REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė žada artimiausiu metu priimti sprendimą dėl premjero pasiūlytos kandidatės Irmos Gudžiūnaitės skyrimo aplinkos ministre.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė žada artimiausiu metu priimti sprendimą dėl premjero pasiūlytos kandidatės Irmos Gudžiūnaitės skyrimo aplinkos ministre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė su kandidate susitiko pirmadienio rytą.

„Po pokalbio prezidentė sprendimą, ar skirti šią kandidatę į aplinkos ministrus, priims artimiausiu metu“, – žurnalistams sakė prezidentės patarėja Lina Antanavičienė.

REKLAMA

Anot jos, susitikime su kandidate prezidentė kalbėjo apie būtinybę spręsti Europos Sąjungos teisės aktų pažeidimus nuotekų srityje, būtinas pertvarkas miškų ūkyje, statybos, teritorijų planavimo, atliekų tvarkymo, srityse.

Pati I Gudžiūnaitė sako sieksianti suderinti skirtingus ministerijai pavaldžius interesus: urbanizaciją, statybą bei aplinkosaugą.

Politikė tikina, kad kaip ir jos pirmtakas, ji sieks „atiduoti visą save“ ministerijai ir darbui valstybei. Aplinkos apsaugos srityje niekada nedirbusi I. Gudžiūnaitė neabejoja, kad tai naujose pareigose jai nesutrukdys, nes ji turi pakankamą politinę patirtį.

REKLAMA
REKLAMA

„Turiu nemažą politinę patirtį, keliolika metų dalyvauju įvairiose politinėse veiklose, beje, turiu teisininko išsilavinimą, Europos Sąjungos teisinės patirties. Manau, tai yra kompleksas. O, be to, mano komanda, kurie bus profesionalai aplinkos apsaugos srities, visi kartu galėsime efektyviai imtis visų problemų“, – sakė ji.

Politikė žada diskusijas su žemdirbiais, aplinkos apsaugos sistemos darbuotojais dėl jų problemų, taip pat neplanuoja naujų reformų pavaldžiose įstaigose. Sprendimus dėl viceministrų, kanclerės tolimesnio darbo ji ketina priimti su jais pasikalbėjusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentei pritarus, I. Gudžiūnaitė bus vienintelė moteris Ministrų kabinete. Ji tikisi, kad būsimos vyriausybės moterų turės daugiau.

„Moterų reikia politikoje, reikia jų kuo daugiau. Galime pasinaudoti galimybe kviesti moteris į politiką – ir jus, ir kitas moteris, kurios yra čia, visuose Lietuvos miestuose, kad tų moterų būtų daug ir kad tų ministrių būtų, bent pusė ministrų kabineto“, – kalbėjo ji.

Trisdešimtmetė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narė I. Gudžiūnaitė iki šiol dirbo teisingumo viceministre, anksčiau buvo teisingumo atašė Lietuvos atstovybėje Europos Sąjungoje.

REKLAMA

Ji patvirtino, jog beveik dvejus metus buvo Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumo narė, birželį moteris įstojo į Lietuvos socialdemokratų darbo partiją. Šiuo metu ji įrašyta pirmoji socdarbiečių sąraše rinkimuose į Vilniaus savivaldybę.

I Gudžiūnaitė tikino nutolusi nuo socialdemokratų partijos dirbdama Briuselyje, taip pat nenorėjo dalyvauti vidiniuose partijos lyderių ginčuose. Į LSDDP ji tvirtino įstojusi jau būdama viceministre bei atmetė, kad tai galėjo daryti mainais už skirtą postą. Ji teigia pasirinkusi socdarbiečius matydama galimybes čia realizuoti savo „vakarietiškas socialdemokratines idėjas“.

REKLAMA

Politikė sako, kad į Vilniaus tarybą apsisprendė eiti dar iki pasiūlymo užimti aplinkos ministro postą. Priimdama šį pasiūlymą ji sako automatiškai atsisakanti ambicijų savivaldoje, tačiau įstatymai jai nebeleidžia išsibraukti iš sąrašų.

„Tačiau jei būčiau išrinkta į Vilniaus tarybą, be jokios abejonės, atsisakysiu Vilniaus miesto tarybos nario mandato“, – teigė ji.

I. Gudžiūnaitė pareigas pradės eiti, kai prisieks Seime. Priesaika planuojama vasario 12 dieną.

Aplinkos ministro postas laisvas nuo praėjusių metų gruodžio, kai premjeras Saulius Skvernelis iš pareigų atstatydino aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų