REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavojingasis gripas ir toliau šienauja gyvybes. Nuo grėsmingojo viruso šalyje mirė dešimt žmonių. Infekcija nepasigailėjo ir vaiko.

Pavojingasis gripas ir toliau šienauja gyvybes. Nuo grėsmingojo viruso šalyje mirė dešimt žmonių. Infekcija nepasigailėjo ir vaiko.

REKLAMA

Trečiadienį vakare nuo gripo komplikacijos užgeso vos dešimties klaipėdietės gyvybė. Medikai žmones ragina nepulti į paniką, bet įspėja – jeigu pasijutote blogai, geriau likite namuose. 

Klaipėdos vaikų ligoninėje – niūrios nuotaikos. Penkias dienas trukusią kovą su gripu pralaimėjo dešimtmetė. Ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymui sako, kad į ligoninę mergaitė pakliuvo jau kritinės būklės.

Klaipėdos ligoninės vyr. gydytojo pavaduotoja gydymui Diana Vaitkevičiūtė pasakoja: „Šiaip gretutinių ligų, kiek mums žinoma, ji neturėjo jokių. Ji sirgo gripu. Gripas nustatytas jau gaivinimo metu. Tiesiog ėjo sunki gripo forma, pažeidė širdį ir vaikas neišgyveno“, - sako pavaduotoja.

Dešimt pacientų per minutę – štai toks krūvis pastarosiomis dienomis Šeškinės poliklinikos šeimos gydytojui Gintarui Marcinkevičiui – ne naujiena.

REKLAMA
REKLAMA

Ir ne tik todėl, kad didžiulis sergamumas gripu, daugiau darbo tenka ir dėl to, kad nuo mirtį sėjančio viruso ar kitų peršalimo ligų krenta ir patys medikai, tad naujienos, kad pavojingas virusas šienauja gyvybes neįkvepia.

REKLAMA

Medikams milžiniškas krūvis

Bedirbdamas medikas išgirdo ir apie dešimtmetės klaipėdietės mirtį. Šeimos gydytojas prisipažįsta taip pat tik ką persirges gripu.

Šeimos gydytojas Gintaras Marcinkevičius sako, kad jį, greičiausiai, apkrėtė pacientai. „Prieš aštuonias dienas baigiau sirgti. Neaukšta temperatūra buvo“, - sako medikas.

Poliklinikos skyriaus vedėja Rima Račkienė sako, kad krūvis didžiulis. „Sergam. Didelis krūvis. Mes jau fiziškai nebeatlaikome. Ir mūsų imunitetas lygiai taip pat silpsta, kaip ir pacientų.

Vieni kitus pavaduojame, jeigu bent vienas koks gydytojas iškrenta, tai kitam gydytojui jau dvigubas krūvis tenka. Ir net trigubas, jeigu suserga daugiau“, - sako vedėja. 

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojai ragina žmones į gydymo įstaigą keliauti tik esant labai dideliam poreikiui.

Pasireiškia komplikacijos

Vilnietė Vida sako, kad ji yra kaip tik iš tų sergančių, kuriai toks poreikis yra, mat gripas kirto iš peties.

Vilnietė Vida pasakoja, kad geria jau antrus antibiotikus. „Nežmoniškai sunki ligos eiga. Pirmiausia, plaučius man pradėjo skaudėti, kadangi astma, paskui sloga, galva, dantys, ausys. Viską skaudėjo, temperatūra buvo“, - pasakoja vilnietė. 

Vilnietė sako pasiskiepijusi, bet organizmas vistiek neapsigina nuo viruso. Tad tenka keliauti pas gydytoją, baisūs ligos simptomai niekaip neapleidžia. O jeigu kankintų tik temperatūra, moteris sako, kad neitų į polikliniką, nes nenori ir kitų apkrėsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ragina likti namuose

Medikai antrina – tiems, kas dar tik pasijuto prasčiau, geriau likti namuose, juolab, kad ir nedarbingumo pažymėjimą, epidemijos metu, taip pat galima gauti vos paskambinus gydytojui. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja pataria tuo naudotis.

Primename, kad tose savivaldybėse, kur paskelbta epidemija, gydymo įstaigos privalo pailginti darbo ar budėjimo laiką.

Tiek darbo dienomis, tiek išeiginėmis dienomis. Gripo epidemija šiuo metu paskelbta trečdalyje šalies savivaldybių.

Tačiau sergančiųjų daugėja žaibišku greičiu. Pavojingasis virusas nusinešė jau dešimties žmonių gyvybes. Jauniausiai aukai, klaipėdietei – vos dešimt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų