REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netikėtai užklupusi pasaulinė šlovė tampa didele našta bet kuriam suaugusiam žmogui, tačiau prieš dvejus metus išgarsėjusiam bene ištikimiausiam Leonelio Messi gerbėjui, 7-mečiui afganistaniečiui Murtazai Ahmadi, tai tapo net rimtu pavojumi gyvybei.

Netikėtai užklupusi pasaulinė šlovė tampa didele našta bet kuriam suaugusiam žmogui, tačiau prieš dvejus metus išgarsėjusiam bene ištikimiausiam Leonelio Messi gerbėjui, 7-mečiui afganistaniečiui Murtazai Ahmadi, tai tapo net rimtu pavojumi gyvybei.

REKLAMA

2016-ųjų sausio mėnesį šio berniuko istoriją net keliskart pasakojo didžiausios Jungtinių Amerikos Valstijų ir Didžiosios Britanijos televizijos. Jaunasis futbolo sirgalius iš Afganistano savo rankomis pasigamino interneto sensacija tapusius L. Messi marškinėlius.

Varganą gyvenimą kenčiantis M. Ahmadi argentiniečio marškinėlius pasigamino iš baltai mėlyno pirkinių krepšelio, flomasteriu nupiešdamas 10-ąjį numerį ir Messi pavardę.

Afganistaniečio nuotraukas pamatęs L. Messi pats pasiūlė jam asmeninį susitkimą, kartu padovanojo du futbolininko parašu pažymėtus originalius marškinėlius ir futbolo kamuolį.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo tos akimirkos berniuką atpažįsta didžioji dauguma afganų. Tiesa, tai toli gražu nėra pavydėtinas žinomumas.

Jaunąjį futbolo sirgalių atpažįsta ir Talibano grupuotės nariai, kurie, kaip praneša CNN, lapkričio mėnesį įsibrovė į Jaghori rajoną Ghazni provincijoje. Būtent čia gimė ir augo mažasis M. Ahmadi.

REKLAMA

„Jie žudė mūsų artimuosius, draugus ir veržėsi į aplinkinius namus. Jie net stabdė automobilius ir žudė jų keleivius. Mes čia negalime žaisti futbolo. Talibanas to neleidžia. Tiesą sakant, mums net negalima išeiti iš namų.

Būdavo, sėdime namie ir girdime milžiniškų automatinių ginklų garsus, taip pat kalašnikovus, įvairias raketas. Taip pat ir iš išgąsčio bei skausmo klykiančius žmones“, – siaubingus potyrius dabar prisimena 7-metis.

CNN kalbinta M. Ahmadi mama užtikrina, kad jos vaikas tapo iš tiesų itin „patraukliu“ taikiniu Talibano judėjimo nariams. Moteris tikina, kad jos berniukas yra persekiojamas dėl absurdiškos priežasties – sukilėliai mano, kad L. Messi jos sūnui galėjo suteikti didelę finansinę paramą.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo tos dienos, kai mano sūnelis tapo žinomu, mūsų šeimos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Tiesa, į blogąją pusę. Tai ne tik Talibanas. Dar kelios grupuotės mano, kad L. Messi šiam vaikui davė milžinišką sumą pinigų. Dėl šių priežasčių turėjome palikti mokyklą ir kęsti nuolatinę baimę bei nežinią“, – pasakoja berniuko mama Shafiqa Ahmadi.

Pats 7-metis prašė mamos išvykti į kitą miestą, kuriame, galbūt, šeima galėtų jaustis saugiau. Berniuko tėvas šį norą išpildė, dabar M. Ahmadi su mama gyvena netoliese esančiame Bamyano mieste, tačiau susitikti su pačiu tėčiu šeimai dabar yra praktiškai neįmanoma.

„Nemačiau savo tėčio nuo tos dienos, kai pirmąkart čia atvykome. Tada jis išvyko atgal, o susitikti mes negalime. Be galo jo pasiilgau. Bendraujame telefonu, kai jis paskambina mamai“, – jautriai mintis dėsto 7-metis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar šeimą nuolat prižiūri bent keli atsakingi asmenys, tačiau berniuko mama tikina saugiai nesijaučianti nė akimirkos. Moteris tvirtina, kad jai kasdien tenka iškęsti pačias baisiausias mintis apie savo sūnelio pagrobimą.

S. Ahmadi garantuoja, kad jos septynmetį sūnų ketinama pagrobti dėl galimų L. Messi milijonų ir pasaulinio dėmesio. Ji taip pat priduria, kad jokių argentiniečio pinigų šeima neturi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų