REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaido Kariniausko drama pasiekė naują tašką. Dėl dalyvavimo lažybose įtariamas krepšininkas ketvirtadienį galutinai išsiskyrė su Panevėžio „Lietkabelio“ klubu.

Vaido Kariniausko drama pasiekė naują tašką. Dėl dalyvavimo lažybose įtariamas krepšininkas ketvirtadienį galutinai išsiskyrė su Panevėžio „Lietkabelio“ klubu.

REKLAMA

Komandos atstovai oficialiame pranešime paskelbė, kad sutartis nutraukta abipusiu susitarimu.

Tą pačią dieną paskelbta, kad 25-erių metų alytiškis sukirto rankomis su aukščiausioje Graikijos krepšinio lygoje rungtyniaujančia Kymio „BC Kymis“ ekipa.

Šiame klube V. Kariniauskas žaidė 2015-2016 m. sezone. Tiesa, tada komanda varžėsi antroje pagal pajėgumą šalies krepšinio lygoje.

Ketvirtadienį viešoje erdvėje pasirodė nuotrauka, kurioje Lietuvos rinktinės marškinėlius Rio de Žaneiro Olimpiadoje vilkėjęs įžaidėjas užfiksuotas oro uoste. Buvo spėjama, kad jis keliauja į Graikiją.

Netrukus krepšinio portalo „basketnews.lt“ apžvalgininkas Tomas Vanagas pranešė, kad Lietuvos krepšinio federacija (LKF) nesiruošia išduoti paleidžiamojo rašto žaidėjui, kurio ketvirtadienį prašė minėtoji Graikijos krepšinio lygos komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Anot šaltinio, LKF jau yra informavusi tarptautinę krepšinio federaciją (FIBA) ir Graikijos krepšinio federaciją dėl galimai į lažybų skandalą įsivėlusio lietuvio.

REKLAMA

Tiesa, LKF per 7-ias darbo dienas privalės išduoti paleidžiamąjį raštą, nes tiesiog neturi pagrindo to nedaryti. Tai portalui tv3.lt atskleidė LKF viešųjų ryšių vadovas Vaidotas Zajarskas.

„Apie Vaido situaciją informavome tiek FIBA, tiek Graikijos krepšinio federaciją. Laukiama iš jų atsakymo, iki tol paleidžiamojo rašto neplanuojame išduoti.

Tiesa, tikrai nėra taip, kad galėtume savo valia tiesiog neleisti krepšininkui persikelti į Graikijos komandą. Vadovaujantis taisyklėmis, privalome per 7 darbo dienas išduoti paleidžiamąjį raštą, nes bent kol kas nėra jokio pagrindo to nedaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda pranešė, jog sutartis nutraukta abipusiu susitarimu. Vadinasi, oficialiai jie neturi jokių pretenzijų žaidėjui. Šioje situacijoje reikalingas FIBA atsakymas, tik jie gali uždrausti šiam kontraktui įsigalioti“,- - portalui tv3.lt sakė V. Zajarskas.

Primename, kad lažybomis įtariamas jau buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėjas sukėlė įtarimų per FIBA Čempionų lygos rungtynes Dižone.

Tą dieną lažybų kontoros užfiksavo ne vieną maksimalų (iki 200 eurų) statymą lažinantis dėl Kariniausko įmestos taškų sumos (iki 8,5 tšk.).

Tada 198 cm ūgio krepšininkas aikštelėje praleido kiek daugiau nei 21-ą minutę, pataikė vos vieną metimą iš šešių, bei surinko 2 taškus.

Visa reikalinga informacija dėl krepšininko veiksmų jau yra perduota Lietuvos policijai, kuri tęsia tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų