimai, Rokiškyje jo įsteigtas komitetas yra mūsų konkurentas LVŽS, gal tik stebina, kad į konservatorių frakciją perėjo, bet mūsų nestebina tas sprendimas, nes jis niekuo nėra įsipareigojęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis pažymi, kad R. Martinėlis savarankiškai laimėjo rinkimus ir tik vėliau prisijungė prie „valstiečių“ kaip frakcijos narys, o pastaruoju metu balsuodavo priešingai, nei buvo nusprendusi frakcija.

„Aš tikrai džiaugiuosi, kad žmogus, nebūdamas nei mūsų partijos nariu, nei mūsų rinkimų sąrašo nariu, pats laimėjo rinkimus, prisijungė prie mūsų sąrašo, ilgą laiką bendradarbiavom, tikrai mes tik padėkot galim, kad jis ilgą laiką veikė kartu“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

„Kurį laiką jis praktiškai balsuoja kitaip nei frakcija, tik balsavo už biudžetą“, – pridūrė „valstiečių“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę „valstiečiams“ netekus trijų frakcijos narių, ji sumažėjo iki 51 nario, ir valdantieji nebeturi daugumos – su socialdarbiečiais ir „tvarkiečiais“ bei pagal Seimo statutą jokiai frakcijai nepriklausančiu Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu iš viso yra 70 balsų.

Anot R. Karbauskio, dauguma vis tiek užtikrinama, nes kai kuriuos jų siūlomus sprendimus palaiko formaliai į koaliciją jungtis nenorėjusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Galit paprasčiausiai skaičiuoti, kaip faktą, kad balsuojant dėl biudžeto, kad yra dauguma, buvo šiais metais 84 balsai. Taip, buvo vienas balsas R. Martinėlio už biudžetą, bet nebuvo salėje vieno žmogaus iš Lenkų rinkimų akcijos, kuris balsuotų už, tai šiuo atveju dauguma liktų neabejotina“, – teigė „valstiečių“ vadovas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų