REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
rasta dingusi šeima (nuotr. tv3.lt)

Policijos atstovai pirmadienį patvirtino, kad Aukštaitijoje buvo surasta nuo šių metų sausio 18 dienos ieškota daugiavaikė šeima. Pareigūnai surado motiną ir tris jos mažamečius vaikus (9-erių, 7-erių ir 1,5 metų – aut. past.).

12

Policijos atstovai pirmadienį patvirtino, kad Aukštaitijoje buvo surasta nuo šių metų sausio 18 dienos ieškota daugiavaikė šeima. Pareigūnai surado motiną ir tris jos mažamečius vaikus (9-erių, 7-erių ir 1,5 metų – aut. past.).

REKLAMA

Molėtų rajone dingusi šeima rasta vos 40 km atstumu esančiame mieste. Nors namuose, kur glaudėsi šeima, mažamečių vaikų tėvo nebuvo, bet, tv3.lt žiniomis, netrukus pavyko surasti ir jį.

Vaikai buvo prižiūrimi

„Galiu patvirtinti, kad šeima rasta Aukštaitijos mieste. Nenoriu įvardyti kokiame, kad nepakenktume mažamečių vaikų interesams. Mažamečiai buvo perduoti vaiko teisių apsaugos specialistams. Ikiteisminis tyrimas dėl dingusios šeimos buvo nutrauktas.

Informacija yra pakankamai karšta, tad dabar tikrai negaliu pasakyti, kas bus toliau. Galiu tik pasakyti, kad rasti vaikai buvo prižiūrimi. Jiems nieko nenutiko“, – naujienų portalui tv3.lt pasakojo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Violeta Ginaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis patvirtino, kad su mažamečiais vaikais nuo jų suradimo akimirkos dirba vaiko teisių apsaugos specialistai: „Būtent jie kartu su psichologais ir priims sprendimą, ką daryti toliau.“

REKLAMA

Kas laukia toliau?

Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė patvirtino, kad šiuo šeima yra perkeliama į jiems saugią aplinką:

„Konkrečiai neįvardysiu kur, bet šeima yra perkeliama į vieną Aukštaitijoje esantį šeimos krizių centrą. Ten šeimai bus teikiamos kompleksinės paslaugos. Su jais dirbs kvalifikuoti specialistai. Šiuo metu pakankamai sklandžiai vyksta šeimos apgyvendinimas krizių centre.“

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė pabrėžė, kad suradus šeimą vaikai nebuvo atskirti nuo mamos.

„Vaiko teisių apsaugos tarnyba užmezgė kontaktą su mama. Ji bendradarbiauja, sutiko su mūsų pasiūlytomis sąlygomis. Ieškosime galimybių, kad šiai šeimai suteiktume kuo ilgesnį apgyvendinimą centre ir visas reikalingas paslaugas“, – teigė I. Gaigalienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot specialistės, ši šeima tol bus po padidinamuoju stiklu, kol tėvai įrodys, kad gali savarankiškai rūpintis savo mažamečiais vaikais: „Šiuo sunkiu metu mūsų specialistai visada bus šalia ir padės spręsti susidariusias problemas. Grupė specialistų jau bendravo tiek su vaikais, tiek su mama. Galiu patvirtinti, kad mažamečiai buvo prižiūrėti. Nebuvo jokių apleistumo požymių.

Tad artimiausiu metu bus įvertinti šios šeimos socialiniai įgūdžiai, galbūt bus identifikuojamos gilesnės problemos. Pirmoji pagalba šeimai jau suteikta, tačiau dar laukia nemažai iššūkių. Tikiu, kad kartu su specialistų pagalba ši šeima išspręs visas problemas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I. Gaigalienė patvirtino, kad šeimos krizių centre apsigyvens ne tik motina su trimis mažamečiais vaikais, bet ir jų tėvas. Jis, nors ir ne iš karto, buvo surastas bei taip pat sutiko bendradarbiauti.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad tarnybų susidomėjimas šeima kilo po to, kai sužinota, kad tėvai neskatina vaikų lankyti mokyklą. Buvo iškelta versija, kad vaikai nelanko mokyklos dėl patiriamų patyčių, nes yra vegetarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų