REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune tragedija nutiko veisliniam šuniui – galimai užėdęs nuodų jis nebeišgyveno. Įtariama, kad jis apnuodytas gausiai kauniečių lankomoje vietoje – Ąžuolyne.

Kaune tragedija nutiko veisliniam šuniui – galimai užėdęs nuodų jis nebeišgyveno. Įtariama, kad jis apnuodytas gausiai kauniečių lankomoje vietoje – Ąžuolyne.

REKLAMA

Augintinius ten vedžiojantys gyventojai pasibaisėję ir žeria piktus žodžius taip pasielgusiam žmogui.

Kaunietės Giedrės Nikitinaitės skausminga žinutė apie siaubingą likimą ištikusį jos augintinę plinta socialiniame tinkle. Moteris rašo, kad ši jos gyvi ir linksma Berno zenenhundo veislės kalytė sunegalavo po pasivaikščiojimo Ąžuolyno parke. Įtarta, kad ji galėjo suėsti kokį užnuodytą kąsnį.

„Pasidalinkite!!! Iš kur atsiranda tokių blogų žmonių?!? Kauno Ąžuolyno parke apnuodyta mūsų šunytė Desa neišgyveno, ryte radom leisgyvę, nuvežę į veterinarijos kliniką sužinojom, kad buvo apnuodyta nuodais, galimai žiurknuodžiais“, – rašė moteris.

Moteris kalbėti prieš kameras nenori, tačiau socialinio tinklo draugus ragina dalintis šeimą sukrėtusia siaubinga žinia. Sunegalavusią mylimą augintinę jie nuvežė į Veterinarijos akademijos Leono Kriaučeliūno smulkiųjų gyvūnų kliniką. Veterinarijos gydytojai patvirtina skaudų atvejį ir įtarimus, kad gyvūno mirtį galimai sukėlė nuodai.

REKLAMA
REKLAMA

„Atmesti tokios galimybės negalima, juolab, kad jei gyvūnas vaikšto, vaikštinėja, tegu jis neagresyvus, bet ar tamsiu paros metu, juk galima nesumatyti kur jis ką suėdė, ką pauostė, aks atsitiko. Juo labiau kai kurie atvejai išryškėja kelių dienų bėgyje po įvykio“, – teigė veterinarijos gydytoja Jūratė Juodytė.

REKLAMA

Kaunietė sako, kad dažniausiai nė dvejų neturinti kalytė dūkdavo netoli viešosios bibliotekos esančioje pievoje mažajame Ąžuolyne, o ilgesniems pasivaikščiojimams traukdavo kitapus gatvės esančiame Ąžuolyno parke. Kur galėjo suėsti nuodų, nežinia. Apie tokį siaubingą poelgį išgirdę kauniečiai taip pat vedžiojantys parke savo augintinius – pakraupsta, ir niekdariui negaili piktų žodžių.

„Man tai čia yra žiauriausias dalykas kai pati augau su šuniu, tai man čia yra nieko žiauriai. Tai tokius žmones į kalėjimą, labiausiai to ir linkiu jiems“, – piktinosi parke sutikta mergina.

REKLAMA
REKLAMA

„Nu labai blogai, čia nežmoniška tiesiog, labai blogai“, – baisėjosi moteris.

O juk itin mėgiamame Ąžuolyne, ne tik šuniukus vedžioja, bet ir šeimos su mažais vaikais vaikšto – tai pasekmės gali būti dar skaudesnės. Kiti gi sako ir įtartinų radinių pastebėję.

„Kad maitina tai faktas, primėto kaulų, maisto atliekų primėto“, – neabejoja kaunietis.

Vieni įtaria, kad kas nors nuodus barstė sparnuočiams, o gal net voveraitėms. Bet didžiausia tikimybė, kad naikino graužikus.

Veterinarijos gydytojai pastebi, kad išties pastaruoju metu vis dažniau tenka gelbėti galimai žiurknuodžiais apnuodytų gyvūnų gyvybes. Tačiau ar daugėja barbariškų poelgių nedrįsta teigti, mat sako kad ir šeimininkai tapo atsakingesni – išvydę neraminančius pokyčius gyvūno elgsenoje ar įpročiuose, nelaukia, kol pagerės, geriau atskuba apžiūrai.  Būtent taip ir reikėtų elgtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet kuriuo atveju aš siūlyčiau nedelsti, jeigu mūsų augintinis tapo vangus, apatiškas, ką dažniausiai pasako šeimininkai, ne toks kaip visada, kažkas su juo, daktare, yra ne taip. Jeigu jis atsisako ėsti, o prieš tai turėjo puikų apetitą, jeigu atsirado virškinamojo trakto problemų, vėmimas ar diarėja, paprastai tariant viduriavimas, galbūt gyvūnas karščiuoja, guli dreba, gal jam kažką skauda“, – sakė veterinarė J. Juodytė.

Dėl galimai nunuodyto šuns jo šeimininkė į policiją dar nesikreipė. Jei ji nuspręs apie tai pranešti – nustačius piktavalį jam grėstų bauda iki tūkstančio dviejų šimtų eurų ar net laisvės atėmimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų