REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artsiomas Parachouskis yra tas žaidėjas, į kurį praėjusią savaitę visų dėmesys nukrypo po pergalės Europos taurėje prieš Belgrado „Partizan“. Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis likus kiek mažiau nei trims sekundėms iki rungtynių pabaigos liko visiškai laisvas su kamuoliu ir taikliai atakavo iš vidutinio nuotolio.

Artsiomas Parachouskis yra tas žaidėjas, į kurį praėjusią savaitę visų dėmesys nukrypo po pergalės Europos taurėje prieš Belgrado „Partizan“. Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis likus kiek mažiau nei trims sekundėms iki rungtynių pabaigos liko visiškai laisvas su kamuoliu ir taikliai atakavo iš vidutinio nuotolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis „centro“ metimas lėmė vilniečių pergalę 78:77 ir tai, kad sostinės ekipa turi visus šansus žengti į Europos taurės ketvirtfinalį. Europos taurės svetainėje A.Parachouskis pasidalino savo mintimis apie lemiamą metimą, adaptaciją „Ryto“ ekipoje bei žūtbūtines šiandienos rungtynes.

REKLAMA

– Artsiomai, sveikinimai pataikius lemiamą metimą praėjusios savaitės Europos taurės rungtynėse. Kaip viskas susiklostė toje atakoje, kad metimą atlikai tu?

– Prisimenu, kad turėjome minutės pertraukėlę likus žaisti maždaug 10 sekundžių. Planavome žaisti du prieš du ir leisti Chrisui Krameriui veržtis bei atakuoti iš po krepšio. Deja, atakos metu varžovai keitėsi ginamaisiais ir Ch.Kramerio metimas buvo netikslus, bet kamuolys paliko aikštę nuo „Partizan“ žaidėjų. Turėjome 2,7 sekundės naujai atakai. Po mano užtvaros D.J. Seeley, mane dengęs oponentas liko prie D.J, o aš likau visiškai laisvas. Ch.Krameris įžaisdamas kamuolį iš užribio atliko perdavimą man ir aš turėjau mesti. Asmeniškai tokios situacijos man nėra įprastos, niekada neatlikinėju metimų paskutinėmis sekundėmis. Tai buvo fantastiškas momentas bei pirmas mano taiklus metimas nulėmęs mūsų pergalę. Laimėti šias rungtynes buvo labai svarbu, nes tik tai paliko mums viltis kovoti dėl patekimo į kitą Europos taurės etapą.

REKLAMA
REKLAMA

– Prie „Ryto“ prisijungei gruodžio mėnesį. Kaip pavyko išlaikyti gerą sportinę formą iki atvykimo į sostinę?

– Tai buvo šiek tiek problematiška. Po žaidimo Baltarusijos nacionalinėje rinktinėje rugsėjo viduryje atvykau į Vilnių ir dirbau su treneriais individualiai, vėliau grįžau į gimtinę ir treniravausi su Minsko „Tsmoki“. Jiems esu dėkingas, nes man buvo suteiktos visos sąlygos palaikyti sportinę formą. Vėliau „Rytas“ rado mane, o aš „Rytą“. Į Vilnių atvykau gruodžio pabaigoje ir adaptacija praėjo labai gerai, prie to daug prisidėjo komandos draugai, treneriai ir klubo personalas, kurie padėjo visapusiškai. Buvau pasiilgęs krepšinio ir turėjau daug motyvacijos padėti „Rytui“ kuo tik galėsiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Šiandien laukia lemiamos rungtynės dėl patekimo į kitą Europos taurės etapą. Kaip svarbu krepšininkams žaisti tokios svarbos rungtynes?

– Žaisti „gyvenk arba mirk“ rungtynėse – geras jausmas verčiantis tobulėti. Tai parodo koks psichologiškai stiprus žaidėjas esi ir privalai atiduoti 100 procentų ar net daugiau savo jėgų. Visi supranta tokių rungtynių svarbą bei papildomos motyvacijos ieškoti nereikia. Vienas iš lemiamų faktorių tokiose rungtynėse – koncentracija ir nusiteikimas, ką akcentuojame šiam mačui.

REKLAMA

– Pirmoje tarpusavio akistatoje su „Monaco“ varžovams nusileidote 5 taškais. Ką reikia daryti kitaip, kad šį kartą būtų pasiekta pergalė?

– „Monaco“ išsiskiria individualiai stipriais, atletiškais žaidėjais ir norit prieš juos laimėti privalome užtikrintai rungtyniauti gynyboje. Šiame sezone įrodėme, kad galime žaisti su pajėgiais varžovais, turime patirties ir esu tikras, kad būsime tinkamai pasiruošę šio vakaro dvikovai.

– Jūs ir „Monaco“ aukštaūgis Elmedinas Kikanovičius esat labiausiai patyrę ir statistiniais rodikliais išsiskiriantys centro puolėjai visoje Europos taurėje. Kokią reikšmę Jūsų ir E. Kikanovičiaus akistata gali turėti rungtynių baigčiai?

REKLAMA

– Tiesiog turiu demonstruoti sau įprastą krepšinį, nereikia daryti kažko ypatingo ar neįprasto. Tereikia atiduoti visas jėgas ir solidžiai gintis prieš E. Kikanovičių. Šiame sezone jis žaidžia išties gerai ir yra vienas „Monaco“ ekipos lyderių. Esu tikras, kad varžovai stengsis jį išnaudoti, todėl privalau didelį dėmesį skirti gynybai. Stengsiuosi iš visų jėgų ir matysime kas iš to išeis.

– Tenka žaisti kartu su vienu perspektyviausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų Martynu Echodu. Kokį įspūdį palieka šis krepšininkas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jis tikrai turi potencialo, reikia daug dirbti ir ateitis turėtų būti šviesi. Kaip aukštaūgis M. Echodas – labai mobilus ir atletiškas, jis tinkamame kelyje, gauna nemažai žaidimo minučių tokiame klube kaip „Rytas“ ir tai jam padės subręsti greičiau.

– „Rytas“ turi gerus šansus žengti į kitą Europos taurės etapą ir lemiamas rungtynes žais namuose. Kaip svarbu tokias rungtynes žaisti savo aikštėje, kuomet komandą palaiko savi sirgaliai?

– Jaučiame, kad galime žengti į kitą etapą ir žinome, kad sirgaliai mus visada palaiko. Fanai visada kartu su mumis, nesvarbu mums sekasi ar ne. Net pralaimėjus prieš Berlyno „Alba“ aistruoliai mus toliau palaikė, siuntė žinutes, sakė, kad mumis tiki. Komandai tai labai svarbu ir toks palaikymas yra išskirtinis. Patekimas į kitą Europos taurės etapą būtų labai svarbus tiek „Rytui“, tiek visam Vilniaus miestui. Atiduosime visas jėgas kovodami ir žinome, kad sirgaliai arenoje kovos kartu su mumis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų