REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Larisa Kalpokaitė (nuotr. Organizatorių)
19

 

Internetas pilnas įvairiausių dietų, draugės mielai dalijasi naujaisiais mitybos atradimais, vieni siūlo daugiau valgyti, kiti – dažniau badauti.

REKLAMA
REKLAMA

Bet neretai tik stipriai pablogėjusi sveikata ir savijauta tampa paskata mesti priaugtus kilogramus. Tie, kas bent kartą yra laikėsi dietų ar sveikos mitybos taisyklių, žino, kaip nelengva yra sulieknėti. Be didelių valios pastangų ir sąmoningumo neretai reikia dar ir išmintingo mokytojo, trenerio, motyvatoriaus, guru, – kaip bepavadinsi, žmogaus, kuris padės, prižiūrės, palaikys ir pamokys.

REKLAMA

 

Šio sekmadienio laidos „Visi mes žmonės“ pašnekovai prisipažįsta įminę paslaptį, kaip suvaldyti savo svorį ir jaustis lengvais bei laimingais. Ir kam jie už tai jaučiasi dėkingi?

Teatro ir kino aktorei Larisai Kalpokaitei sveikata priminė, kad ji – ne amžina. O to priežastis buvo gerokai užaugęs svoris.

„Dėl užaugusio svorio tapo sunku keltis, vaikščioti, kamavo dusulys... Angelas sargas pačiu laiku mane pričiupo už uodegos ir liepė susitvarkyti, nes tiesiog negrįžtami procesai būtų prasidėję“, – pasakoja Larisa Kalpokaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Svoris aktorei pradėjo augti, kai po sūnaus traumos ji, aštuoniolika metų rūkiusi, metė šį žalingą įprotį. Paskui prisidėjo kiti gyvenimiški iššūkiai: reikėjo rūpintis sunkiai sergančia mama, paskui ir savo mylima mokytoja, tad laiko sau tiesiog nelikdavo.

Netikėtai lyg iš gausybės rago pasipylė ir taip ilgai svajoti darbai teatre, televizijoje, kine. Net į kolegų raginimus pasirūpinti sveikata Larisa ilgai mojo ranka, nors nebegalėdavo jau net kelių metrų paeiti neuždususi. Kai galų gale kreipėsi pas gydytojus, pasak Larisos, ji atrodė klaikiai nuvargsi, nelaiminga, išsekusi, labiausiai tinka apibūdinimas – kaip nuvarytas arklys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagaliau patekusi į gero gydytojo rankas, aktorė numetė kelias dešimtis kilogramų svorio ir atsikratė daugumos sveikatos problemų. „Man nebuvo jokių kompleksų, kad aš stora, kol man tai nedėjo per sveikatą ir pats organizmas pasakė – stop. Pirmus metus lanksčiau nuo poliklinikos prie poliklinikos, nuo gydytojo prie gydytojo, kol pokyčiai prasidėjo. Jie buvo labai sunkūs. Tai buvo net ne gydymas, o blogos savijautos priežasčių pašalinimas“, – sakė Larisa.

Dabar moteris jaučiasi puikiai, rūpinasi savimi ir nusiteikusi daugiau neapleisti savo sveikatos.

„Galaiusiai man pasidarė lengva vaikščiot, lengva gyvent, baigėsi dūsimas, susinormalizavo spaudimas, bet viskas turi būti subalansuota, kiekvieną dieną žinau, ką turiu apdaryti dėl savęs. Dabar jau toks amžius, kai turiu save prižiūrėt“, – kalbėjo L. Kalpokaitė.

REKLAMA

Kita laidos pašnekovė – sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė lieknėjo triskart. Bet tik trečias kartas buvo lemtingas. Ji vis dar negali sulaikyti ašarų, kai prabyla apie tai, kaip jautėsi ir ką išgyveno prieš devynetą metų. Vyro mama tuo metu sunkiai susirgo ir tiesiog akyse geso, Vaida laukėsi kūdikio ir tiesiog neturėjo nei jėgų, nei noro savimi rūpintis. Kai priaugo trisdešimt kilogramų – nustojo net ir svertis.

Reikėjo nemažai laiko, kad pamiltų save ir išmoktų nekimšti į save bet ko, o maitintis sveikai. Ilgainiui pagalbos ėmė prašyti draugės, kolegės. Vaida, iki tol dirbusi didelių įmonių projektų vadove, ėmė vesti sveikos mitybos kursus. Šiuo metu ji studijuoja diatetiką, ką tik išleido knygą „Liekna visam gyvenimui“ ir tapo ta sveikos mitybos mokytoja. Feisbuke ir instagrame ją seka per šimtas tūkstančių žmonių.

REKLAMA

Kai vieną dieną pamatė, jog svarstyklės rodo arti 160 kilogramų, laidų ir renginių vedėjas Vitalijus Cololo suvokė, kad kažką reikia keisti. Tačiau kankinti save ir valgyti neskaniai – ne jo būdui. Per kelis kartus jis atsikratė beveik penkiasdešimties kilogramų ir dabar svajoja apie šuolį su parašiutu.

Laida apie žmones ir jų gyvenimo istorijas – sekmadienį 17.30 val. per TV3!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų