REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį iš savivaldos rinkimų kovos pašalino 105 asmenis, skirtingose savivaldybėse siekusių tapti tarybos nariais.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį iš savivaldos rinkimų kovos pašalino 105 asmenis, skirtingose savivaldybėse siekusių tapti tarybos nariais.

REKLAMA

Vienuolika pretendentų išbraukta, nes jie nepateikė ar pavėlavo pateikti turto, pajamų ir interesų deklaracijas.

Tarp išbrauktųjų – ir dainininkas Vaidotas Baumila, siekęs dalyvauti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose su visuomeniniu rinkimų komitetu „Judėk, Vilniau“.

VRK duomenimis, V. Baumila nepateikė dalies pareiškinių dokumentų – turto ir pajamų bei interesų deklaracijų.

Iš rinkimų kovos pašalintų politikų yra Kaišiadorių, Kauno miesto, Kelmės, Klaipėdos rajono, Marijampolės, Mažeikių, Šiaulių miesto, Vilniaus miesto savivaldybėse.

Klausimų dėl deklaracijų VRK iš viso turėjo 39 pretendentams, tačiau 28-iems iš jų leista pataisyti technines klaidas – neteisingai nurodytą kodą, patikslinti ataskaitinio laikotarpio datą ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 94 politikai išbraukti, nes nedeklaravo ar per vėlai deklaravo gyvenamąją vietą toje savivaldybėje, į kurios tarybą norėtų būti išrinkti.

Rinkimų įstatymas numato, kad likus 90 dienų iki rinkimų kandidatas privalo būti deklaravęs gyvenamąją vietą toje savivaldybėje, į kurios tarybos narius kelia savo kandidatūrą.

REKLAMA

Dėl šios nuostatos pažeidimo potencialių kandidatų sumažėjo daugiau kaip pusėje Lietuvos savivaldybių.

Dėl šios priežasties rinkimuose dalyvauti nebegalės buvęs Lietuvos karo akademijos viršininkas, kurį laiką vadovavęs ir kariuomenės Jungtiniam štabui Algis Vaičeliūnas. Jis su Lietuvos socialdemokratų partija siekė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos mandato, tačiau gyvenamąją vietą buvo deklaravęs Palangoje.

Kandidatuoti į sostinės tarybą nebegalės ir buvęs futbolininkas, žinomas treneris Benjaminas Zelkevičius. Jis buvo įrašytas į visuomeninio rinkimų komiteto „Gedimino miestas“ sąrašą, bet jo gyvenamoji vieta deklaruota Neringoje.

Kovą vyksiančiuose savivaldos rinkimuose iš viso pageidauja dalyvauti 14 tūkst. asmenų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų