REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
S. Grafininos dingimo istorija (nuotr. 123rf.com)

Dar nuo praėjusių metų liepą dingusios be žinios Sandros Grafininos istorijoje – nauja aplinkybė. Mobiliojoje pokalbių programėlėje „WhatsApp“ S. Grafininos artimieji pastebėjo, kad jos vardu buvo prisijungta 2019-ųjų sausio 13-ąją, 23 val. 35 min.

26

Dar nuo praėjusių metų liepą dingusios be žinios Sandros Grafininos istorijoje – nauja aplinkybė. Mobiliojoje pokalbių programėlėje „WhatsApp“ S. Grafininos artimieji pastebėjo, kad jos vardu buvo prisijungta 2019-ųjų sausio 13-ąją, 23 val. 35 min.

REKLAMA

Šią informaciją naujienų portalui tv3.lt patvirtino vienintelį įtariamąjį Nigelą Westą (buvęs S. Grafininos sutuoktinis – aut. past.) šiame tyrime atstovaujantis advokatas Erikas Pavlovičius. Anot jo, pareigūnų darbas turėtų būti išsiaiškinti, kas naudojasi S. Grafininai priklausiusiu telefonu.

„Istorija kartojasi. Identiškas prisijungimas buvo užfiksuotas ir praėjusių metų gruodžio mėnesį. Neturiu jokios informacijos, kad pareigūnai būtų patikrinę šiuos faktus. Bet tai yra jų darbas, ne mano“, – pabrėžė E. Pavlovičius. Anot jo, dabar yra kur kas svarbiau išspręsti jo kliento N. Westo situaciją, kuri advokatui primena kankinimą.

Situacija be išeities?

Į laisvę su apribojimais išleistas N. Westas, anot advokato, toliau vargsta bandydamas apginti savo teises.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano klientas pats rodo iniciatyvą. Jis neturi pajamų, o teisė į darbą jam nesuteikta. Maža to, nei būsto, nei pašalpos valstybė jam nesuteikia. Todėl jis kreipėsi į prokuratūrą, nes toks elgesys prilygsta kankinimui. Išvykti jis negali, bet ir būdamas Lietuvoje yra įspraustas į kampą“, – teigė E. Pavlovičius.

REKLAMA

Anot advokato, N. Westas kreipėsi į savivaldybę, bet ten nepriėmė jo pareiškimo, nes jis buvo surašytas anglų kalba:

„O prokuratūra jam pasiūlė eiti į vertimų biurą. Žmogui, kuris yra priverstas gyventi Lietuvoje be jokių pajamų. Atrodo, kad jis yra tarsi skatinamas daryti nusikaltimus. Be abejonės, toks elgesys prilygsta kankinimui.

Jo veiksmai yra apriboti, nes iš N. Westo yra paimtas asmens dokumentas. Dar ir todėl savivaldybė atsisako nagrinėti jo pareiškimą, nes jis negali pateikti paso, kurį yra paėmusi prokuratūra. Jis kreipėsi į Migracijos tarnybą, kad šie išsiaiškintų dėl susiklosčiusios situacijos, bet taip pat liko neišgirstas.“

REKLAMA
REKLAMA

E. Pavlovičius pridūrė, kad galiausia buvo pasiūlyta kreiptis į savo šalies ambasadą. Būtent tą per artimiausias dvi savaites ir ketinama padaryti.

Neaiški tyrimo eiga

S. Grafininai dingus be žinios ir pradėtą ikiteisminį tyrimą perkvalifikavus iš asmens dingimo į jo nužudymą, buvo vykdomos liudininkų apklausos. Tada ir pats N. Westas laiką leido už grotų. Suėmimas jam buvo pratęsiamas keletą kartų.

Bet pirminiai veiksmai apčiuopiamų rezultatų nedavė. Nepavyko nei surasti S. Grafininos kūno, nei surinkti kitų šiame tyrime proveržį sukelti galinčių įrodymų. Tad, kokie veiksmai atliekami šiuo metu?

„Atrodo, kad šiuo metu nieko nevyksta. Nulis naujos informacijos. O tai nėra finansinių nusikaltimų byla, kur visada galima peržiūrėti surinktus įrodymus ir atrasti kažką naujo.

Regis, dabar yra laukiama, kad kažkas nukris iš dangaus. Kiek tai tęsis, sunku prognozuoti. Bet praėjus 6 mėnesiams turime teisę kreiptis dėl per ilgai užtrukusio tyrimo. Kaip bus, pamatysime netolimoje ateityje“, – pokalbį užbaigė E. Pavlovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų