REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas sąmokslo teorijoms prilygino žiniasklaidos pranešimus, kad Venesuelos lyderio Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) apsaugoje dirba Rusijos piliečiai.

 Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas sąmokslo teorijoms prilygino žiniasklaidos pranešimus, kad Venesuelos lyderio Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) apsaugoje dirba Rusijos piliečiai.

REKLAMA

„Žinote, šie pranešimai tikrai yra iš konspirologijos srities“, – pirmadienį žurnalistams sakė D. Peskovas.

Atsakydamas į klausimą, ar tai reiškia, kad Rusijos piliečiai nesaugoja N. Maduro, N. Peskovas pareiškė: „Juk Venesueloje vietoje visur matyti Maduro sargybiniai. Jūs patys pagalvokite logiškai“.

„Tiesiog nereikia reaguoti į „antis“, – pridūrė prezidento Vladimiro Putino atstovas.

Anksčiau pirmadienį Venesuelos užsienio reikalų ministras Jorge Arreaza paneigė pranešimus, kad N. Maduro paprašė Maskvos suteikti karinės paramos.

„Visa tai yra gandai“, – pareiškė J. Arreza interviu Kremliaus ruporu laikomam transliuotojui RT.

Sausio 21 dieną dalis Nacionalinės gvardijos kariškių pamėgino surengti Karakase maištą. Po šio incidento Venesuelos Aukščiausiasis Teismas nušalino nuo pareigų Nacionalinio Susirinkimo pirmininką Juaną Guaido. Jis savo ruožtu paragino Karakaso ir kitų miestų gyventojus prisijungti prie gatvių demonstracijų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus kelioms dienoms Venesueloje įvyko virtinė antivyriausybinių protestų.

Trečiadienį J. Guaido pasiskelbė šalies laikinuoju prezidentu.

Tuojau po to Jungtinės Valstijos, Kanada, dauguma Lotynų Amerikos šalių ir dar kelios valstybės oficialiai pripažino J. Guaido laikinuoju Venesuelos vadovu.

REKLAMA

Amerikiečių prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad Venesuelos liaudis „drąsiai pasisakė“ prieš N. Maduro „režimą“ ir pareikalavo „laisvės bei teisės viršenybės“.

N. Maduro savo ruožtu paskelbė, jog Karakasas nutraukia visus diplomatinius ryšius su Vašingtonu. Tuo metu J. Guaido paragino visus užsienio diplomatus pasilikti Venesueloje.

Paramą N. Maduro išreiškė tokios šalys kaip Meksika, Kuba, Bolivija ir Turkija.

D. Peskovas pirmadienį taip pat sakė, kad Kremlius nebuvo susisiekęs su Venesuelos opozicijos lyderiu J. Guaido ir artimiausiu metu tokių kontaktų užmegzti neketina.

Ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras per pokalbį telefonu su N. Maduro išreiškė jam palaikymą „iš išorės išprovokuoto vidaus politikos krizės aštrėjimo sąlygomis“, informavo Kremlius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų