REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėnulis neabejotinai veikia daugelį reiškinių Žemėje: pats akivaizdžiausias jų - tai potvyniai ir atoslūgiai, tačiau sidabrinis dangaus kūnas taip pat veikia ir žmogaus, o ypač – moters organizmą.

Mėnulis neabejotinai veikia daugelį reiškinių Žemėje: pats akivaizdžiausias jų - tai potvyniai ir atoslūgiai, tačiau sidabrinis dangaus kūnas taip pat veikia ir žmogaus, o ypač – moters organizmą.

REKLAMA

Mėnulio energija daro įtaką miego kokybei, nuotaikai ir net daugelio grožio procedūrų veiksmingumui. Pavyzdžiui, jei plaukus kerpatės tam tinkamos mėnulio fazės metu, jie bus sveikesni ir gražesni. Taip pat egzistuoja idealus momentas ataugusioms šaknims dažyti ar darytis atstatomąsias veido ir plaukų procedūras, rašoma tgcom24.mediaset.it.

MĖNULIO FAZĖS

Žemės palydovas aplink mūsų planetą apskrenda per 28 dienas. Priklausomai nuo jo padėties Žemės atžvilgiu ir nuo to, kiek šviesos jis gauna iš saulės, mėnulio fazės vadinamos jaunatimi (kai mėnulio nesimato), priešpilniu, pilnatimi ir delčia.

Žemės palydovo įtaka labiausiai jaučiama delčios ir priešpilnio metu, o trumpai tetrunkančios pilnaties ir jaunaties fazės – tai tie momentai, kai mėnulio įtaka įgauna daugiausiai energijos. Verta apie ją žinoti ir ją atpažinti – kiekviena mėnulio fazė yra itin tinkama tam tikriems užsiėmimas ir visai netinkama kitiems.

REKLAMA
REKLAMA

PRIEŠPILNIS

Tai – augimo ir atsinaujinimo laikas. Šiuo laikotarpiu tinka projektuoti, konstruoti, kaupti energiją. Geresnį poveikį turi visos kūno ir jo organų stiprinimui skirtos procedūros.

REKLAMA

Deja, šiuo laiku taip pat linkstama papilnėti, net jei nevalgoma daugiau, nei įprastai, ir organizmas gausiau kaupia skysčius. Šie požymiai darosi vis intensyvesni artėjant pilnačiai. Kita vertus, tai – puikus laikas grožio procedūroms, pavyzdžiui, kaukėms, gydomosioms ampulėms, maitinamųjų kremų veidui ir kūnui kompresams, masažams. Šiuo laikotarpiu nukirpti plaukai atauga greičiau, dažymo rezultatai būna ryškesni ir geriau paslepia žilus plaukus.

PILNATIS

Mūsų palydovas šiuo laiku būna didžiausias ir pasiekia savo poveikio žmonėms viršūnę. Pilnaties metu, bet taip pat ir dieną prieš pilnatį bei dieną po jos, mėnulio poveikis gali pasireikšti nemiga, nerimu ir susikaupimo stoka. Tai geriausias laikas eiti į kirpyklą – dažai, permanentinis, o net ir paprastas šukavimas pavyksta geriau.

REKLAMA
REKLAMA

DELČIA

Delčia – tai keturiolika dienų po pilnaties, per kurias kasnakt mėnulis praranda po vieną apšviestą ir danguje matomą savo skiltelę.

Šis laikotarpis tinkamas valomosioms procedūroms, depuracijai, tvirtėjimui ir sukauptos energijos naudojimui. Šiuo laiku yra lengviau numesti svorio ir kovoti su celiulitu, bet taip pat galima imtis paprastai varginančios veiklos – namų valymo, skalbimo – šie darbai pavyks geriau ir kainuos mažiau energijos.

Kūnas taip pat lengviau pakelia skausmą – būtent todėl gerai šiuo laikotarpiu tartis dėl vizito pas dantų gydytoją arba pas depiliacijos specialistę. Jei jūsų laukia chirurginė procedūra, šiuo laikotarpiu kraujavimas bus mažesnis, o žaizdos sugis greičiau. Delčia taip pat yra tinkamiausias momentas depiliacijai, veido valymui (dar geriau, jei delčia yra Avino ar Ožiaragio ženkle) bei smulkioms estetinėms procedūroms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAUNATIS

Jaunaties diena, o taip pat diena prieš ją ir diena po jos, yra tas laikas, kai mūsų palydovo valomosios galios yra stipriausios. Tai geriausias momentas stiprioms detoksikuojančioms procedūroms, prie kurių tinka daugiausiai (arba vien tik) iš virtų daržovių, šviežių vaisių, sulčių, paprastų ryžių, žolelių arbatų, daržovių sultinių ir daug daug vandens sudarytas valgiaraštis.

Norint išgauti geriausius rezultatus, reikėtų turėti omenyje, kad svarbi ne tik pati mėnulio fazė, kurią galima rasti daugelyje įprastų kalendorių, bet ir mūsų palydovo padėti dvylikos Zodiako ženklų atžvilgiu.

Tokiu būdu skaičiavimai darosi sudėtingesni, todėl reikia remtis geru mėnulio kalendoriumi. Internete jų galima rasti ne vieną ir jais naudotis nesunku – tokiuose kalendoriuose rasite ir rekomendacijas, ką labiausiai tinka daryti vieną ar kitą dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų