REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valdantieji „valstiečiai“ šeštadienį suvažiavime patvirtino kiek kitokį pirmininko Ramūno Karbauskio pavaduotojų sąrašą, nei siūlė partijos lyderis.

 Valdantieji „valstiečiai“ šeštadienį suvažiavime patvirtino kiek kitokį pirmininko Ramūno Karbauskio pavaduotojų sąrašą, nei siūlė partijos lyderis.

REKLAMA

R. Karbauskio pavaduotojais patvirtinti europarlamentaras Bronis Ropė, Seimo nariai Aušrinė Norkienė ir Tomas Tomilinas, sveikatos apsaugos bei ekonomikos ir inovacijų ministrai Aurelijus Veryga ir Virginijus Sinkevičius bei partijos administratorė Kristina Kirslienė.

„Valstiečių“ lyderis į savo pavaduotojus siūlė B. Ropę, A. Norkienę, A. Verygą, K. Kirslienę, o į šias pareigas siūlyti parlamentarai Jonas Jarutis ir Valius Ąžuolas išrinkti nebuvo.

Partijos pirmininkas sakė, kad „nieko čia baisaus neįvyko“.

„Sunkumų nebus. Paprasčiausiai logika sakė, kad mano pavaduotojai Seimo frakcijoje galėtų būti atstovai santykiuose su Seimu, bet nuspręsta kitaip“, – žurnalistams teigė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Valstiečiai“ suvažiavime nesutiko su T. Tomilino idėja palikti partijoje trylika valdybos narių ir dalį jų skyrimo deleguoti kitiems partijos organams.

REKLAMA

T. Tomilinas buvo perspėjęs, kad valdybos narių skaičiaus sumažinimas gali pakenkti demokratijai partijoje.

Vis dėlto jis džiaugėsi kiek kitokia valdybos sudėtimi, nei norėjo R. Karbauskis.

„Aš labai džiaugiuosi, kad turėjome labai korektišką balsavimo procedūrą ir įvyko taip, kaip turėjo įvykti – nusprendė žmonės“, – žurnalistams sakė parlamentaras.

Politikas žada nebūti opozicija partijos viduje.

„Aš laikausi savo politinės partijos įvaizdžio, juo rūpinuosi, esu korektiškas ir niekada vidinių diskusijų neišnešu ir nesiruošiu to daryti. Bet, žinoma, normalu yra turėti kitą nuomonę“, – kalbėjo T. Tomilinas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat tvirtino, kad jo neramina partijos įstatų pakeitimas, numatantis ketverių metų pirmininko kadenciją. Šiuo metu „valstiečių“ lyderis partijai vadovauja dvejus metus.

R. Karbauskis atkerta, jog taip siekta susieti partijos pirmininko kadenciją su politiniais ciklais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi didžiausią frakciją Seime, susidarančią iš 54 narių. Savivaldybėse „valstiečiai“ turi keturis merus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų