REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos „Neptūnas“ tęsia kovą dėl bilieto į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias. Sekmadienio pavakarę Kazio Maksvyčio kariauna iš uostamiesčio pajudėjo link Vakarų Graikijos įsikūrusių Patrų, kur trečiadienio vakarą jų lauks dar vienas žūtbūtinis mūšis.

Klaipėdos „Neptūnas“ tęsia kovą dėl bilieto į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias. Sekmadienio pavakarę Kazio Maksvyčio kariauna iš uostamiesčio pajudėjo link Vakarų Graikijos įsikūrusių Patrų, kur trečiadienio vakarą jų lauks dar vienas žūtbūtinis mūšis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečių kelyje – D grupės netikėtumu tapusi „Promitheas“ ekipa. Makio Giatro kariauna vos prieš dvejus metus debiutavo aukščiausioje Graikijos lygoje, o šiuo metu Čempionų lygos D grupėje užima antrąją vietą – 8 pergalės ir 4 pralaimėjimai.

REKLAMA

„Mums reikalinga pergalė, – prieš artėjančią dvikovą mintimis dalijosi „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Jei atvirai, tai „Promitheas“ užimama pozicija ir demonstruojamas žaidimas šiek tiek stebina. Žinome, kad lengva nebus, tačiau bandysime pasiekti labai svarbų tašką išvykoje.“

„Neptūnas“ pirmajame rate namuose Patrų komandai nusileido paskutinėmis akimirkomis – graikai panaikino klaipėdiečių turėtą 6 taškų persvarą bei Klaipėdoje iškovojo pergalę 82:83.

REKLAMA
REKLAMA

Išvykoje uostamiesčio krepšininkų laukia dar sunkesnė užduotis – karštai savų žiūrovų „Dimitrios Tofalos“ arenoje palaikoma „Promitheas“ ekipa namuose laimėjo ketverias iš šešerių rungtynių.

„Graikai žaidžia mums neparankų krepšinį, – apie varžovus kalbėjo K. Maksvytis. – Jie gerai jaučiasi laisvame žaidime, ypatingai – greitame puolime. Tai mus nužudė pirmajame susitikime.

Jau turime kažkokią patirtį, tikimės, kad nuo to mums bus lengviau. Negalime jiems leisti laisvai jaustis ir rinktis taškus greitose atakose. Tai turėtų būti raktas į pergalę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausias ir naudingiausias „Promitheas“ žaidėjas – amerikietis Rionas Brownas. Nors gynėjas renka po 14,9 taško ir 14,6 naudingumo balo, tačiau „Neptūno“ treneris nėra linkęs varžovų komandoje išskirti vieną krepšininką.

„R. Brownas yra vienas lyderių, tačiau Patrų komandoje kiti žaidėjai irgi yra pavojingi. „Promitheas“ turi 8-9 žaidėjus, kurie gali bet kada iššauti“, – teigė K. Maksvytis.

„Neptūno“ gretose yra nerimo dėl įžaidėjo pozicijos. Paulius Dambrauskas praėjusią savaitę patyrė šlaunies traumą, nors plyšimas nebuvo diagnozuotas, tačiau dėl patempimo jis iš rikiuotės iškrito savaitei. Tikimasi, kad gynėjui laiko užteks ir Patruose jis žais.

REKLAMA

Pagrindinis klaipėdiečių įžaidėjas Lorenzo Williamsas tik praėjusį penktadienį grįžo iš JAV, tad amerikietis dar bando įeiti į ritmą po varginančių kelionių bei aklimatizacijos.

„Skaičiuojama, kad jei yra 8 valandų skirtumas, tai aklimatizacija trunka 8 paras. Tikimės, kad patyręs įžaidėjas spės atsistatyti ir įeis į ritmą iki artėjančio mačo“, – sakė „Neptūno“ vairininkas.

K. Maksvytis šeštadienį po sunkios „Neptūno“ pergalės (106:103) Šiauliuose pabrėžė netinkamą auklėtinių požiūrį į gynybą. Treneris tai akcentavo ir prieš svarbų mūšį Patruose.

REKLAMA

„Mūsų gynyba priklauso nuo motyvacijos, to būti neturėtų, – dėstė K. Maksvytis. – Neramina, kad turime jėgų puolimui, greitoms atakoms, o gynyboje atsiranda atsipalaidavimas, taupymasis, nesusikalbėjimas. Privalome tai gerinti.

Esame turėję ir daug gerų gynybinių mačų. Reikia suprasti, kad mes nesame super aukšto meistriškumo ekipa, kuri galėtų žaisti atsipalaidavusi. Negalime siekti maksimalaus rezultato žaisdami tik pusė jėgos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų