REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Birštone statomas aukščiausias šalyje apžvalgos bokštas (nuotr. Alvydo Mituzo) (nuotr. Organizatorių)

Kol Lietuvoje dar išdykauja žiema, Birštone vyksta parengiamieji darbai artėjančio pavasario sezono staigmenai. Šiame Nemuno vingiais ir kilpomis išraižytame Lietuvos kurorte iškils didžiausias šalyje apžvalgos bokštas.

27

Kol Lietuvoje dar išdykauja žiema, Birštone vyksta parengiamieji darbai artėjančio pavasario sezono staigmenai. Šiame Nemuno vingiais ir kilpomis išraižytame Lietuvos kurorte iškils didžiausias šalyje apžvalgos bokštas.

REKLAMA

Statomas apžvalgos bokštas taps aukščiausiu Lietuvoje. Žmonės galės pakilti net į 45 metrų aukštyje įrengtą apžvalgos aikštelę. Naujasis statinys nukarūnuos iki šiol aukščiausiu esantį Mindūnų apžvalgos bokštą Labanoro girioje (aikštelė įrengta 36 metrų aukštyje – aut. past.).

Su stogeliu apžvalgos bokšto Birštone aukštis sieks 54 metrus. 

TAIP PAT SKAITYKITE:

Idėja brendo ilgai

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė pasakojo, kad šio apžvalgos bokšto idėja gimė ir brendo daug metų.

REKLAMA
REKLAMA

„Idėja dėl šio apžvalgos bokšto Birštone gimė tikrai labai seniai. Buvo ruošiamasi, planuojama, tad labai džiugu matyti, kaip tas įdirbis pamažu įgauna formą, kaip sparčiai vyksta apžvalgos bokšto statybos.

REKLAMA

Prieš daug metų kilo mintis sudaryti galimybę žmonėms apžvelgti į abi puses tekantį Nemuną. Iš tiesų Didžiosios Nemuno kilpos – unikalus reiškinys. Jas suvokti, pamatyti jų grožį, galima tik pažvelgus iš viršaus.

Nuo apžvalgos bokšto atsivers neįtikėtini vaizdai. Bus matomas dviem kryptimis – link Prienų ir link Birštono – tekantis Nemunas. Taip pat pats Birštonas turėtų labai gerai matytis“, – naujo statinio privalumus vardijo R. Baškytė.

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė pridūrė, kad tikslus apžvalgos bokšto aukštis paaiškės tik jį pastačius. Šiuo metu, pagal projekte esančius duomenis, jis turėtų būti 44-45 metrų aukščio.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbus akcentas

R. Baškytė pridūrė, kad neabejotinai bokšto architektūra sulauks ne tik pagyrų, bet ir pastabų: „Kai Lietuvoje atsirado daugiau apžvalgos bokštų, tai teko girdėti nuomonių, kad tas ar anas bokštas yra negražus. Bet žmonėms norisi priminti, kad apžvalgos bokštai nėra skirti tam, kad žiūrėtume tik į juos. Svarbiausia – ką galime išvysti palypėję aukštyn. Apžvalgos bokštai yra statomi kraštovaizdžiui, jo išskirtinumui suvokti.“

Anot tv3.lt pašnekovės, netrukus pagal aukštį į antrą vietą nuslinksiantis apžvalgos bokštas Mindūnuose tikrai nepraras savo populiarumo:

„Apžvalgos bokštai yra statomi išskirtiniuose gamtos kampeliuose. Pavyzdžiui, Mindūnuose matome ežeringą, miškingą kraštovaizdį, o Birštone matysime plataus Nemuno slėnio kraštovaizdį, kuris išsiskirs įvairove. Reikia nepamiršti ir to, kad skirtingais metų laikais žmonės galės patirti pačių įvairiausių emocijų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Traukos taškas

Neabejojama, kad naujasis apžvalgos bokštas Birštone taps lankytojų traukos tašku. Tą byloja ir ankstesnė patirtis.

„Tokie objektai padidina lankytojų srautą tame regione. Žmonėms tai yra labai įdomu. Žmogui įaugę į kraują kopti aukštyn. O šiuo atveju dar bus galima ir pasidairyti iš aukščiau į savo kraštą. Lietuvoje neturime kalnų, tad tokie bokštai yra tam tikra atsvara“, – svarbų akcentą pabrėžė R. Baškytė.

Planuojama, kad į apžvalgos bokštą lankytojai galės pakilti jau gegužės mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų